Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-03-2007, 17:56
|
|
|
Bo skończyłem tłumaczenie pierwszych trzydziestu stron powieści "Maria Sama Ga Miteru" a dzięki Katce działa strona, na którą chce to wrzucić, tak więc już wkrótce będziecie mogli również się z tym tekstem zapoznać (a momentami lepsze to od anime - 15 stron rozpaczania i rozczulania się nad tym, że jedna zobacyzła druga kiedy ta miała przekrzywioną kokardkę. Jejku, jaki ja mało kobiecy jestem, że mnie takie rzeczy nie wzruszają. Normalnie, az mi wstyd, że nie płaczę podczas lektury. No i długo zastanawiałem się, jak sensownie przetłumaczyć "she clinched her shoulders to her ears".
Bo zacząłem czytać "Lalę" Dekla (znaczy się Dehnela) i zapowiada sie niezła lektura, wbrew obawom (zachwyt warszawki, krytyków i epatowanie homo innością autora).
Bo nauczyłem się robić nowej potrawy, która na dodatek mi smakuje (mimo, że za pierwszym podejściem przypaliłem ciasto francuskie).
Bo komputer wrócił z naprawy i znowu mogę go używać bez obawy nagłego wyłącznia się.
Bo w moich tekstach w noym Otaku znalazłem tylko jeden błąd, dość powszechny zresztą. |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 03-03-2007, 15:07
|
|
|
Po wielu, naprwdę wielu nieudanych próbach znalezienia wreszcie udało się - mam nową, fajną kurtkę XD. Przy moim nastawieniu do zakupów i marudzeniu to naprawdę cud, że taką znalazłem.
Nareszcie uwolnię się od tej starej (oj, długo mi służyła i jeszcze czasem posłuży). Ufff... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Momoko 
wiosna jest miau

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-03-2007, 16:56
|
|
|
Właśnie wróciłam z wycieczki krajoznawczej do Słupska. W porównaniu z miasteczkiem rodzinnym Słupsk jest naprawdę duży^^.
BOReK napisał/a: | Po wielu, naprwdę wielu nieudanych próbach znalezienia wreszcie udało się - mam nową, fajną kurtkę XD. Przy moim nastawieniu do zakupów i marudzeniu to naprawdę cud, że taką znalazłem. |
O, cosik trochę jak ja. Przez całą zimę szukałam sobie czapki. Opcjonalnie, innego nakrycia głowy...I dziś znalazłam. Przecudne beretowate z daszkiem coś, które przy okazji zrządzeniem losu jest okropnie kiczowate. Już widzę spojrzenia coponiektórych. Ale przejmować sie nie będę. Czapka jest śliczna, a jak ktoś się kiczem brzydzi, to już nie moja sprawa. Na łepek nikomu nic nie wciskam. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
 |
|
|
|
 |
Sakura_chan 
Pure Angel

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-03-2007, 19:34
|
|
|
Bo Małysz został mistrzem świata
Bo dziś w ogóle miałam miły dzień |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
 |
|
|
|
 |
Arita 
Unpredictable

|
Wysłany: 03-03-2007, 21:53
|
|
|
Bo moje problemy z żołądkiem minęły i już jestem zdrowa^^ Uhh a już myślałam, że to grypa...
Bo dzisiaj zrozumiałam łacinę, robiąc jakieś zadanie, które zadała nam nauczycielka^^ |
_________________ "Przyszłość ma wiele imion. Dla słabych ma imię - niemożliwe, dla nieśmiałych - nieznane, dla myślących i walczących - ideał."
Victor Hugo |
|
|
|
 |
Ayoken 
Co znowu?

|
Wysłany: 03-03-2007, 22:52
|
|
|
Bo przyszedł kumpel i pograliśmy w HOM&M3 (ogólny standing 1 do 1)
Bo obejrzałem kolejny odcinek FMA
Bo nie poszedłem na urodziny kolegi przez co nie zjadłem pizzy i nie miałem problemu z zgagą ^^
Bo życie jest piękne ! -_- |
_________________ "Powiem jedno, nigdy więcej nie wypiję 7 kubków Tonicu w ciągu 8 minut" |
|
|
|
 |
Momoko 
wiosna jest miau

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 03-03-2007, 22:56
|
|
|
Tja... jeszcze raz ten sam temat, ale to jest ważne:
Bo dzisiaj była niesamowita audycja w Trójce - kto słyszał ten wie, kto nie słyszał, niech załuje. I skutek taki, że teraz w kółko The Doors...może do jutra przejdzie^^
I widziałam zaćmienie księżyca. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
 |
|
|
|
 |
M@rcin 
Dziwny chłopak

|
Wysłany: 04-03-2007, 09:51
|
|
|
Bo jestem zdrowy i wreszczcie mogę usiąśc na komputer i że w końcu narysowałem swoją mange. |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 04-03-2007, 11:37
|
|
|
Bo mam album Republiki i znalazłem trzy świetne utwory zespołu Mr Zoob. "Zęby" mnie powaliły XD. Czasem warto posiedzieć i poszukać staroci o późnej porze. Być może niedługo wykluje mi się jakiś nowy podpis. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 04-03-2007, 16:20
|
|
|
Bo w końcu zacząłem coś z tej statystyki czaić (i mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego, nie okaże się, że jest inaczej ^^' ) |
|
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-03-2007, 19:36
|
|
|
Za Project Mision Imposible hehe
Cytat: | Bo w końcu zacząłem coś z tej statystyki czaić |
Tego jescze nie rozumiem, dopiero, co przepisuje braki |
|
|
|
|
 |
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:33
|
|
|
bo się cieszę się (i tak już raczej zostanie) |
|
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-03-2007, 11:46
|
|
|
Neopety poprawiają humor. Wygrałem na tomboli towary na 10k, idąc złowić rybke znalazłem codestone, a w Daily Dare jest moja ulubiona gierka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Caladan 
Chaos is Behind you

Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-03-2007, 13:52
|
|
|
It's Alive, czyli mój zmodyfikowany Baldurs Gate II działa, co mnie niepomiernie raduje. Jest co grać. Drugą rzeczą która mi poprawiła humor to ćwierkanie ptaszków za oknem jak stawałem rano. |
|
|
|
|
 |
Arita 
Unpredictable

|
Wysłany: 05-03-2007, 20:39
|
|
|
Bo zaliczyłam pierwszą kartkówkę z łaciny (z koniugacji)^^
Bo jutro nie mam fizyki tylko idziemy na koncert do MOKu:D
I wogóle jestem szczęśliwa z niewadomych mi powodów... |
_________________ "Przyszłość ma wiele imion. Dla słabych ma imię - niemożliwe, dla nieśmiałych - nieznane, dla myślących i walczących - ideał."
Victor Hugo |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|