Która seria TV Slayers wam sie najbardziej podobała ? |
Jaka Seria SLayers wam sie najbardziej podobałą ? |
1) SLayers TV |
|
14% |
[ 10 ] |
2) SLayers Next |
|
48% |
[ 33 ] |
3) SLayers Try |
|
32% |
[ 22 ] |
4) Żadna Seria Mi Się niepodobała |
|
4% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 37 |
Wszystkich Głosów: 68 |
|
|
|
Wersja do druku |
Lukisuzuki
Dołączył: 28 Gru 2003 Skąd: Z samego... piekła Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2003, 00:08
|
|
|
Next! śmiszna, dużo mazoku, fajne walki, martina i zangulus, nie ma filii(juhuuu!!!!!!)i ogólnei czaaad
tyle |
_________________ Zżeram waszą złośc!!!! Pycha! |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 18-02-2004, 19:38 ^^
|
|
|
Next!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Śmiech, płacz, wzruszenie i najważniejsze... CHAOS, i najważniejsze >czy ja się nie powtarzam?<mój Zeeeellll |
|
|
|
|
|
Nemesis
Córka Nocy
Dołączyła: 04 Lip 2005 Skąd: Mroczna Kraina Cieni Status: offline
|
Wysłany: 05-07-2005, 12:16
|
|
|
Mnie się podobały wszystkie!!! Ale naj naj, to raczej TRY;p |
_________________ I'm living my life... |
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 06-07-2005, 14:08
|
|
|
Mi się podobały wszystkie serie dokładnie tak samo :P |
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 15:05
|
|
|
Pomijając fakt, że to anime prawie w ogóle mi się nie podobało, mówię, że najlepszy był TRY. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Aneris
|
Wysłany: 27-12-2005, 17:53
|
|
|
kazda seria jest ciekawa ale najbradziej to NEXT humor - klutnie Liny i Martiny (jezeli chodzi o wyglad to duzo lepiej od seri TV) smoki ladnie wygladaja a w TRY to mi sie plakac chce jak je widze...a pozatym nie lubie jak sie cos konczy ^^' |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-12-2005, 02:45
|
|
|
Wszystkie serie były fajne... ale tak:
W TV brak Mazoku. To boli jak już się jest dalej. Poza tym za drugim podejściem nudzi bo były trochę inaczej rozplanowane charaktery... ale ten niemożebnie głupi Gaury... Ech, nieważne.
NEXT ma mnustwo Mazoku i jeszcze gagi oraz Gagi ale... O co biega tak właściwie? To mi zaczeło za trzecim razem przeszkadzać. Brechtam się z tego bo jest bezsęsowne. Za żadne skarby świata nie przypomnę sobie o co wogule tam chodziło bo chyba o nic konkretnego... Ale byla Dolina Smoków... I Phibrizio... A on jest klasą samą w sobię! I to zakonczenia na które uciekłam ze szkoły tylko po to żeby zaliczyć zgona potężnego. Nie tego się spodziewałam!!! [No dobra... kłamię. Ale nie do końca tego!]
Za to TRY... Tam już o coś chodziło! Co prawda o to żeby zanieść coś gdzieś i ocalić świat... ale to przynajmniej nie była książka która okazała się kulą światła i doprowadziła do zaglady Kawałka Dolphin! [jesli dobrze zrozumiałam...]
I w dodatku ciągle całe morze Mazoku który ustalil sobą poziom podczas walki z Valgavem. Pamietam do tej pory jak mi przejemnie było kiedy miażdzył mu tą ochydną łape... To chyba dla tej sceny własnie TRY... No i tych kilka scenek których do tej pory nie pojełam a które mnie popchnely do fików... A z wiekszością owych coś wspulnego miała Filia którą lubiłam ale bez przesady ale jadnak bardziej niż Martinę. I maczuga... To było piekne!
Ale ten koniec kiedy wszyscy ida w swoja stronę... i to różowe tełko... i Somewhere w tle... Pamiętam ze się ze mnie koleżanka z klasy brechtała jak łzy mi popłynely na tym... Taa... Z TRY jest związane o wiele za dużo przyjemnych wspomnień żeby nie zdeklasowała pozostałych! |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Lord Nightmares
Akumu no ou
|
Wysłany: 13-08-2006, 13:14
|
|
|
Hmmmm....
