Herbata |
Odwieczny dylemat ludzkości |
Kawa |
|
2% |
[ 1 ] |
Herbata |
|
97% |
[ 34 ] |
|
Głosowań: 35 |
Wszystkich Głosów: 35 |
|
|
|
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 18:49
|
|
|
Powtórzę jeszcze raz - cukier w herbacie, to zbrodnia. No chyba że mówimy o jakiejś chińskiej trawie czy innym nieidentyfikowalnym zielsku.
Dopuszczalny jest jedynie w zawiesistej od mleka bawarce, na rozgrzewkę po śnieżycy.
A i wtedy lepszy jest miód... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:01
|
|
|
Saga. Podejrzewam więc, że kwalifikuje się jako trawa:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:04
|
|
|
Najlepsza herbata "do picia w każdej chwili i miejscu" - ciepła, acz nie gorąca, dwie łyżeczki cukru, Lipton z odrobiną soku cytrynowego ;)
Cukier nie zna granic ni kordonów? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:28
|
|
|
Znaczy się - ja głównie pije cherbate Cejlon w torebkach (Saga jest strasznie słaba), z cukrem i cytryną. Bardzo często też zimną, jak lód.
Mówcie mi Conan! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 20:08
|
|
|
Barbarzyńskie traktowanie barbarzyńskiej podróbki herbaty nie jest barbarzyństwem. Takie torebkowane cudaki czasem bez cukru nie dają się pić... ale z drugiej strony, wtedy lepsze kakao ^__^ Albo mleko z miodem... *___*
Ta cała cukrowa afera przypomniała mi scenę z MiB... "Give me sugar. (...) In water. (...) More!" xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 30-10-2005, 21:17
|
|
|
A pił ktoś Irish Creama?? Ja tak... całe opakowanie zniknęło w ciągu 3 dni. Taka pyszna jest ta herbatka... |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-10-2005, 21:56
|
|
|
Uczciwie mówiąc, Irish Cream wolę w postaci alkoholowej, choć pewnie nie należy o tym wobec rozmaitych nieletnich na tym forum wspominać ;) A herbatę kiedyś piłam, niezła była...
Natomiast dla mnie herbata i herbata słodzona to dwie różne rzeczy. Pierwszą pijam na codzień. Drugą - czasem, jeśli potrzebuję czegoś gorącego i dającego energię. Zazwyczaj wtedy jest też z cytryną. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
Grupy: WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 22:04
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Barbarzyńskie traktowanie barbarzyńskiej podróbki herbaty nie jest barbarzyństwem. Takie torebkowane cudaki czasem bez cukru nie dają się pić... |
Zgadzam sie. I w dodatku strasznie brudza kubek. Osad z czarnej herbaty strasznie ciezko domyc pozniej. |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 30-10-2005, 23:07
|
|
|
Barbarzyństwem byłoby posłodzenie banchy... Ale tego co np. moja mama pija, bez cukru nie ruszę.
Irish Cream ^^"? Ta herbata przypomina mi dwie sceny.
1) Pani w sklepie: A próbowałaś już tej herbaty? Naprawdę pyszna jest, musisz spróbować Ja: Yhm, to wezmę.
Później w domu:
Ja: To jest paskudne...
Mama: Wiem...
2) Po wypiciu owej herbaty, u koleżanki:
Ja: Nie lubię tej herbaty...
Koleżanka: Ja też nie, ale nie chciało mi się innej szukać
_^_
I jeszcze jedno: zauważył ktoś, że herbata podpijana komuś innemu lepiej smakuje? |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 01-11-2005, 02:29
|
|
|
uhuhu jako jedyny jestem zwolennikiem kawy :P
kawa z mlekiem z 3-4 lyzeczkami cukru mocna .. ale tylko w dzien bo bym wogole nie sypial :X
"Papierosy Kawa JA..." wiecej nic dodawac nie trzeba;] |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Isonetic
|
Wysłany: 27-06-2013, 16:18
|
|
|
Zielona, bez cukru. Dodatkowo opcjonalnie melisa i rumianek. |
|
|
|
|
|
Shiori
|
Wysłany: 09-07-2013, 07:53
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Takie torebkowane cudaki czasem bez cukru nie dają się pić |
Nie zgadzam się ! Czasami (zależnie od herbaty oczywiście) są lepsze niż w czysto liściastej postaci, choć przyznam że to rzadkość xD Na przykład wolę mega drogą jak na moją kieszeń zieloną herbatę w torebkach z Irving albo Teekanne (szczególnie te z jakimś smakiem na przykład z jaśminem piłam taką pyszną *_* albo z opuncją ^__^) niż te liściaste.
Ale na ogół piję te liściaste z Big- Active bo wychodzą taniej a ja piję hektolitry zielonej herbaty, z pomarańczką polecam pychaaa.
I co do liściastych nigdy nie używam tego czegoś w czym się parzy te liście, wole jak pływają mi w herbacie, zjadam wtedy ich kawałki XD
Poza tym czerwona jest całkiem całkiem jeśli się szarpnę i kupie sobie taką w paczuszkach ze sklepów cynamonowych, są niesamowite ! Z daktylami, pomarańczą i innymi rzeczami które dodatkowo pływają w mojej herbacie.
A! I wszystko oczywiście BEZ cukru ! Cukier dla mnie zabija smak herbaty, to jak dodać olej do rosołu. Z cukrem piję jedynie czarną mocną herbatę z cytryną, tylko kiedy jest w niej cytryna, bo tak dla mnie smakuje najlepiej.
Wspomnę jeszcze, że raz w życiu chciałam zasmakować czegoś, co jest rzekomo dobrym substytutem kawy, a mianowicie Yerba. Ohydność ! Jakbym wypiła zalane wodą ściepy z papierosów. |
_________________ Tutaj staram się być zabawna: http://altefcztery.blogspot.com/
Moja galeria: http://orenei.deviantart.com/ |
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 04-08-2016, 11:43
|
|
|