Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Kusoku 
Zaatakowany pierunem!

|
Wysłany: 25-10-2007, 21:12
|
|
|
Melmothia napisał/a: | Bo nowe buty zimowe...(znowu == jakby żadne buty nie mogły przetrwać dłużej niż rok, zaraza jedna, jak się nie rozklejają to prują, jak nie prują to czubek odpada, jak nie czubek odpada to...i tak w kółko). |
mozna i caly rok w adidasach chodzic (mowie na moim przykladzie hehe)
niektore mam juz po 3 lata a jakos mi sie nie rozlatuja zadne
z moich butow
Melmothia napisał/a: | kupiłam miętową herbatkę, jak ja za nią tęskniłam *_* |
a ja rozsmakowalem sie ostatnio w zielonej herbacie
(bez zadnych dodatkow smakowych - w tym cukier zaliczam) |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
 |
|
|
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-10-2007, 21:23
|
|
|
Cloud7pl napisał/a: | mozna i caly rok w adidasach chodzic |
Ja jestem ciepłolubna. Do "ja" zaliczam też swoje stopy, które by mogły gwałtownie się zbuntować gdybym próbowała cały rok chodzić w adidasach. W lecie też...
Wiesz, mi tylko buty zimowe rozpadają się w zastraszającym tempie, reszta, czy to sandały, czy właśnie adidasy trzymają latami, cokolwiek bym w nich nie robiła. A najgorsze jest to, że właśnie te zimowe są najdroższe... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-10-2007, 21:38
|
|
|
Bo właśnie mój humor został poprawiony przez rodzinę ^^ Dostałam ataku smiechu na widok miny mojej mamy, która weszła do pokoju i raczyła zauważyć że nie jestem normalna. Dlaczego ? Okazało się, że jestem w stanie pisać zadanie z polskiego (po polsku) i śpiewać jednocześnie japońskie piosenki (ekhm teoretycznie po japońsku, ale w życiu nie zrobiłabym tego publicznie...). Co ciekawe wszystko po bliższym przyjrzeniu się miało sens. Odkryłam że mam na tyle podzielną uwagę (albo oba języki są tak różne), że mi jedno z drugim nie koliduje. Z angielskim ta sztuka mi nie wychodzi. XD Taka ciekawostka...
Bo dostałam w swoje łapy oczekiwaną od dłuższego czasu książkę ("Pies który kochał zbyt mocno") i nie mogę się doczekać przeczytania. Jest to książka specjalistyczna mimo trywialnego tytułu, co dodatkowo powoduje ssanie do przeczytania ze względu na moje zainteresowania. Każdemu mogę życzyć żeby do literatury związanej ze swoim ewentualnym zawodem podchodził z takim entuzjazmem...
Bo Agatha Christie i wspaniały bohater jednej z jej książek. Zazwyczaj podchodzę do nich obojętnie ale ten facet wyjątkowo mi się spodobał.
Bo mam przygotowane dwie mangi do przeczytania oraz dokończenie dwóch innych. Co jest przyjemnością samą w sobie. Związane z tym konsekwencje z kolei przynoszą mi radość innego rodzaju.
Bo Savage Garden, nic nie poradzę na to, że ich piosenki wpływają na mnie bardzo uspokajająco i momentalnie poprawiają mi humor (przy okazji świetnie się przy nich rysuje).
Bo zbliża się rok od kiedy zarejestrowałam się na Tanuki (pominę jak długo wcześniej czytałam). Bo był to bezwzględnie najpiękniejszy rok mojego życia (nie, nie ze względu na nowe hobby, a przynajmniej nie tylko...).
Bo plakat został ukończony, teraz czeka już tylko na kolorowanie (pomińmy że to kolorowanie mi spędza sen z powiek).
Bo kocham moją szkołę ! Jaka by ona nie była (nie, nie mam świetnych ocen, ale nieprzeszkadza mi to kochać mojego wychowawcy, jego lekcji polskiego, mojej ukochanej, jedynej nauczycielki biologii i nawet anglistki na której lekcjach zawsze mogę uzupełniać mój zeszycik...)
Bo coraz częściej łapię się na tym że wyglądam jak Mai z mojego podpisu, bo nigdy jeszcze przez tak długi okres czasu w TEJ porze roku nie byłam w tak cudownym nastroju. Zresztą w żadnej porze roku nie byłam... A już zima wpływa na mój sentymentalizm zdecydowanie źle. Tymczasem...
Życie jest piękne ^^ |
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 25-10-2007, 21:51
|
|
|
Jejku jej...
Zdałam poprawkę ustnego DSD, co oznacza, że mam względny spokój do grudnia.
Dobrombiłam się - czyt. nabyłam brakujące części cyklu o Brombie, w tym Trzynaste piórko Eufemii, na które polowałam tak na oko z 10 lat. Wiwat dla ponownych wydań!
Bo byłam z Borkiem w kinie. Na "Gwiezdnym pyle". Rany boskie, ależ cudowny film... Bo tak mi się japa dawno nie szczerzyła... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 25-10-2007, 22:04
|
|
|
Wniosek z tego filmu - nie ufać cudzym opiniom, a w każdym razie nie wszystkim. "Gwiezdny pył" to dobra produkcja i zawiera sporo świetnych pomysłów (są powody do kwikania i do mruczenia). A poza tym jak zwykle było wpaniale ^^v. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 26-10-2007, 14:00
|
|
|
Melmothia napisał/a: | (znowu == jakby żadne buty nie mogły przetrwać dłużej niż rok, zaraza jedna, jak się nie rozklejają to prują, jak nie prują to czubek odpada, jak nie czubek odpada to...i tak w kółko). |
Skąd ja to znam... ^^' pamiętam, że musiałem wracać ze szkoły do domu zakładać buty starszego brata, bo od moich podeszwa się raczyła odkleić ^^''
Melmothia napisał/a: | kupiłam miętową herbatkę, jak ja za nią tęskniłam *_* |
Herbata miętowa dobra rzecz, bardzo dobra :)
Bo na Punkt drugi konstytucji! - IKa Pal diabli angielski dubbing (a może to i lepiej - angielski znam jednak trochę lepiej, niż japoński), ważne, że w ogóle mogę obejrzeć :)
Bo zielona herbata *__*
Bo dzisiaj na TVN mają być "Dwie wieże" (pewnie poprzerywane reklamami, co pozwoli mi w międzyczasie zobaczyć, jakie teledyski lecą na VH1 :) ).
Bo "Tyskie Vademecum Piwa" >D (lektura w sam raz dla takiego Largo ;] ) |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 26-10-2007, 15:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Shinigami-san 
Straszny Pan Morderca

Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 26-10-2007, 15:07
|
|
|
Bo byłam u okulisty i widziałam dobrze haha xD literki mi się nie zamazywały, a później do optyka po pomarańczowo-złote oprawki :) Oł orzeszek... xD i odbiór we wtorek. Aaaa będę widzieć xD No i nie będzie już trucia że "przez komputer psują ci się oczy!" bo będę miała anty... eee... filtr xD I jestem bardzo z teog powodu zadowolona. |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 27-10-2007, 15:20
|
|
|
Bo sfrustrowana Host Clubem wzięłam się za rysowanie Yukino i Arimy na A3, chyba ostatnio polubiłam duże formaty... na A4 czuję się ograniczona. Mam też przygotowane drugie ujęcie Host Clubu na plakat 50x70 cm. Niedługo mój pokój będzie wyglądał... ciekawie... Jeśli zbiorę się i pokoloruję... Aż mi teraz dziwnie rysować Yukino i Arimę w ołówku, też bym ich zrobiła w kolorze przez intensywne kolory Yukino... ^^ |
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-10-2007, 23:55
|
|
|
Bo spędziłam wspaniałe pół dnia z Wiewiórem. Ograbiłam Wiewióra z paru książek (w tym 'Japonia' W. Hall. muahahahaha!), jednego tylko filmu, obejrzałam filmiki ze skaczącym Wiewiórem. Poszłyśmy na pyszne lody z prawdziwą, nierozpływająca się bitą śmietaną.
Ogółem było miło i przyjemnie. Wielkie MRU. |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 28-10-2007, 01:18
|
|
|
Bo Yukino i Arima szczęśliwie zostali ukończeni. Po tylu godzinach pracy i jednemu potwornemu wypadkowi wreszcie są... Chociaż nie jestem zadowolona bo użyłam pastela i ten pastel mi się nieco źle wkomponował, ale przynajmniej dowiedziałam się że do Host Clubu definitywnie pasteli suchych uzywac NIE należy... |
|
 |
Melmothia 
Sexy Chain Smoker

