Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-02-2013, 15:37
|
|
|
Pierwowzorem jest anime. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-02-2013, 12:00
|
|
|
Om, Shaman King w ankiecie, trzeba.... ankieta facebookowa/brak konta.
...jak ktoś ma konto na facebooku, a nie chce na nic głosować to mógłby za mnie oddać głos na Shaman King? Z góry dziękuję. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 05-02-2013, 12:04
|
|
|
Cytat: | ...jak ktoś ma konto na facebooku, a nie chce na nic głosować to mógłby za mnie oddać głos na Shaman King? Z góry dziękuję |
Ale czy faza na to anime nie minęła ładnych parę lat temu, kiedy leciało w polskiej TV? Poza tym, to chyba dość dziecinne było, nie? Bo mi tak się okolice "Beyblade", "Yu-Gi-Oh" i "Pokemonów" przypominają.
Obejrzałem opening. No tak, to ma Sephirotha (0.28). Teraz rozumiem, skąd głosy... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 05-02-2013, 12:18
|
|
|
Urawa napisał/a: | Poza tym, to chyba dość dziecinne było, nie? |
Anime, a manga to dwie kompletnie różne rzeczy. W anime z głównego antagonisty zrobili bardzo jednowymiarową postać do ubicia. W mandze ten problem był o wiele bardziej skomplikowany i wymagał kompletnie innego podejścia. Poza tym anime nie miało wątku Anny (Osoreza Revoir!) który do tej pory pozostanie jednym z nielicznych romantycznych wątków jaki autentycznie mnie wzruszył. No i nie było Matamune. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 05-02-2013, 13:44
|
|
|
Ueawa, to nie zmienia faktu, że spośród tych pozycji w ankiecie jedynie Gintama może podskoczyć do SK. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 08-02-2013, 10:36
|
|
|
Cóż, w sumie może dobrze. Trzy tasiemce od JPFu naraz byłyby ciężkie dla portfela. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 08-02-2013, 11:25
|
|
|
Fakt, zawsze to jedna mniej rzecz do regularnego kupowania. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 08-02-2013, 13:08
|
|
|
No, tym bardziej, że przy One Piece mają naprawdę dobre tempo i manga ta wychodzi praktycznie co miesiąc. Choć w sumie nie jestem pewna do którego momentu chcę mieć Soul Eatera. Na pewno planuję skompletować pierwszy łuk (czyli pierwsze 6 tomów), ale mam duże wątpliwości czy drugi też chcę, bo o ile sam szturm na zamek miał fajne walki tak większość tego co było wcześniej gorzej ze mną rezonuje (głównie dlatego, że żywię głębokie przekonanie, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Chronę
należało ubić gdy tylko była okazja, a nie próbować resocjalizować). |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 08-02-2013, 13:38
|
|
|
[quote="Urawa"] Cytat: | No tak, to ma Sephirotha (0.28). Teraz rozumiem, skąd głosy... |
Nigga, czy ty właśnie nazwałeś bro Amidamaru Sephirothem? >P
Cytat: | Poza tym, to chyba dość dziecinne było, nie? |
Anime, zwłaszcza wersja Fox Kids która u nas leciała, było znacznie złagodzone (oraz skończyło się nim manga była zakończona). I tak był to całkiem sympatyczny młodzieżowy shonen. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 08-02-2013, 14:04
|
|
|
Cytat: | Nigga, czy ty właśnie nazwałeś bro Amidamaru Sephirothem? >P |
Nie wiem, białasie, nie znam tych postaci po imionach. Mówię o tym siwulcu, który pojawia się w tamtej scenie, a wygląda jak klon Sephirotha. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 11-02-2013, 11:03
|
|
|
Bardziej z cyklu urocze ciekawstki - Hiromu Arakawa dostanie figurkę.
...oczywiście, że w formie krowy. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|