Czy to juz koniec ? |
Czy chialabys/chcialbys nowa serie slayers? |
Zdecydowanie na tak |
|
72% |
[ 13 ] |
Zdecydowanie nie |
|
22% |
[ 4 ] |
Nie jestem pewna/pewien |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 18 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zennos
|
Wysłany: 04-11-2006, 15:30 Czy to juz koniec ?
|
|
|
Wlasnie koncze ogladac ostatnia serie slayersow(ach dobrodziejstwa dvd:P),i suma sumarum to zastanawiam sie,czy to juz jest koniec?nie bedzie juz wiecej przygod liny i paczki?Jakze to smutne i okrutne(az zlapalem dola:P) Natchnelo mnie i zaczalem szukac jakis ciekawych newsow w sieci,i... natyknalem sie na informacje o 4 serii...Chwilowe uczucie euforii zostalo zmiecione kolejnym podmuchem zalu i ropzaczy gdy przeczytalem,iz seria SLAYERS AGAIN jest tylko i wylacznie plotka,aczkolwiek natkanlem sie jeszcze na inna informacje,iz prace nad ta seria trwaly aczkolwiek zostaly zaprzestane z powodu "konfliktu interesow".Pobudzilo to niejako moje szare komorki i stwierdzilem,iz zapytam was o zdanie:p
Czy sadzicie,ze seria SLAYERS AGAIN kiedys powstanie?
Slayersi sa stosunkowo mlodzi,biorac pod uwage,ze maja ok 11lat i ostatni filmik wyszedl chyba w 2001,np w przeciwienstwie do dragon ball'a,ktory ma juz chyba dobra 20-stke na karku:]
Tym bardziej,ze np ostatni odcinek serii try nazywa sie "TRY again! shiroku kaerishi toki!",zreszta nazwa bardzo by pasowala do pozostalych produkcji:]
Jakie sa wasze poglady w tej sprawie?jak wyobrazalibyscie sobie kolejne przygody Liny i innych?
Moje odczucia sa bardzo mieszane,gdyz wszystkie filmy,ktore wyszly byly totanym dnem,no moze bylo kilka wyjatkow,mam tutaj na mysli:
-scenariusz
-kreske
-kolory
-dubbing
-charaktery postaci
nie wspominajac juz o odcinku z meduzami,gdzie Toei Animation zabralo sie za animacje,jak zobaczylem ich logo pomyslalem,ze bedzie to dobra produkcja a tutajc co?!
Wiecej animacji komputerowej niz normalnej:( co jest dla mnie strasznym minusem
Z drugiej strony bylbym baaaardzo happy,gdybym znowu wlaczyl rtl7 i zobaczyl nowe odcinki. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-11-2006, 15:35
|
|
|
Cytat: | Czy sadzicie,ze seria SLAYERS AGAIN kiedys powstanie? |
Naturalnie. Najprawdopodobniej recenzję Slayers Again będziemy mieli w pierwszych dniach kwietnia przyszłego roku. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-11-2006, 20:09
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Cytat: | Czy sadzicie,ze seria SLAYERS AGAIN kiedys powstanie? |
Naturalnie. Najprawdopodobniej recenzję Slayers Again będziemy mieli w pierwszych dniach kwietnia przyszłego roku. |
I potem przez następne pół roku będziemy musieli się z niej tłumaczyć... |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Zennos
|
Wysłany: 04-11-2006, 20:40
|
|
|
Sugerujesz,iz zamierzacie wymyslec recenzje na prima apprilis?:] |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-11-2006, 21:43
|
|
|
Nie, wcale. Ani trochę.... |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-11-2006, 22:04
|
|
|
I to wcale nieprawda, że już dobrych kilka miesięcy tłumaczymy się z tego Dragonballa AF... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zennos
|
Wysłany: 06-11-2006, 00:52
|
|
|
Tak czy inaczej,topic z zalozenia mial byc o tym,czy ktos jeszcze ma nadzieje na kolejna serie,a nie o tym czy powstanie recenzja,na ktora znowu nabierze sie xxxxx ludzi:]
Ja mam nadzieje,mala ale mam:P |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-11-2006, 16:32
|
|
|
Cytat: | I to wcale nieprawda, że już dobrych kilka miesięcy tłumaczymy się z tego Dragonballa AF... | I pomyśleć, że nie mogłem zrozumieć skąd wziął się tak obraźliwy przydomek jak "DBile"... ~__~
Ech. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 07-11-2006, 17:17
|
|
|
Mało prawdopodobne, by powstało jeszcze cokolwiek w temacie Slayers, a szkoda. No ale wszystko co dobre ma swój kres...
Swoją drogą zupełnie nie pojmuję jak można się znudzić własnym światem i własnymi postaciami. Nie dociera to do mnie po prostu. Fakt, też sporo czasu minęło od kiedy cokolwiek napisałem, ale nich mi tylko ktokolwiek powie że znudziłem się RW! >< |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-11-2006, 17:38
|
|
|
Co rozumiesz przez "swój" świat? Slayers należą do Hajime Kanzaki, a on jak na razie filmów nie kręci... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 07-11-2006, 19:45
|
|
|
Wychodzę z założenia, że popyt na nową serię jest, zatem ze znalezieniem producenta pewnie nie byłoby problemu. Tylko zapewne właśnie autor położył na wszystko lagę i powiedział, że ma tyle pieniążków ile chciał a zatem nie będzie się dalej wysilał. Tak jak Toriyama zresztą.
Moim zdaniem jeśli autor stwierdza, że już nic w danym świecie nie może wymysleć, to albo autor jest do [cut], albo świat jest do [cut], a najprędzej oba na raz. Nie widzę możliwości żeby nie dało się kompletnie nic wymyśleć. Świat z definicji nigdy nie jest kompletny i zawsze coś tam nowego można dodać, na tym przecież cała frajda polega.
Wycięto wulgaryzmy.
IKa
Psieplasiam! ^___^ |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
Ostatnio zmieniony przez LunarBird dnia 08-11-2006, 12:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
uniQa
????
|
Wysłany: 08-11-2006, 01:06
|
|
|
Nie... ! a no jednak, jednak. Widzę, że tylko jeden mój głos pod "zdecydowane nie" widnieje. Smutne to, ale prawdziwe.. Slayers było pierwszym anime jakie wpadło mi w ręce i wymusiło 'karierę' fic~writera... khem, no późno zaczęłam. A jednak na dzień dzisiejszy uważam, że Slayers nie jest mi potrzebne. To znaczy- nowa seria nie jest mi potrzebna. Stara niech zostanie i będzie wspominana, wałkowanie tego samego na nowo tylko wszystko popsuje wg mnie. A jeśli nawet i coś nowego udałoby się twórcy wycisnąć [ a da się zawsze ;] to chyba *już* nie było by mnie to w stanie przykleić do monitora.
osobiście mnie fakt ten tylko i wyłącznie irytuje i zasmuca. Nie wyobrażam sobie na przykład, żeby taki sam los spotkał tytuły, którymi obecnie jestem zainteresowana.
jaki ten człowiek zmienny.. >> |
_________________ ./' |
|
|
|
|
|