|
Wysłany: 28-10-2007, 10:46
|
|
|
Gdzie Ci się pastel źle wkomponował?
Może na zdjęciu nie widać...Bo wg mnie to wygląda bardzo dobrze, a kontrast spowodowany użyciem i ołówków i pasteli sprawia, że ubrania wyglądają nieco inaczej niż, na przykład skóra postaci, a tak przecież powinno być? Tak jakoś bardziej realistyczne mi się to wydaje ^^
Bo można jeszcze palić w piecu. Nie zamarznę. Na razie... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
 |
|
|
|
 |
fm 
Okularnik

|
Wysłany: 28-10-2007, 12:31
|
|
|
Bo dodatkowa godzina przebija darmowe minuty z telefonii komórkowej (choć wolałbym jednak pospać dłużej w poniedziałek). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 28-10-2007, 13:20
|
|
|
Mamunia a zobacz teraz, wstawiłam nowe zdjęcie. Teraz ewidentnie widac gdzie był ołówek a gdzie pastel. Przy czym zasadniczo to tego aż tak bardzo nie widać. No i ciekawe czy ktoś dojrzy to czym ten rysunek zepsułam. Jest tam dodatkowa rzecz której na oryginalnym obrazku z którego korzystałam nie ma, ale i tak nie zasłania tego zupełnie. Mamunia masz następną zagadkę jak z Zangetsu XD
Bo nareszcie udało mi się zrobić porządne zdjęcia kilku prac. Host Club wygląda prawie jak skan, Arima i Yukino też wcale nieźle wyglądają ( a przynajmniej lepiej niż na poprzednim zdjęciu). Wstawię też reprodukcję "Persistence of memory" by me. I mam też całego Ayame dla moshi ^^ |
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-10-2007, 18:50
|
|
|
Bo Ratatuj był całkiem fajny. A Siostra przez cały seans piszczała, że słodki i chce chomiczka. W związku z tym po seansie wykonany został telefon, w wyniku którego rodzice się poddali i stwierdzili "a róbcie co chcecie".
Zaletą centrów handlowych jest to, ze wszystko jest na miejscu. Klatka plus chomik zostały nabyte kilka chwil później. Nieszczęsna pani obsługująca nas, patrząc na dwójkę ciężko sfazowanych dziewczyn, przypomniała tylko, że ma nadzieję, że zdajemy sobie sprawę, że przy zakupie potrzebny jest dowód... Nietrudni zgadnąć, że sfazowałyśmy się jeszcze ciężej (23 i 25 lat ^^' tego... nigdy nie twierdziłyśmy, że jesteśmy dorosłe XD).
A chomik jest szaromysi i śliczny, o! |
|
 |
Escalayer 
Ophelia Total Fan

|
Wysłany: 28-10-2007, 19:01
|
|
|
Piekne...hmmm....co dzis bylo piekne....chyba to ze udalo mi sie pomoc kolezance bo miala dola bo chlopak ja zdradzil.....widok jej usmiechu starczyl by ten dzien byl piekny. :) |
_________________ Ophelia,Claymorka tak samo piekna jak i niebezpieczna. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|