Ciekawostki pierwszego tomu |
Wersja do druku |
carlsa
|
Wysłany: 25-07-2003, 02:04 Ciekawostki pierwszego tomu
|
|
|
Witam serdecznie całą ferajnę.
Uwaga będą spoilery.
Cytat: | Wiecie zastanawia mnie jedna rzecz: czemu w pierwszym tomie mangi slayersów spotykamy się z czymś co zwie się czarodziejską księgą (czy jakoś tak) i do złudzenia przypomina to oryginalną Claire Bible z Next? Ciekawe co pojawia się w mandze potem jako księga bo nie sądzę, że powtórzyliby numer z kuleczką :) Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że jak się przyjrzymy dokładniej to w momencie gdy Lina "czyta" księgę w gąszczu obrazków można dostrzec m.in. twarzyczkę naszej bohaterki; jakąś wojnę; smoka; Linę w ciuchach z Next; Reza; Zelgadisa i człowieka rybę. Sprytnie pomyślane. Pozatym dziadek - smok nieustannie kojarzy mi się z Milgasią... :)
|
[edit=Serika]Jak spojlery - to białe literki na cytacie, wtedy nikt, kto nie chce, nie przeczyta :> |
|
|
|
|
|
Kanti
Dołączył: 31 Maj 2003 Skąd: Z domku na biegunie północnym Status: offline
|
Wysłany: 26-07-2003, 12:06
|
|
|
Ale to naprawdę jest zastanawiającece, bo kiedy "czytała" tą księgę, to miałam ciągle wrażenie ,że jestem pod koniec next-a, i zaraz mi się Xelluś pojawi, no...ale się nie pojawił....-_-" |
_________________ www.kazoku.prv.pl |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 26-07-2003, 19:17
|
|
|
Hehe jak zwykle autorzy pokusili sie o dodatkowe smaczki :) tak to już jest w całej sadze Slayersów... i dzięki temu można było stworzyć takie bogate forum ^^ |
|
|
|
|
|
carlsa
|
Wysłany: 27-07-2003, 03:34
|
|
|
Na Xelloska to chyba trzeba będzie poczekać do 6/7 tomu o ile jestem dobrze poinformowana... To jest ee.... rok minimum == Ale chyba będzie czekać warto ^_^
Ku Wielkiej Serice: dziękuję za informacje, wkońcu człowiek ciągle się uczy ^^ |
|
|
|
|
|
Kanti
|
Wysłany: 27-07-2003, 11:19
|
|
|
Wiem,wiem,a jeszcze jedno. Zauważyliście na dwóch ostatnich obrazkach jest sobie taki chłopaczek strasznie podobny do Quatre z "Gundam Wing", ciekawe czy był to ulubienieć autorów? Ale fajnie ,cała manga ma mnóstwo takich smaczków^^ Jakby się dobrze przyjrzeć to jeszcze można nawet gdzieś tam Amelkę znaleźć^^ |
|
|
|
|
Zellas
|
Wysłany: 01-08-2003, 20:00
|
|
|
Mogę was zapewnić na 100 procent, że Xellos pojawi się już w 6 tomie. ^^ Wiem, bo czytałam 6 i 7 tom po niemiecku ^_- |
_________________ "(...)W nim było życie,
A życie było światłością ludzi.
A światłość w ciemności świeci,
I ciemność jej nie ogarnęła.(...)" |
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 01-08-2003, 22:17
|
|
|
A tu takie moje male spostrzezenie. Popatrzcie sobie na ostatnia strone pierwszego tomu(s. 167). Czy nie wydaje sie Wam, ze jedna z dziewczyn, ta z dlugimi wlosami splatanymi w kitek, jest ludzaco podobna do Remi z gry Slayers na SNES'a? Te same ubranie, ta sama fryzura... |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 02-08-2003, 07:26
|
|
|
Judash <-- to jest strona 170 ^^ W sumie nawet podobna. A ta obok jakoś mi się z Amelią kojarzy. A ten chłopak w tle - Gundam Wing ? 0_- |
|
|
|
|
|
Seymour
|
Wysłany: 02-08-2003, 09:43
|
|
|
MrBat --> No patrz! A ja specjalnie sprawdzalem w tomiku zeby sie nie pomylic :) Gundama nie ogladalem, ale z tego co wiem to jest tam jakis chlopak o blond wlosach podobny do tego, co stoi w tle. No i rzeczywiscie ta druga tez mi sie z Amelia kojarzy |
|
|
|
|
Kanti
|
Wysłany: 02-08-2003, 11:26
|
|
|
Już wcześniej pisałam !!! To QUATRE WINNER (alias noble in desert^^) ja go uwielbiam^^ A po za tym twórca nowelek bardzo lubił Gundama |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 25-09-2003, 09:09
|
|
|
ja tam wolę Duo. ale wracając do tematu: TO JEST QUATRE RABERBA WINNER. (chyba tak się pisze :]) ale na tym górnym wygląda jak Duo. więc właściwie nie wiadomo.
[edit=Avellana] Inai miła, jeśli odgrzebujesz temat po dwóch miesiącach to może nie po to, żeby offtopić! |
|
|
|
|
|
saina
anioł śmierci
Dołączyła: 18 Cze 2004 Skąd: z samego dna piekła Status: offline
|
Wysłany: 18-06-2004, 18:25
|
|
|
co do tego wszystkiego^^ jak już rozkręciliście się z Quatre i Duo to z przodu Duo jest chłopak kropka w kropkę podobny do Heero, pozatym mangę "Slayers" i anime 'wing" wyszły chyba w tym samym roku więc wiecie jedni od drugich ściagać mogi... |
_________________ samotność to nie wybór...
samotność to powołanie...
samotność to pusta droga...
samotność... moje przeznaczenie... |
|
|
|
|
|