Nie będę zbyt orginalny, według mnie NEXT jest najlepsze, nie tylko ze względu na gagi i Xellosa, chociaż też, ale głównie ze względu na wątek Lina/Gourry (mowa tu nie tylko o doskonałym zakończeniu)
TRY hmmm... Sądze, że jest całkiem fajne ale jeszcze w całości nie obejrzałem (niestety, Proszę nie linczowac, nadrabiam to nadrabiam!) ale no po prostu... po takim zakończeniu NEXT początek TRY wydawał się jakiś kulawy i wymuszony... no i do tego z tego co pamiętam jest to jedyna seria nie napisana na podstawie książki. |
_________________ Yami yori mo nao kuraki mono,
Yoru yori mo nao hukaki mono
Konton no umi yo, Tayutoishi mono.
Konjiki narishi yami no ou |
|
|
|
|
Lina^^
Alone...
|
Wysłany: 13-08-2006, 20:53
|
|
|
Ja również nie będę oryginalna - NEXT ^^ Za humor, humor, kreskę (bo była lepsza niż w TV)i Xellosa (bo właśnie w tej serii lubię go najbardziej).
TRY również ciekawe, bo jest tam Filia i ma ciekawą fabułę... Ake humorowi z Next żadna seria nie dorówna ;] |
_________________ Sekai-juu uwasa ni naritai
kagayaku mirai mo te ni iretai
Are mo kore mo honki no yume
dare hitori jama wa sasenai! |
|
|
|
|
Advent Child
ilul :)
|
Wysłany: 15-06-2007, 03:48
|
|
|
Staaare to troche ale sie dopisze :) Mi sie najbardziej podoba next jak wyzej pisali najwiecej humoru i scenek milosnych ;) Do tego nowe czary i wogole wszystko super :] |
_________________ Ilul :)
Give a reason for life ^^ |
|
|
|
|
Airyx
Wredny Kapłan
|
Wysłany: 10-09-2008, 15:12
|
|
|
I ja się nie wyłamię z tego łańcuszka - oczywiście Slayers NEXT. Zdecydowanie najzabawniejsza seria, pojawili się Mazoku (w tym lordowie Gaav i Phibrizzo), najciekawsze i najlepsze zwroty akcji oraz wydarzenia... No i Xellos! To przecież w NEXT po raz pierwszy pojawiła się moja ulubiona postać w całym anime! :D |
|
|
|
|
|
Villdeo
Siostra Xellossa
|
Wysłany: 23-09-2008, 20:45
|
|
|
Next is the best!
(and the best is azbest... :P)
No co tu dużo mówić... Bardziej rozwinięta niż original, bohaterowie pokazują zgranie w walce, wiele ciekawych i niekonwencjonalnie rpgowych przygód... I dużo, dużo Zela i Xellossa. A właściwie to Zela z Amelią.
I przede wszystkim jeszcze nie odchodzi tak bardzo od powieści. |
_________________ I'm Hoomite, he's Yoobee. Who might you be?
"Count Duckula"
Deoś-reaktywacja! ^_~ |
|
|
|
|
Martii666
Slayers Fan
|
Wysłany: 25-09-2008, 19:27
|
|
|
Next Chociaż się wahałam nad Try ^^ |
|
|
|
|
|
annie2021
annie2021
|
Wysłany: 22-02-2009, 12:22
|
|
|
Najbardziej lubie NEXT(swietne sceny walki i duzo Zela;D), ale w TRY był jeden odcinek, który uwielbiam więc wybrałam TRY ;D |
_________________ Bez miecza w dłoni nie mogę cię ochronić, a z mieczem w dłoni nie mogę cię objąć |
|
|
|
|
Frou-Frou
Herbatomaniaczka
|
Wysłany: 26-07-2009, 16:37
|
|
|
Zdecydowanie NEXT, TRY też było super, ale niektóre rzeczy tak mnie denerwowały, że nie mogłabym przyznać mu slayersowego pierwszego miejsca (jak choćby wygląd smoków ^^). A NEXT! Ten humor, ta kreska, te gagi! Tarzałam się ze śmiechu, cofałam, żeby obejrzeć poszczególne sceny jeszcze raz, a raz prawie się udławiłam (jak dobrze, że prawie :P). Dlatego: NEXT!
I kurczę, aż sobie ochoty narobiłam, żeby obejrzeć jeszcze raz. Ale jak to tak? Trzecią serię na raz? Wepchnąć przed listę "do obejrzenia" - ach, cóż ja pocznę?! ;) |
_________________ And in the sea there is a fish,
A fish that has a secret wish,
A wish to be a big cactus
With a pink flower on it.
Tiruriru ;) |
|
|
|
|
|