Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
A thousand quests... - piosenka |
Wersja do druku |
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 12-08-2008, 00:42 A thousand quests... - piosenka
|
|
|
Tak, tak, zdarza mi się od czasu do czasu ułożyć słowa do piosenki. A raz nawet - ale to było dawno temu i nieprawda - ułożyłem do niej muzykę (z cudzą pomocą, tzn. kogoś kto przełożył to co nuciłem na zapis nutowy i drugiej duszyczki, która dorobiła do tego aranżację symfoniczną... oki, może darujmy tą "muzykę" i zmieńmy na "melodię" ;D ).
Tym razem na ogień poszła dość znana w USA melodia (pochodzi z czasów Wojny Secesyjnej, więc nie jest już chroniona prawem autorskim - tylko 70 lat od śmierci autora). Słów napisano mnóstwo wersji, ja poznałem ją po raz pierwszy w wersji pilotów USA z wojny w Wietnamie, którzy musieli wypełnić sto misji a potem mogli wrócić do domu. "A hundred mission to be flown, a hundred targets still unknown..."
To mnie zainspirowało i powstało to:
A thousand quests
A thousand quests are on our path
La – laah! La – laah!
A thousand fiends will taste our wrath
La – laah! La – laah!
But the player is throwing
And the dice are now rolling
Will monsters be crashed?
Or player be flushed?
Till I earn points for new level
And rule the game forever!
Możecie sobie to sami zaśpiewać, tu jest melodia w midi (uwaga, dość głośna a przez pierwsze parę sekund jest cisza. Nie regulować odbiorników :) ):
http://www.raindrop.org/holidays/4th/WhenJohnnyComes.mid |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|