Mapa świata wg. Japończyków |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-06-2005, 12:43 Mapa świata wg. Japończyków
|
|
|
http://www.gildia.pl/manga/rozne/tipsy/mapka/*html/720
Dane za Nową Gildią...
Na początku wydawało mi się, że to jakaś mapa rozrywkowa (np. do RPG), ale nawet jeśli, to wylewa się z niej wiedza geograficzna... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 12:52
|
|
|
cóz, wygląda na to, że podbili nas ... Australijczycy XD |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:02
|
|
|
Śliczne! Wprawdzie wydaje mi się, że Austria miałaby bliżej, ale skoro tak twierdzą... |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:07
|
|
|
Urocze... Mnie w tym wszystkim zastanawia - gdzie w takim razie są sami Japończycy? Bo ich nigdzie na tej mapie nie zauważyłam XD I jaka Antladyda dziwnie do Australii podobna...
Fantastyczne po prostu XDD |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:15
|
|
|
MAi-japonia to takei latające wysepki na zachód od ameryki północnej...
ale czy jesteśmy pewnei że tej mapy nie robił jakiś amerykanin?bo oni już niejednokrotnie swą głupote udowadniali, japończycy mniej, ale i tak wydaje mi sie że to taka mapa rozrywkowa, i nie ma nic do rzeczywistości, o czym świadczyć mozę i położenie samej japonii:P
i dziwi mnie takie państwo jak "NOKIA"XD |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-06-2005, 13:28
|
|
|
Akurat państwo NOKIA mnie nie dziwi, jego położenie też... Wszak to najprężniejsza firma z Finlandii :D Choć idąc tym rozumowaniem, trzeba by przemianować USA na Microsoft... |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 08-06-2005, 14:56
|
|
|
Tilk-przemianowanie usa an microsoft równa sie wojnie atomowej ze strony osób niezadowolonych, a nazwa tego państwa mówiła by sama za siebie, państwo to ma same błędy i problemy, nie umiejac niczego zrobić dobrze...tutaj twórcy się akurat postarali:P |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:05
|
|
|
Microsoftu nie ma, ale jest za to Disneylan i Disneyland Sea. Czyz nie urocze? |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-06-2005, 15:18
|
|
|
Za to Hollywood jest w Kanadzie, Szkocja w okolicach Kuby, Neverland jakowyś w USA, Nowy Meksyk na jakiejś wyspie, Francuzi wygnali Hiszpanów do Ameryki Południowej, Meksyk ogłosił się Ameryką Południową (to dość logiczne), a Panama Meksykiem...Kambodża i Amazonia przeniosły się do Afryki, Wschodnia Rosja to jakieś Sowiety, a Ukraina, Białoruś i Kraje Bałtyckie to Strefy Walk...
Aż bym zrobił Questa w takim świecie...
PS. Zauważyłem właśnie napisik pod tymi kszaczkami... Ciekawe, co to znaczy? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 17:27
|
|
|
to jest tak śliczne, że zrobię sobie z tego chyba tapetę XD.
co do rozmieszczenia nacji, to może rzecz dzieje się w alternatywnej rzeczywistości jakowejś? |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-06-2005, 17:38
|
|
|
Cytat: | Zauważyłem właśnie napisik pod tymi kszaczkami... Ciekawe, co to znaczy? |
Może chodzi o to,że ten biedny Japończyk rozmawiał właśnie z kimś o takim pojęciu o geografii i to rozrysował? Jak zauważył Ryozoku - nie jest to raczej wyraz sądów o świecie Japończyka, bo ludzie na ogół wiedzą, gdzie leży ich kraj i czy jest kolonią Stanów Zjednoczonych. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-06-2005, 18:03
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | PS. Zauważyłem właśnie napisik pod tymi kszaczkami... Ciekawe, co to znaczy? |
Krzaczkami napisane jest "baka sekai chizu" czyli to samo co pod krzaczkami po angielsku - "Fool's World Map", czyli Mapa Świata wg. Głupka... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Rukia
słodka i wredna xD
|
Wysłany: 09-06-2005, 08:09
|
|
|
Słotka ta mapka oczywiście mam na myśli wygląd...ale nie dałabym jej na pulpit XD |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2005, 08:12
|
|
|
Cytat: | czyli Mapa Świata wg. Głupka... |
Głupek, który wie, że Japonię kiedyś nazywano Cipangu? Czemu u nas nie ma takich głupków:P? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 09-06-2005, 12:45
|
|
|
Australia Atlantydą, Hiszpania sąsiaduje z Imperium Inków, Buenos Aires to enklawa Brazylii, Szanghaj i Hongkong pogonili Koreańczyków na Kamczatkę, a Antarktyda zmniejszyła rozmiar kilkukrotnie... do tego pojawił się Biegun Północny i terytorium Aborygenów, Nowa Zelandia została Tasmanią, Afryka z niewiadomych przyczyn pomimo walk plemiennych zawarła unię... brrr XD.
Może faktycznie to Amerykanin był tym głupkiem? Japonia kolonią USA, Kanada brutalnie zmniejszona... coś w tym musi być :P. |
|
|
|
|
|
|