Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wasze ulubione cykle na Czytelni: |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-09-2007, 11:28 Wasze ulubione cykle na Czytelni:
|
|
|
Temat generalnie nie podchodzi pod twórczość własną, ale pasuje najlepiej do tego podforum. Pytanie jest proste, a topic z gatunku Spamerskich. Otóż: które cykle (lub których autorów) czytacie regularnie?
Ja posiadam 4, głównych faworytów. Są to:
1) "Slytheriniada" Toroj czyli Sami-Wiecie-Kto.
2) "Prezes i Kreska" Orbitowskiego
3) Ogólnie Bormor, czyli kolejny już przejaw niesamowitego talentu Bianki do wyszukiwania i pozyskiwania pisarzy. Bajki czytam po dwa - trzy razy.
4) (Wreszcie coś nie załatwionego przez Biance) "Mamoru musi umrzeć" w tłumaczeniu Grisznaka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-09-2007, 13:16
|
|
|
1) Teksty Toroj znałem już wcześniej, wiec nie wiem, czy je tu wymieniać.
2) Sailor Kombat - aczkolwiek skończony, to jednak rewelacyjny. Styl, pomysły i wszystko to co lubię. No i moja nieustająca miłość do Sailorek.
3) Będę ciut nieskromny, ale Las Cierni i MMU - oba spodobały mi się na tyle, że wziąłem się za ich tłumaczenie.
4) Prezes i Kreska - zaskakująco "normalny" jak na Orbita tekst, ale i tak znakomity. |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 01-10-2007, 18:29
|
|
|
Czytam regularnie jedynie Bormora, bo jego teksty są krótkie, zwięzłe i zabawne. Podoba mi się zwłaszcza cykl 'Smok, Rycerz i Księżniczka'. |
|
|
Nakago
|
Wysłany: 23-11-2007, 19:34
|
|
|
Teksty Bormora (choć przy przedostatnim opowiadaniu z "Demiurgów" zwątpiłam w swoją inteligencję - nie rozumiem zakończenia :-(), "Prezes i Kreska", teksty by Alira14 (szczególnie "Czwarta ściana" i "Żeby się tam znaleźć" mnie powaliły). |
_________________ "Bo przyjdzie Nakago i Ci odpisze" - Ainaelle |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|