Anime z motywem urodzin pilnie poszukiwane |
Wersja do druku |
Yunnie
|
Wysłany: 06-10-2012, 21:08 Anime z motywem urodzin pilnie poszukiwane
|
|
|
Jak w temacie. Poszukuję anime, w których bohaterowie (niekoniecznie pierwszoplanowi) obchodzą urodziny. Przychodzi komuś na myśl jakiś tytuł? Najlepiej jak najwięcej :) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2012, 21:38
|
|
|
W Ao no Exorcist, gdzies w drugiej (niekanonicznej) połowie był jeden odcinek temu poświęcony. Poza tym na pewno był odcinek Gintamy poświęcony urodzinom Kyuubei (gdzieś w przedziale 150-200 odcinek). W drugim sezonie Kore wa Zombie Desuka? też są urodziny jednej z postaci. Poza tym jest też początek Pandora Hearts, gdzie główny bohater przeżywa urodzinową imprezę swojego życia...
I jak nad tym myślę to w drugim sezonie Horizona pod koniec ostatniego odcinka jest krótka scena z urodzinami postaci trzecioplanowej. Poza tym wydaje mi się, że urodziny głównych bohaterów były pokazane w Tsubasa Reseivor Chronicles, ale nie dam głowy czy i w którym odcinku. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-10-2012, 21:54
|
|
|
Tren napisał/a: | Tsubasa Reseivor Chronicles, ale nie dam głowy czy i w którym odcinku. |
Było. Urodziny księżniczki gdzie ona nie pamietała kto siedzi obok niej i ustalanie Saoranowi daty urodzin na tę samą :)
D. Gray-man , odcinek z urodzinami Lenalee.
Code Geass drugi sezon, urodziny brata Lulusia.
Utawarerumono , ale też jak przez mgłę pamiętam, więc nei dam sobie głowy urwać, ze tam był ten motyw >_>
Jak sobei coś jeszcze przypomne to dopisze. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-10-2012, 22:05
|
|
|
Cytat: | Było. Urodziny księżniczki gdzie ona nie pamietała kto siedzi obok niej i ustalanie Saoranowi daty urodzin na tę samą :) |
Właśnie byłam pewna, że motyw jako taki był. Sęk w tym, że czytałam też mangę i nie pamiętałam z którego medium pochodzi moje wspomnienie. ^^"
Tak też mi się przypomniało, że w ostatnim odcinku Hatenkou Yuugi był motyw urodzinowy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 06-10-2012, 22:08
|
|
|
Cytat: | Właśnie byłam pewna, że motyw jako taki był. Sęk w tym, że czytałam też mangę i nie pamiętałam z którego medium pochodzi moje wspomnienie. ^^" |
W sumie D: |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-10-2012, 22:22
|
|
|
Asatte no Houkou odcinek 07 o przygotowaniu tortu urodzinowego i później go nawet konsumują :P Ale chyba najbardziej epickie są urodzinki z Lovely Complexa razy 3 chyba w serii.Coś na pewno było w Minami-ke chyba Okaeri. Poza tym Sgt. Frog odcinki 35,87,190 Shinryaku! Ika Musume , Yumeiro Pâtissière (Ringo i może jeszcze coś) to tyle z dziwnych tytułów. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-10-2012, 22:39
|
|
|
Przykładowo:
Azumanga Daioh - 9 odcinek
Oniisama e... - 8, 23 odcinek
Lucky Star - 4, 17 odcinek
Kanon - 18 (i pewnie jeszcze przynajmniej jeden inny) odcinek
Mai-Hime - 10 odcinek
Chihayafuru - 9 odcinek
Najlepiej posprawdzaj na angielskiej wiki listy odcinków anime, których akcja toczy się przez co najmniej pół roku (ctr+f i "birthday"). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Luchianka
Uguu lolipop girl
|
Wysłany: 07-10-2012, 00:06
|
|
|
Ova Hamtaro-Sam główny bohater obchodził urodziny
1 kinówka Hamtaro-Właścicielka głównego chomika Laura obchodziła swoje urodziny. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-10-2012, 11:01
|
|
|
Good Morning Call - krótka oav, której fabuła praktycznie całkowicie obraca się wokół urodzin. |
|
|
|