Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto tworzy wieksy kicz? |
Wersja do druku |
Ragnarok_666
|
Wysłany: 06-03-2004, 22:41
|
|
|
Cytat: | Z jakiejs przyczyny z Japonskich produkcji da sie wiecej wyciagnac i sa bardziej pomyslowe.
|
przyznasz że to trochę nierealne, żeby to akurat japońskie produkty były w zymś lepszem na bogów przecież to zwyczijni ludzie
Cytat: | Zreszta najwiecej osob wlasnie nim sie zachwycalo. |
mi też się podobał (tylko bez skojarzeń), ale jakoś mnie nie powalił, od taki zwyczjny tajemniczy, cichy z lekka mroczny bohater romantyczny:) |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-03-2004, 23:21
|
|
|
Moim zdaniem nie było ,,spox", bo zaprzeczało całemu wydźwiękowi książki, ba, wręcz go przeinaczało... |
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 06-03-2004, 23:31
|
|
|
owszem zmieniło go, ale jeśli rozbartuje film jako oddzielne dzieło (nie ekranizacje) to był fajne,
a jeśli jako samą ekranizacje to tak żle nie było :)
BTW nie pamiętam zakończenie ksiązki, ale film chyba kończy się tym że zwierzęta widzą w świniach ludzi i potem wparowują do tej budy (chyba że nie mam całego na kasecie), jak było w ksiązcze ? czytałem, ale chyba nie pamiętam, bo jakby mnie ktoś zapytał to powiedziałbym że nie było tylko sceny wparowania żwirząt
[edit=Avellana] Czytam te posty i czytam... I bardzo proszę, żebyś jednak większą uwagę zwracał na formę. Liczba literówek i błędów ortograficznych poważnie utrudnia czytanie. Może spróbuj pisać MNIEJ postów, ale za to czytać je i poprawiać przed wysłaniem? Zwłaszcza, że nie tylko mnie to razi.
dobra, dobra |
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-03-2004, 09:35
|
|
|
Hmm czytałem książkę jakieś 4 miesiące temu i z tego ca pamiętam nie było tam nic o wparowaniu zwierząt.
Było tylko że ludzie gratulowali świnią za to że ich zwierzęta najwięcej pracują przy najgorszych warunkach i że zwierzęta patrzące przez okno nie mogli już odróżnić świni od człowieka.
Tylko tyle pamiętam...
zresztą... Ragnarok twój obrazek ciągle mi tą scene przypomina...
<Bez obrazy... to tylko moje lużne skojażenia> |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 07-03-2004, 11:59
|
|
|
Cytat: | Hmm czytałem książkę jakieś 4 miesiące temu i z tego ca pamiętam nie było tam nic o wparowaniu zwierząt.
|
napisałem że "wparowanie" jest w filmie
pamiętam takie książkowe zakończenie jakie napisałeś |
|
|
|
|
KArolCIA
Dołączyła: 06 Lip 2003 Skąd: stamtąd, gdzie diabeł mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 07-03-2004, 13:02
|
|
|
Zegis Black Priest napisał/a: | Hmm czytałem książkę jakieś 4 miesiące temu i z tego ca pamiętam nie było tam nic o wparowaniu zwierząt.
Było tylko że ludzie gratulowali świnią za to że ich zwierzęta najwięcej pracują przy najgorszych warunkach i że zwierzęta patrzące przez okno nie mogli już odróżnić świni od człowieka.
Tylko tyle pamiętam...
|
Chodzi Ci zapewne o ten fragment:
Cytat: | "(...) Nie było już żadnych wątpliwości, co zmieniło się w ryjach świń. Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię, to na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
tiaa... av Ragna też mi się kojarzy z tą książką. |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 07-03-2004, 13:25
|
|
|
bo mój av jest z filmu "folwark zwierzęcy " :D |
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 15-03-2004, 19:18
|
|
|
Ja lubię wszystkie komiksy. Do amerykańskich mam sentyment. Jak jeszcze nie umiałam czytać, brat mi czytał "Spidermana", "Punishera", "Batmana" i "Supermana (jego lubiłam najmniej)", "Garfielda", "Fistaszki "(mamy jeden tomik po angielsku- można powiedzieć, że Fistaszki jako pierwsze nauczyły mnie angielskiego^^''') i wiele innych. To na nich sama uczyłam się czytać. Kiedy mój brat wszystkie wywalił albo dał kolegom w prezencie, udało mi się 2 czy 3 uratować. 1 leży u mnie na honorowym miejscu, bo znajduje się w nim mój ulubiony super bohater (Spiderman^^''') a pozostałe 2 muszę poszukać, bo nie pamiętam gdzie schowałam==. Zgoda, może za bardzo roi się od super bohaterów, ale wiecie jaką dziecko ma radochę oglądając? Wielu z bohaterów, nawiązuje do mitologii, a nawet do literatury (mi King Pin kojarzy się z Balladyną trochę. Szedł po trupach by zostać szefem światka przestępczego, zabił nawet własnego ojca- a Balladyna? Szła po trupach do celu, zabiła nawet własną matkę.). Dziecko tylko ogląda, analizuje i zapisuje co jej to przypomina. Silver Surfer- "Odyseusz", wiele czerpie z greckiego dramatu i wiary w fatum. Kiedyś jako pracę magisterską napiszę "Komiksu Amerykańskie a nasza kultura". Czasami Spiderman przypomina mi historię o królu Edypie O_o. Jeśli ktoś chce wiedzieć czemu, niech sie zapyta na gg. Za dużo do tłumaczenia. Chociaż są komiksy i superbohaterowie od których mnie odrzuca, np. Fantastyczna Czwórka XP.
A mangi? Lubię je, dzięki nim zaczęłam sięgać do japońskich legend i literatury. Polecam "Opowieść o upiorach z lampą w kształcie piwonii" fanom samurajów. Pozatym wiele rzeczy opisanych w mandze, trafia do mojego serca. A jeśli chodzi o Sailor Moon... Mówicie o anime czy mandze? Bo mangę będę bronićXD. |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|