Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Shuntosu - kanał na YouTube o anime, mandze i Japonii |
Wersja do druku |
Shunt
|
Wysłany: 25-07-2012, 18:03 Shuntosu - kanał na YouTube o anime, mandze i Japonii
|
|
|
Witam. Kilka dni temu zacząłem prowadzić swój kanał na YT, na którym głownie będę zajmował się tematyką mangi, anime, kulturą Japonii i innymi jeszcze mniej sprecyzowanymi rzeczami .
Wrzuciłem już kilka filmików i proszę Was o ocenę i sugestie co należałoby poprawić, jak i pomysły na dalszy rozwój kanału
Wiem, że początkowe wyszły trochę sztywno, w materiale o Danshi Koukousei no Nichijou starałem się gadać już bardziej na luzie i liczę że w tej kwestii będzie lepiej w kolejnych filmikach. Tutaj linkuje dwa filmiki, kilka innych jest jeszcze na kanale.
Zapraszam do oglądania.
Another
Danshi Koukousei no Nichijou |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-07-2012, 18:34
|
|
|
Co prawda nie jestem targetem, ale po obejrzeniu połowy "obczajki" Another, skojarzyło mi się to tylko z recenzjami w Magazynie MO. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-07-2012, 18:44
|
|
|
Przeniesiono do działu o twórczości, który nieco lepiej nadaje się na tego typu temat. Tak, wiem, że to mało intuicyjne, ale lepszego działu nie kojarzę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 25-07-2012, 23:30
|
|
|
myślę że świetnie by było, gdybyś skupiał się na nowo wychodzących anime. Krótka recenzja i streszczenie dla osób, które zastanawiają się co wybrać spośród aktualnie emitowanych produkcji.
Ogólnie, całkiem nieźle jak na początek. Pracuj dalej, bo wierzę że możesz stworzyć coś naprawdę dobrego. |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 26-07-2012, 00:30
|
|
|
NecroMac napisał/a: | myślę że świetnie by było, gdybyś skupiał się na nowo wychodzących anime. Krótka recenzja i streszczenie dla osób, które zastanawiają się co wybrać spośród aktualnie emitowanych produkcji. |
Zarazem wstrzymaj się od opinii przed obejrzeniem trzeciego odcinka. I zwyczajnie nie komentuj danej serii jeśli nie podchodzi Ci gatunek.
W szczególnych przypadkach (seria trwająca ponad 20 epów skupiająca się na fabule) poczekaj kilka kolejnych, zwykle przy piątym powinno być już ok jeśli to nie jest tasiemiec. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-07-2012, 11:03
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Zarazem wstrzymaj się od opinii przed obejrzeniem trzeciego odcinka. I zwyczajnie nie komentuj danej serii jeśli nie podchodzi Ci gatunek. |
Boshe, tylko nie to, znowu...
To jest zajawka. Wyrażenie opinii podoba się/nie podoba się jest tu najważniejsze.
A to drugie to już zupełnie herezja, która prowadzi do zaniechania wystawiania negatywnych opinii. A może wyjątkowo, mimo znienawidzonego gatunku, znajdzie w serii coś, co jest zwyczajnie uniwersalnie dobre?
Ktoś, kto ogląda ten kanał liczy na krótkie podsumowanie - warto oglądać/nie warto oglądać, nawet jeżeli wyszedł dopiero jeden odcinek. Inaczej takie coś nie ma sensu. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
Wysłany: 26-07-2012, 16:29
|
|
|
Ba takowe podsumowanie można zrobić nawet na podstawie trailera + wyszukaniu kilku kluczowych informacji na temat "o czym będzie seria". Przecież tu nie chodzi o to by streszczać pierwsze kilkanaście odcinków, ale informacja typu
"Ta seria to historia o XXXX dziejąca się w czasie YYY, głownym bohaterem jest ZZZ który lata po świecie zwanym TTTT ponieważ babcia, stryja, wujka, matki był PPPP, i zostawił QQQ by ocalić TTTT od pewnej zagłady."
Osobiście za główne informacje uważam: tytuł, gatunek, główny bohater i jego tzw. Quest, czyli w jakiej kupie się właśnie znalazł i dlaczego(o ile nie jest to spoilerem).
Może trochę nadużyłem słowo recenzja bo lepiej było by to nazwać notatką, lub właśnie "Obczajką" |
|
|
|
|
|
Shunt
|
Wysłany: 29-07-2012, 23:07
|
|
|
Co do formy to jeszcze się zastanowię, na pewno nie zaprzestane takich krótkich typu właśnie ''Obczajki, ale planuje dodać też coś dłuższego, bardziej na wzór recenzji.
W ostatnich dniach skupiłem się na nowych seriach - zostawiam linki więc jeśli chcecie to rzućcie okiem i podzielcie się opinią.
Kokoro Connect
Campione |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|