Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-02-2012, 22:23
|
|
|
Ja nie czekam ^^
Jakoś nie podoba mi się idea Negimowego time-skipa (zwłaszcza, że będzie to oznaczało jakiś rozwój w charakterze głównego bohatera, który zwyczajnie tego nie przeżyje). |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 03-02-2012, 22:33
|
|
|
Tren napisał/a: | shugohakke napisał/a: | Najwyższy czas zapakować Negiego na półkę "dzieła zakończone" i zająć się czymś całkiem nowym. |
Tak, zapewne sequelem biorąc pod uwagę fakt, że główny wątek wciąż nie doczekał się rozwiązania i przez te 3 rozdziały raczej go nie zamkną. ;p
Poza tym od kilkunastu rozdziałów w powietrzu wisi timeskip na który wszyscy czekają. Jeśli Ken zakończy Negimę teraz to fandom zrobi wielki i kolorowy rage. |
To nie Kubo, nie ma strachu.
Podobno za decyzją Akamatsu stoi kwestia rodzinna - statusiał, ma hot żonę - może zwyczajnie nie ma czasu na rysowanie? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-02-2012, 22:36
|
|
|
Smk napisał/a: | Podobno za decyzją Akamatsu stoi kwestia rodzinna - statusiał, ma hot żonę - może zwyczajnie nie ma czasu na rysowanie? |
Też przypuszczałam, że mogą za tym stać jakieś kwestie rodzinne. Co nie zmienia faktu, że to dobra manga i trochę mi żal, że się kończy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-02-2012, 22:43
|
|
|
Akamatsu nie ma w zwyczaju robienia sequeli. I dobrze.
Natomiast zamknięcie fabuły daje szanse na sensowne anime.
Ale szkoda, żeby przestał rysować na bieżąco. Już w LH było widać, jak zmienił się jego warsztat. Negimę zaczął jako świetny i doświadczony rysownik, z czternastotomowym tasiemcem na karku i kilkoma mniejszymi tytułami (a w sumie to chyba jednym, bo LH było jego drugim dziełem). W Negimie osiągnął szczytową formę i dobrze by było, żeby utrzymał ją jak najdłużej. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-02-2012, 13:38
|
|
|
Nareszcie koniec Negimy. Od dłuższego czasu miałem wrażenie, że jest tam więcej chaosu i przegiętych nudnych walk/stojących w miejscu relacji postaci niż czegokolwiek innego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-02-2012, 14:29
|
|
|
Ja powiem tyle. O mandze nie wiem nic, pierwsze anime było dobre, drugie jakieś dziwne, ovki sobie darowałem.
Teraz może z powodu zakończenia mangi, zbiorą to jeszcze raz do kupy i wypuszczą jakieś przyzwoite anime? Ale tak serio, czy animy miały jakikolwiek związek z mangą, czy tylko postaci? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-02-2012, 14:36
|
|
|
kokodin napisał/a: | Ja powiem tyle. O mandze nie wiem nic, pierwsze anime było dobre, drugie jakieś dziwne, ovki sobie darowałem.
Teraz może z powodu zakończenia mangi, zbiorą to jeszcze raz do kupy i wypuszczą jakieś przyzwoite anime? Ale tak serio, czy animy miały jakikolwiek związek z mangą, czy tylko postaci? |
Wątpię, że trzeci raz będą zaczynali to samo, szczególnie biorąc pod uwagę, jaka manga jest długa szczerze mówiąc. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 04-02-2012, 19:45
|
|
|
Pierwsza była w miarę wiernym odtworzeniem pierwszych 6 czy 7 tomów o ile pamiętam. A druga to stek bzdur, który porzuciłem po kilku odcinkach. Tak czy inaczej żadna nie jest sensowną ekranizacją mangi. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 06-02-2012, 18:16
|
|
|
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale przynajmniej w mojej przeglądarce nareszcie działa strona Funimation. Tak więc pojawiło się legalne źródło oglądania anime online z napisami lub dubami nawet na bieżąco wyświetlanych serii. Tak więc suberzy są prawie niepotrzebni :]
edit
Poprawka, strona już jest, ale nadal się broni... chociaż sposób się zawsze znajdzie. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 11-02-2012, 12:10
|
|
|
10 min Berserka... popłakałem się.
Jakość wali po oczach i kroi mózg na plasterki. Sporo CG, ale nie dało się tego zrobić inaczej. Poza tym censored by ACTA. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|