Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wieści z kraju i ze świata |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-09-2013, 16:00
|
|
|
Cytat: | Zapowiedziano drugi sezon Fate/kaleid liner Prisma Ilya.
Hahahahahahaha. | Grrrawr!! Ale czuję lekki niedosyt, całe ponowne spotkanie w 10 odcinku czekałem, aż Ilya zepsuje efekt i rzuci się Miyu na szyję... i doczekałem się, ze zdrowym opóźnieniem. Imouto == scary. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2013, 12:33
|
|
|
Zapowiedziano animowaną adaptację Mahouka Koukou no Rettousei.
Hell yes! Co prawda będę musiała się przyzwyczaić do Nakamury, bo jednak nieco inaczej wyobrażałam sobie głos Tatsuyi, ale ogólnie jestem szczęśliwym fangirlem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 06-10-2013, 13:18
|
|
|
KYAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! {◕ ◡ ◕}
Tren napisał/a: | Hell yes! Co prawda będę musiała się przyzwyczaić do Nakamury, bo jednak nieco inaczej wyobrażałam sobie głos Tatsuyi, ale ogólnie jestem szczęśliwym fangirlem. | I see what they did there...
Nie mów mi że nie doceniasz subtelnego dowcipu, że Tatsuya będzie przemawiał głosem Villagiulio z Rinne, Mikage z Aquariona Evol, Alto z Macrossa Frontier i jednocześnie Kyousuke z OreImo. FABULOUS!!!
Saori Hayami to też bardzo trafiony wybór, i IMO naprawdę perfekcyjnie pasujący do roli. To aktorka która potrafiła zagrać tak cichutką, zahukaną Izumiko w Red Data Girl, jak wyszczekaną Ayase w OreImo... a poza tym, ten konkretny duet... kfik, zaraz po oreimo ta sama para zagra kolejne "nietypowe" rodzeństwo... zresztą warto obejrzeć ten zwiastun, słychać wyraźnie, będzie pasowała do roli Królowej Lodu.
Ale ja, to uspokoję się dopiero jak dowiem się kto zagra Mayumi...
I tak, to JEST najbardziej epicki Gary Stu self-insert, przy którym Kirito z SAO to przedszkolak. Tutejszy protag redefiniuje pojęcie "przepałerzony", i na drugie powinien mieć... errm... HESUS! Bo macami pasuje, ze wskrzeszaniem zmarłych włącznie.
Mam tylko nadzieję że Madhouse NIE zadziała jak sugeruje nazwa. Cóż może pójść źle? Ta seria to połączenie SAO z OreImo. Pure PROFIT. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 06-10-2013, 16:05
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Ta seria to połączenie SAO z OreImo. Pure PROFIT. |
Totem NIE rób antyreklamy.... Z SAO to to nie ma nic wspólnego poza przepałerzonym protagiem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-10-2013, 16:11
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Ta seria to połączenie SAO z OreImo. |
DOUBLE DROP |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 06-10-2013, 16:21
|
|
|
Slova, nie słuchaj Totema, kłamie! Na ile wiem jedyne co jest wspólnego z Oreimo to wątek rodzeństwa, które przez długi czas nie miało ze sobą kontaktu i lekki incest subtext, ale na tym etapie absolutnie nie wygląda, by rodzeństwo miało skończyć jako pairing (tym bardziej, że oboje mają mocno zahintowane potencjalne pairingi). Z SAO nie ma w zasadzie żadnych podobieństw.
Z ciekawych rzeczy MKnR, ma fajnie opracowaną magię, duży nacisk na wątek wojny, wojskowości i polityki oraz co ważne, wbrew pierwszemu wrażenie, nie jest haremem. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-10-2013, 16:55
|
|
|
Nie e
Już Wam nie zaufam.
Nie e |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 06-10-2013, 17:19
|
|
|
Tren napisał/a: |
Slova, nie słuchaj Totema, kłamie! |
Totem, dopracuj marketing polecania anime, bo gdybym nie słyszał tyle dobrego o Mahouce od Tren do tej pory, to też bym robił dropa ;-)
Przede wszystkim nie porównuj do OreImo ;D |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 06-10-2013, 18:01
|
|
|
Pfffffffhahahahaha. Nie no, serio. Oszywiście wszystkie trolle na -a- twierdzą jak wyżej, i jest to oczywista bzdura. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 06-10-2013, 19:21
|
|
|
A ja taki ciemny człowiek pierwszy raz w internetach się nabrałem. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 07-10-2013, 09:15
|
|
|
Nie znam trolli na a. Poza tym wojna toczy się o duszę trolla na s. A troll na d oficjalnie nie jest trollem :P
o ciemnozielonych wypowiadać się nie będę, bo czy trollami są to do nich należy (w każdym razie nie moimi) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 11-10-2013, 16:26
|
|
|
ARE YOU READY TO BE FISHED HEALED?
Jeśli tak, to dopsz.
Bo oficjalny sajt http://gargantia.jp/blog/?p=1547 twierdzi że Suisei no Gargantia własnie dostała budget na drugi sezon.
Mój wewnętrzny shipper mruczy zadowolony. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
|
|
|
|
Lain
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|