Mapa świata wg. Japończyków |
Wersja do druku |
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-06-2005, 12:55
|
|
|
Nie to raczej jest japoński głupek :P uwieżcie mi przeginacie z tymi stereotypami o amerykanach |
|
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-06-2005, 15:49
|
|
|
Poprostu jakiś japończyk nie wie jak świat wygląda i tyle...a nie cały czas czepiacie sie Amerykanimów nie sądze żeby to właśnie amerykanin to zrobił XD |
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 09-06-2005, 16:33
|
|
|
Ciekawa ta mapa, a do tego ładnie wykonana. ^ ^ Od razu mi się skojarzyła z innym tego typu dziełem (które do tego pasuje do wątku amerykańskiego :P). Mapa świata wg. Amerykanów |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-06-2005, 16:50
|
|
|
O matko... Ale śliczne! Nie mam pojęcia, w jakim stopniu stereotypy o Amerykanach są prawdziwe, ale ta mapka i tak wymiata. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-06-2005, 17:02
|
|
|
Serika napisał/a: | Nie mam pojęcia, w jakim stopniu stereotypy o Amerykanach są prawdziwe, ale ta mapka i tak wymiata. |
Znaczy się - mam dowody empiryczne, że dość kiepsko radzą sobie z ukształtowaniem geograficznym Europy...
Z drugiej strony dla przecietnego Polaka lokalizacja geograficzna stanów terytorailnie większych od naszego kraju też jest czarną magią. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 09-06-2005, 18:36
|
|
|
Zeg-najwyżej za rok jak spotkasz jakiegos amerykańca i powiesz że jesteś z polski będzie to tak:
-z kąd?
-z takiego kraju na tej wyspie gdzie żyją smoki
a mapa japońska, to tam na górze fool's map jest po to żeby wg mnie hcociaż, podkreślić że to mapa idiotów... |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 09-06-2005, 20:53
|
|
|
Ryu, nie ma się co śmiać, nie wiem, czy kiedyś to wspominałem, ale jak w moim gimnazjum była wymiana ze szkołą z wyspy Man, to nasi kochani Anglicy, gdy przyjmowali do swych domostw ochotników z klasy równoległej oraz gdy oglądali z nimi mapy, nie umieli się nadziwić, pytając: "To wy macie własne państwo?!", "A niech to, przecież ten kraj jest właściwie tak duży, jak nasz!"... ^^" |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-06-2005, 22:21
|
|
|
powiem tak wiekszosc amerykanów z którymi sie spotkalem to zólnierze i to raczej niezbyt wykształceni ale ten co wiedzial najmniej, wiedział ze polska to kraj który lezy pomiędzy niemcami a Rosją |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-06-2005, 08:09
|
|
|
Smutna prawda jest taka, że wiedza geograficzna jest powszechnie nie znana w większości krajów. Nie uważałbym jednak żołnierzy za typowych amerykanców jeśli chodzi o znajomość geografii - tego, gdzie mieszkają ich sojusznicy to chyba ich w tym woju uczą:>.
Zresztą nie tylko chodzi o geografię - dla niektórych historia Polski zaczęła się, gdy ZSRR dokonał zdradzieckiego ataku na nasze ziemie i osadził zamiast legalnej, bogobojnej władzy praSLD:]. Wcześniej panował złoty wiek, granic strzegli święci pańscy z Matką Boską na czele, a Jędrzej Giertych przemierzał ziemię. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-06-2005, 12:15
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Zresztą nie tylko chodzi o geografię - dla niektórych historia Polski zaczęła się, gdy ZSRR dokonał zdradzieckiego ataku na nasze ziemie i osadził zamiast legalnej, bogobojnej władzy praSLD:]. Wcześniej panował złoty wiek, granic strzegli święci pańscy z Matką Boską na czele, a Jędrzej Giertych przemierzał ziemię. |
Taki poziom wiedzy to i część osób w naszym kraju prezentuje.
A tak swoją drogą, ciekawe ile osób z tego forum potrafiłoby bez pomocy wymienić (i wskazać na mapie fizycznej) wszystkie (niech będzie wszystkie większe) państwa Afryki (o podawaniu jakichś informacji o nich nie wspomnę). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-06-2005, 13:36
|
|
|
No właśnie, w sumie zgadzam się tutaj z Bezimiennym... Bo na przykład, kiedy to we mnie siłą wciskali jakie to państwa w Afryce leżą i jakie są ich stolice (z czego aktualnie nic nie pamiętam), czy choćby nawet w takiej Europie, to ja się buntowałam jak cholera... Zresztą, cała klasa się buntowała, uznając to za wiedzę zbędną, która i tak nam się w życiu nie przyda...
Bo na przykład po cholerę mi wiedzieć, że stolicą Wietnamu jest Hanoi? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-06-2005, 13:43
|
|
|
Z wymienieniem byłby kłopot, ale możliwe, że dałbym radę je po kolei wskazać:P. Nie licz ąc tej drobnicy na północnym zachodzie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-06-2005, 16:33
|
|
|
Cytat: | Bo na przykład po cholerę mi wiedzieć, że stolicą Wietnamu jest Hanoi?
| Nie wspominając że swego czasu były dwa Wietnamy, a ten drugi nazywał się Południowy i miał stolycę w Sajgonie, znanym teraz jako Ho Shi Minh... albo jakoś tak...
Fakt, to wiedza całkowicie zbędna... znacznie bardziej przydatna byłaby znajomość hiragany i katakany, a jak ktoś zna, to kilkudziesięciu podstawowych znaków kanji... albo umiejętność wyliczenia podstawowych okresów historii Japonii ^__^ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-06-2005, 15:37
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | No właśnie, w sumie zgadzam się tutaj z Bezimiennym... Bo na przykład, kiedy to we mnie siłą wciskali jakie to państwa w Afryce leżą i jakie są ich stolice (z czego aktualnie nic nie pamiętam), czy choćby nawet w takiej Europie, to ja się buntowałam jak cholera... Zresztą, cała klasa się buntowała, uznając to za wiedzę zbędną, która i tak nam się w życiu nie przyda...
Bo na przykład po cholerę mi wiedzieć, że stolicą Wietnamu jest Hanoi? |
Piłsudski powiedział ze "kto za młodu nie był buntownikiem ten jes świnią na starość" ale jak czytam o waszym buncie to moim zdaniem z takich buntowników to zostana same matołu.
Po co a choćby po to żeby wiedzieć i matołem nie być |
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 11-06-2005, 19:14
|
|