Gdyby Harry Potter przerobiono na anime... |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-04-2011, 20:18
|
|
|
Co do nazw własnych to jeszcze ujdzie hoguwarudu, ale imiona mogły by być ciekawe i niepowtarzalne :]
Tren, moje "dzieci" były niejako przenośnią. Zawsze plotę głupoty więc mogłaś się już przyzwyczaić. Niemniej jednak w moich oczach japońska wersja Pottera musiała by się zacząć jako dark kodomo z kilkoma ukrytymi nieoficjalnymi paringami (np bliźniaki w ciemnych zakamarkach, który by był onichanem, który nisanem?) Natomiast z biegiem akcji dążyło by do psychodelicznego shounena. Ale postaci na tym rysunku jak dla mnie powinny stać w jednym kontinuum czasoprzestrzennym, czyli uczniowie i dorośli nauczyciele.
Przyłączam się do trendu Snape Loli i Hermiona Taiga, niestety wiem kto byłby głosem Pottera w dubbingu angielskim :] I hate this guy |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-04-2011, 20:28
|
|
|
lol, napisałam "Lucjusz z Malfoyem". Ah ta moja inteligencja.
Kamiya Hiroshi by się chyba całkiem na Rona nadawał, tak teraz pomyślałam. A Saiga Mitsuki na Tonks. Shinichiro Miki jako Syriusz?... No dobra, już kończę.
Zastanawiam się też jakie studio by się do takiego projektu nadawało. Największe szanse ma chyba Madhouse, w końcu oni ostatnio tacy amerikkanścy są, więc może Wielka Brytania też ich kręci... ale Harii Pottaa zrobiony przez Sunrise byłby znacznie bardziej kwikogenny. Mechy w świecie magii to jest to, czego potrzebujemy.
... post kokodina mi przypomniał czemu wg mnie Akira Ishida nadaje się na młodego Voldiego... bo w japońskiej dubbingowej wersji filmu rzeczywiście podkładał mu głos... |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-04-2011, 20:32
|
|
|
*troll*
Tieria Snape?
*troll* |
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-04-2011, 20:54
|
|
|
Kamiyan? Czemu nie... Ma w karierze rolę jednego mrocznego senseja :D Wyobraźcie sobie przy każdej lekcji eliksirów z Potterem:
http://www.youtube.com/watch?v=f-jGYAbjIOI |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 13-04-2011, 21:09
|
|
|
Easnadh napisał/a: | Swoją drogą oba arty (które sklejono w jeden) należą do tej dziołchy. | "Nakagawa"? O kfiik. Kaaaa~non! Kaaaa~non!
Easnadh napisał/a: | Sorry, Potter JEST połączeniem BTJT i bohatera shounenów |
YES! <5>
Easnadh napisał/a: | naprawdę fajnie wyszła jej Ginny | Prawda? Wydaje mi się też, że fajnie jej wyszła Lily Evans. A co do Snape'a, IMO wcale nie jest źle - trójkąt z Lily w takim układzie, i Lily stająca w obronie przeciw Jamesowi, wypada o TYLE lepiej.
Co do Taigo-Hermiony, też miałem errora, zwłaszcza że jak tylko zobaczyłem Lunę, to mi zadżwięczał w głowie głos Rie - i IMO kto wie czy by jej nie pasował?
...okej, NIE pasowałby. Mamiko Noto!
Za to do Hermiony idealnie pasowałaby Haruka Tomatsu. Ginny... Kanae Itou może?
Yeeees.
i Okamoto Nobuhiko jako Malfoy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-04-2011, 21:18
|
|
|
wa-totem napisał/a: | jak tylko zobaczyłem Lunę, to mi zadżwięczał w głowie głos Rie - i IMO kto wie czy by jej nie pasował? |
...Żartujesz? Rie Luna to jeszcze większy error niż Rie Herma - przewiduję krytyczny błąd wyobraźni przy próbach wyobrażenia sobie tsundere Lovegood.
Jedyna I Słuszna Luna była w filmie. Howgh. Poproszę podobną. |
|
|
Sehtal
|
Wysłany: 13-04-2011, 21:26
|
|
|
Ja w przedstawieniu Snape'a węszę celowy i mhoczny plan.
Zrobią lekkie przeredagowanie i to nie Snape i James będą się o Lily bili.
