Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 14-05-2013, 08:59
|
|
|
Nowy GitS będzie do kitu. Makoto w trailerze używa Surface'a z Win8. Fail.
Jaki film mógłby stworzyć Makoto Shinkai. SF? Komedię? Fantasy? Kryminał? Oczywiście jeszcze jeden smętny slice of life. I tak pewnie zgarnie za niego 10 nagród. Ile można robić takich samych filmów... |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 14-05-2013, 14:33
|
|
|
Vires popsułeś mi zabawę ;P teraz wiem jak wygląda zabytkowy surface :] inna sprawa, że uniwersum futurystycznego gitsa przybliża się coraz bardziej. Raz, że nasz rok rośnie, dwa , że ich rok maleje. A mnie nie podoba się bicie biednego czerwonego czołgu :]. Ciekawe ile wzięli za wstawienie tam tego znaczka kanciastego okienka. |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-05-2013, 08:41
|
|
|
vries napisał/a: | Jaki film mógłby stworzyć Makoto Shinkai. SF? Komedię? Fantasy? Kryminał? Oczywiście jeszcze jeden smętny slice of life. I tak pewnie zgarnie za niego 10 nagród. Ile można robić takich samych filmów... |
Z drugiej strony dobrze, że jest ktoś, kto potrafi i robi takie slice of life. Raz na kilka lat naprawdę dobrze się coś takiego ogląda.
/me zamawia paczkę chus... żyletek. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 15-05-2013, 08:46
|
|
|
Ja już pisałem, że Kumo no Mokou jest najlepsze z jednego względu - pozostałe filmy Shinkaya pozbawione pięknej oprawy wizualnej niczego już sobą nie reprezentują. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 15-05-2013, 20:49
|
|
|
Gantz się kończy. W czerwcu ukaże się ostatni, 383 rozdział. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 16-05-2013, 18:35
|
|
|
Dla odmiany dobre wieści. Bogowie Chaosu wysłuchali moich modłów i... Knights of Sidonia anime confirmed. MHAHAHAHAHAHA!
A tak w ogóle manga w sposób genialny nadaje się do zanimowania, bo ma wszystko, czego potrzebuje hit: akcje, harem (MHAHAHAHAHAHAHA!), mechy i całkiem nieskomplikowaną acz przyzwoitą fabułę. Teraz trzeba się tylko modlić kompetentnego reżysera, bo trzeba umieć oddać nastrój tej opowiastki. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-05-2013, 19:37
|
|
|
Zaraz, to jest na bazie tej nowej mangi Nihei Tsutomu? Autora Blame i Biomega? |
|
|
vries
|
Wysłany: 16-05-2013, 20:41
|
|
|
Daerian napisał/a: | Zaraz, to jest na bazie tej nowej mangi Nihei Tsutomu? Autora Blame i Biomega? |
Tak. Ale ta manga nie ma absolutnie nic wspólnego z Blame! czy Biomegą. Znaczy może być nawet w tym samym uniwersum, co Biomega (trudno powiedzieć), ale jest to zupełnie inny klimat opowieści. Jest tu zdecydowanie bardziej komediowo. O ile sam na początku nie potrafiłem zaakceptować zmiany stylu, to teraz daje całkiem wysoką ocenę (Nihei jest dość oryginalny i nie robi już powtórki z rozrywki jak wypadku Biomegi). Z drugiej strony każdy, kto spodziewa się czegoś w stylu Blame! będzie bardzo zawiedziony. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
belzewiusz
Gość
|
Wysłany: 17-05-2013, 15:09
|
|
|
Widocznie na reklamach mogą zarabiać również legalni dystrybutorzy :] ale na start mają tylko 25 klipów :] Stronka jednak ciekawa. |
|
|
|
|
|
|