Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Niewidome postacie w anime |
Wersja do druku |
Paweł
|
Wysłany: 24-02-2010, 22:02
|
|
|
Sorento napisał/a: | Wiem że takie postacie są w serii Code Geas (siostra Leloucha) oraz Fate StayNight (Rider) |
Wspomniał - autor wątku ;) |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-02-2010, 00:39
|
|
|
Cytat: | Taa, wujek Norrc zaraz rzuciłby 50 tytułów ;p |
Mógłbym nawet podzielić na te, które straciły wzrok przed, po, a nawet w trakcie ;<
Paweł napisał/a: | Fate StayNight (Rider) |
Hmm moja bardzo ograniczona wiedza w tym zakresie nie potwierdza teorii, aby to Rider była ślepa. Nosiła opaskę przez swoje
- Spoiler: pokaż / ukryj
- mystic eye of petrification
. |
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-02-2010, 10:06
|
|
|
Jeżeli chodzi o Ridera - to była postać z mitologi, wszelakie wątpliwości rozwiewa zapoznanie się z ową. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 25-02-2010, 13:02
|
|
|
Tren napisał/a: | Miło, tylko mnie olśniło stronę wcześniej. |
W takim razie przepraszam. |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 25-02-2010, 14:51
|
|
|
Costly napisał/a: | Jeżeli chodzi o Ridera - to była postać z mitologi, wszelakie wątpliwości rozwiewa zapoznanie się z ową. |
Raider niby była meduzą w poprzednim życiu, jednak jak dobrze wiemy, Japończycy traktują europejską kulturę dość swobodnie. Żadne znane mi źródła nie donoszą aby Raider była ślepa. Zresztą wystarczy zagrać w Fate/Hollow Ataraxia. Tam paraduje (Dla uciechy fanów) bez opaski i jej piękne oczęta nieustannie podziwiają otoczenie, tudzież Shirou w pełnej krasie. |
|
|
lirin
Gość
|
Wysłany: 17-10-2010, 12:20
|
|
|
Hm, jako niewidomy, oglądając H2O: Footprints in the Sand miałem nieodparte wrażenie, że albo japonczycy mają spaczone podejście do niewidomych, albo niewidomi tam sami w sobie spaczeni, albo... hm, poprostu robią z nas dziwolągi.:P
Nie wiem, może wypowiedź za ostra, bo dopiero pierwszy epek za mną, mimo że wpadłem na to anime przypadkowo. Trochę z tym jego niewidzeniem i rekcjami przeginają jak narazie, ale okaże się co dalej. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 17-10-2010, 13:48
|
|
|
Z czystej ciekawości, ponieważ taka sytuacja nie zdarza się na codzień, lirin - oglądasz z angielskim dubbingiem?
Swoją drogą, w wakacje poznałem niewidomego gracza. Chłopak niestety musi się ograniczać do fighterów, beat 'em upów i platformówek (te ostatnie bez pomocy znajomego to w ogóle nie może). O takich RPGach może sobie jedynie pomarzyć. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
lirin
Gość
|
Wysłany: 17-10-2010, 20:34
|
|
|
Hm, oglądam w wersji Jap audio, ang. to katastrofa w anime, oczywiście z polskimi subami odczytywane przez odpowiednie narzędzia, o ile takowe są soft, nie hard. Cóż, wiem coś o tym, sam gram w gry, i właśnie do takich się ograniczam, obecnie dissidia na PSP i fate / unlimited codes, ciągle w oczekiwaniu na shanka, raczej będzie grywalny. |
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 18-10-2010, 13:22
|
|
|
Jim Mazinger z Violence Jack. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|