Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co myślicie o anime w 3D? |
Wersja do druku |
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 07-04-2010, 17:12
|
|
|
Tak jak kilka osób powiedziało, coś w stylu Macross Frontiera mogę spokojnie przełknąć, jednakże co za dużo to niezdrowo. A jak znam japońskich twórców, jeżeli 3D wejdzie do szerszego użycia, w dziesiątkach tytułów ze słabszym zapleczem technicznym i budżetem zasypią nas tandetnymi animacjami wplatanymi w anime, które mogłyby bez nich się obejść. Oby tak się jednak nie stało. |
|
|
|
|
|
Gosunkugi
Voodoo Spike
|
Wysłany: 12-04-2010, 17:06
|
|
|
Jakoś nie widzę anime w 3d. Mimo że wiele jest wspaniałych zachodnich produkcji zrobionych w całości komputerowo, nic nie zastąpi dla mnie klasycznej animacji. Kiedy myślę o anime w 3d, staje mi przed oczami coś w rodzaju animowanego w 3d "Garfielda" (tutaj także kreska jest charakterystyczna, i - co za odkrycie! - postaci mają duże oczy. Nie mogłem patrzeć na wyłupiaste gały Jona) lub niektórych Vocaloidowych animacji, które wyglądają dość... dziwacznie. |
_________________ That fool Saotome! That fool Saotome! That fool Saoto-- |
|
|
|
|
Nao
to dziwne takie
|
Wysłany: 12-04-2010, 18:30
|
|
|
Gosunkugi napisał/a: | Mimo że wiele jest wspaniałych zachodnich produkcji zrobionych w całości komputerowo, nic nie zastąpi dla mnie klasycznej animacji |
Dokładnie. To, co tak bardzo kocham w anime, to ta klasyczna animacja, której jest coraz mniej na rzecz produkcji komputerowych (niestety). Dobrym przykładem są produkcje Disney'a. Te komputerowe animacje to już nie to, co kiedyś.
Klasyczna animacja nadaje swoisty klimat i jest to jednak coś charakterystycznego. Osobiście mam nadzieję, że 3D nie wejdzie do szerszego użycia. |
_________________ don't give up
you've got a reason to live
can't forget you only get what you give
Co ta Nao ogląda? |
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 12-04-2010, 21:48
|
|
|
Na razie nikt nie wykorzystuje potencjału technologii 3D, ciekawsze byłoby anime, gdybyś to ty decydował o fabule. Chodzi mi o pewną nowość, o której czytałem niedawno w internecie. Mianowicie chcą stworzyć horror, w którym widz podczas oglądania seansu w kinie odbiera telefon i bohater się pyta gdzie ma iść czy komuś pomóc. Myślę, że dobra produkcja anime z taką technologią wyszyłaby bardzo ciekawie. Poza tym jakoś nie widzę anime w 3D. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
White_Raven
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|