Tylko Lily i Snape o Jamesa. |
_________________ There is no such thing as an 'inhuman act', for there is no act so vile that one cannot find a human willing, or even eager, to commit it. |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-04-2011, 08:18
|
|
|
Cytat: | Obejrzałabym serię anime chętnie, ale głównie z ciekawości na zasadzie 'ciekawe jakie typowo japońskie cliché uda się tam wsadzić... będą pantyshoty? Fillery w stylu biegania po całym Hogwarcie za uciekającym zaczarowanym stanikiem Cho? Tsundere!Snape? Oficjalne gejowe arty z Syriuszem i Lupinem?' i tak dalej. |
Bez przesady, o ile nie weźmie się za to Gonzo to mamy szansę na dość dokładne odwzorowanie książki. Osobiści powierzyłabym produkcję Nippon Animation (temu od Małej Księżniczki, Rodziny Trappów i Nędzników), ale ktoś musiałby sypnąć kasą, bo obecnie zdają się być rekordy w ilości stopklatek. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:06
|
|
|
Eire napisał/a: | Osobiści powierzyłabym produkcję Nippon Animation |
Znaczy ciepły i rodzinny Potter? Lolwut?
Prędzej widzę w tym Sunrise, oni przynajmniej mają lata doświadczeń w prowadzeniu protagonistów — puff przepakowanych nieudaczników. A biorąc pod uwagę fakt, że cała dyskusja zaczeła się nam od rysunku zawierającego Tieria Snejpa...
Gonik, ŁYP! :P
moshi_moshi |
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:19
|
|
|
Zgodny z duchem oryginału, nawet jeśli przerobiony to z głową. Zresztą mówimy o książce dla młodszych nastolatków. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:26
|
|
|
Mniam. Lucek.
Easnadh napisał/a: | Koyasu na Dumbledore'a! |
Och tak, tak, hymn Hogwartu zaśpiewany tym ero głosem to coś, co od tej pory będzie mi się śniiiiiiiić po nocaaaaaaaach~!
Art fajny, jedyne co mnie irytuje to niski wzrost Luny i Hermiony - serio, jakieś loli z tego wyszło. Loli Luna... arghkhy.
Zresztą - a tam imiona, a tam Hoguwaatsu, ZAKLĘCIA! Już widzę, jak ci biedni seiyuu próbują wymówić niektóre z nich. TARANTOAREGURA. PIERUTOTAMU ROKOMOOTAA. A, no i jeszcze nie zapominajmy o ABADA KEDABURA. Voldemort, któy na potrzeby anime jest bizonem, seksowny głosem wykrzukuje "Abada Kedabura!". I cały dramatyzm szlag trafia. I widzowie turlają się po podłodze. A świstak siedzi i zawija, uhm.
EDIT: I koniecznie, koniecznie co najmniej dwa odcinki na wątek Grindeldore. No, dwa i pół. |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:54
|
|
|
Eire, ok, pierwszy tom i może drugi wpadają w szufladkę okruchów życia dla młodzieży, doprawionych magią. Poźniej za to jest taki angst i dziury fabularne, że śmierdzi GONZO na kilometr.
Nadal uważam, że Potter jest żałosny i ciepła seria to z tego wyjdzie jak z żyrafy fortepian.
moshi - pfffft! :D |
|
|
Morg
|
Wysłany: 14-04-2011, 10:56
|
|
|
Biorąc pod uwagę ich ostatnie produkcje... apage! x_X |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-04-2011, 11:53
|
|
|
Ja za to chętnie usłyszałbym jako Lucjusza Norio Wakamoto (i stanowczo nie jako Voldemorta). Szkoda, że Voldiemu taki głos za nic nie pasuje...
A do Hermiony poprosiłbym powrót Hayashibary ;) I proszę się nie gniewać, ale na Lune pasowałaby mi Chiaki Omigawa.
A w ogóle, jestem za. Szczególnie, że jako dziwny i wybitnie pozbawiony gustu osobnik chyba jedyny na forum lubiłem serię do końca... |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-04-2011, 14:47
|
|
|
A co powiecie na Hermione z głosem Mamiko Noto ? Ippe shindemiru co nie ? :P (w moim kierunku) No ewentualnie Kana Hanazawa, ale to nie za Tsukimi lecz Potemayo :]
Tak prawdę mówiąc, obejrzenie anime (i to na raz) było by dla mnie chyba jedynym sposobem na "przeczytanie" całego Pottera. Generalnie znam tylko połowę bo albo wyrosłem, albo zwyczajnie mi się znudziło, bo w domu mam (nie ja) wszystkie tomy.
(co powiecie na Harry Potter by CLAMP?- taki żart)
A i jeszcze jedno, mianowicie zaklęcia tak dla szpanu powinny być wypowiadane w anime jak najbliżej oryginalnego ich brzmienia. Mogło by to podnieść trochę poziom ich magiczności - powiesz źle, nie zadziała. I obowiązkowo Harry Potter musiał by mieszkać u rodziny w Japonii lub być Japończykiem z pochodzenia. Myślę, że skoro ruch uliczny jest tam po tej samej stronie i jeździ tam sporo pociągów, zmiana miejsca akcji nie powinna być dla scenarzystów problemem.
Zapomniałem jeszcze o jednym. Hermiona była by w pewnym momencie skazana na pokazanie jakim to jest pięknym catgirlem :P |
|
|
|
|
|
|