Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Historia pewnej kremówki... |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-06-2005, 14:11
|
|
|
Cytat: | dupe zamknij i rozsyłaj chodzi o wiare i o papieza |
Alleluja i do przodu, jak to mówi rudy rudy Rydzyk:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ash DeLuxe
tereferekuku
|
Wysłany: 20-08-2005, 08:22 Jihadu ciąg dalszy!
|
|
|
Wiedziałem, że jak poszukam, to znajde temat o papieżu. :/
Wiem, że jego osoba jest nieodłącznie związana z polskim nacjonalizmem (choć trudno animeforum posądzić o propagowanie nacjonalizmu). Ale to co się dzieje... Rzeczywiście kult jednostki fundneliśmy mu jak Fujimori sam sobie! W efekcie jakbym miał wymienić jego osiągnięcia to bym zamilkł na dłuższą chwilę, ale gdybym miał powiedzieć coś o nim samym....
Problem tkwi w tym, że jak opwiedziała grupa przedstawiająca Polish way of life, u nas bohaterem jest looser, a nie jak w usa zwycięzca. Dlatego potrzebujemy bohaterów (usańczycy też...) a papież się w to wpisuje, bo Polak=katolik.
Do czego dążę? Rosjanie są dumni z tego że podbili pół świata i stratę Ukrainy traktują jak nieprzymierzając policzek, a co wy wiecie o polityce dynastycznej Jagielonów? Na przestrzeni ostatnich 500 lat Moskwę zdobyły tylko dwie armie, jakie? Swego czasu królowie wybierali się zbrojnie po naszą koronę. Na serio mamy z czego być dumni, ale o tym się nie mówi.
U mnie papież budzi sprzeczne uczucia. Z jednej strony wraz z prezydentem Pinochetem pozdrawiał Chilijczyków, ale z drugiej witał się z Arafatem jak Saddam Husajn... Choć nie, Arafat nie całował papieża w policzek. Tak więc jest to postać poniekąd kontrowersyjna.
A tak właściwie, co on nauczał, czy ktoś to wie? Bo ja nie. A właśnie nie papież powinien się wyryć na naszej świadomości tylko jego nauki! |
_________________ Jeśli potrafisz zachować spokój, gdy wszyscy szaleją, to znaczy że nie rozumiesz problemu. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-10-2006, 14:22
|
|
|
Ekhem... Temat do scalenia.
A same słowa? Jeśli w Stanach podawano do sądu twórców "Dwóch Wież" (jedenasty września) i "Powrót Króla" (wykorzystywanie wizerunku Elvisa) to wolno i fandomowi papieża w Polsce. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-10-2006, 14:29
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ekhem... Temat do scalenia. |
My bad.....
Ysengrinn napisał/a: | Jeśli w Stanach podawano do sądu twórców "Dwóch Wież" (jedenasty września) i "Powrót Króla" (wykorzystywanie wizerunku Elvisa) |
................................... wygrali?
Natomiast obawiam sie, ze pojscie "sladem Hameryki" pod wzgledem "jak mogles nie wiedziec, ze "Dzien dobry" to mowil towarzysz Lenin" to nie jest dokladnie ta forma rozwoju o ktory chodzi... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-10-2006, 14:34
|
|
|
Czy wygrali nie wiem, ale ponieważ więcej o tym słyszałem to raczej nie. Inna rzecz, że browar słusznie zrobił, że się nie wykłócał, w tej kwestii klient ma zawsze rację... |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 16-10-2006, 15:12
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Czy wygrali nie wiem, ale ponieważ więcej o tym słyszałem to raczej nie. Inna rzecz, że browar słusznie zrobił, że się nie wykłócał, w tej kwestii klient ma zawsze rację... |
Akurat szczerze wątpie, żeby oburzeni należeli do grona klientów ;) Tak czy inaczej trochę szumu jest, więc jest dobrze. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 16-10-2006, 18:51
|
|
|
Niby tak, tylko jak wiadomo akurat szum wokół religii może się skończyc spontanicznym bojkotem tegoż piwa przez zainteresowaną klientelę (a że wybór na rynku jest ogromny i niezbyt różnorodny nie będzie to wielkie wyrzeczenie:P) do czasu, aż zarząd browaru nie posypie głowy popiołem i nie ufunduje pomnika/kościoła/auli na KUL-u ze stosowną dedykacją.
Cytat: | Akurat szczerze wątpie, żeby oburzeni należeli do grona klientów ;) |
Katolik nie kaktus, pić musi. Mam nieprzyjemne wrażenie, że nie tylko starsze panie i panowie protestowali. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|