Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
krew_na_scianie 
kościsty seksapil

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 02-03-2010, 21:00
|
|
|
Bo jestem szczęśliwą posiadaczką następujących dodatków do Carcassonne: "Kupcy i Budowniczowie", "Rzeka II" i "Karczmy i Katedry". |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
 |
Mononoke 
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 02-03-2010, 21:28
|
|
|
Bo zaliczyłam koło z mikrobiologii. Ale jak barwiłam te bakterie to myślałam, że potłukę probówki. Tak mi się ręce trzęsły:) |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
 |
|
|
|
 |
Velg 

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-03-2010, 21:48
|
|
|
Bo tak! |
|
 |
Sasayaki 
Dżabbersmok

Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 03-03-2010, 18:07
|
|
|
Bo łiii! Najpierw inteligentna rozmowa o ziewonach i hobbitach na ćwiczeniach, potem pizza, następnie wykład "szanowanego" pana profesora, na który przyszło w sumie czterech studentów i drugi, na którym studentów było więcej ale zabrakło wykładowcy. Zakończyło się to fakultetem z przeuroczym doktorkiem-piorunem kulistym, który w ramach pominiętej pięciominutowej przerwy, wypuścił nas dwadzieścia minut wcześniej. Żyć nie umierać. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-03-2010, 18:25
|
|
|
Bo pan w sklepie zoologicznym, który na prośbę o pokazanie innych klatek powiedział, że co tam waga, chłopa zagonię. Na odpowiedź że, well niestety chłopa nie ma oburzył się bardzo teatralnie i zapowietrzył, że jak to nie ma. Tonem takim, że gdybym chwilowo nie była zainteresowana bardziej kupnem klatki pewnie zareagowałabym czymś w rodzaju matrymonialnej propozycji. Pan był wysokim dłuuuugowłosym bladynem z dredami do pasa. :3 |
|
 |
Ponury 
Grim Greetings

Dołączył: 27 Lip 2006 Skąd: ....diabli wiedzą Status: offline
|
Wysłany: 03-03-2010, 19:11
|
|
|
Przyszło wreszcie długo oczekiwane wydanie kolekcjonerskie Last Exile ^^
Muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony. Samo anime uwielbiam i rozpiera mnie radość i duma z posiadania oryginału. Przyznam się że to moje pierwsze kupione anime, ale widzę że kolekcja będzie się powiększać.
Co do dodatków, są zadowalającej jakości, pocztówki są świetne, artbooki choć małe są ładne. Mogę mieć małe pretensje co do plakatu A3, na zagięciu się trochę przytarło i trochę to brzydko wygląda na środku plakatu. Z pewnością zawiodły mnie szachy. Cóż, miałem pewnie zbyt duże oczekiwania, jako że lubię szachy, ale one są miniaturowe. Można w nie grać pęsetą. A już miałem Loka zapraszać na partyjkę ;p przynajmniej będą dobrze wyglądać na półce.
Co do tłumaczenia na razie nie mogę nic powiedzieć bo jeszcze nie rozpakowałem samych płyt. Zrobię to jutro.
Nie mam pojęcia czy było to wartę tych pieniędzy, pewnie nie, lecz jestem uradowany. Ładny sobie prezent zrobiłem.
Na koniec dodam że przyprawiło mnie o niemałego banana na twarzy odkrycie na spodniej stronie pudełka loga Tanuki.pl oraz fragmentu "Fascynująca i wciągająca opowieść o obcym świecie. Pozycja obowiązkowo do obejrzenia! Avellana - tanuki.pl". Klasa ;] |
_________________ Live fast, die young,
make a pretty corpses |
|
|
|
 |
Mara 
High

Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 04-03-2010, 01:06
|
|
|
Może większość dzisiejszych kreskówek to klapa, ale niektóre poprawiają człowiekowi humor^^ |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
 |
|
|
|
 |
Mononoke 
Little Yōkai
|
Wysłany: 04-03-2010, 22:14
|
|
|
Bo pierwsza lekcja japońskiego była.......:D:D:D:D |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
 |
|
|
|
 |
Momoko 
wiosna jest miau

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 04-03-2010, 22:47
|
|
|
Bo indygo mnie uratowało, kiedy już myślałam, że nie jestem w stanie wpaść na nic inteligentnego^__^
edit:
Temat został zaakceptowany, Dżordze sparowane, a ja mam weekend i w dodatku niedługo odbieram sjostrę z dworca. Żyć nie umierać:3 |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
 |
|
|
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-03-2010, 19:32
|
|
|
Dobry piątek jest dobry.
Byłam dzisiaj w kinie po dłuższej przerwie. Ghostwriter to naprawdę dobry film, autentycznie zaczynam lubić Ewana McGregora (mimo że tym razem wybitnie przypominał Arthura Weasleya. I ah, jakże od niego ZIONIE szkockim pochodzeniem). Polecam, ma swój niesamowity klimat i trzyma w napięciu. Co jak co, ale Polański na reżyserowaniu po prostu się zna.
I koniecznie muszę dorwać OSTa.
Poza tym kocham moją siostrę i jej idealne wyczucie czasu (spoiler co do końcówki filmu).
- Spoiler: pokaż / ukryj
- "I co on teraz z tym zrobi? Zginie? Hahah---..." *JEBUT samochodem* "---haaa...."
Swoją drogą wyniuchałam dziurę fabularną w tym nieco dziwnym zakończeniu, ale sama ostatnia scena była po prostu ładna. A, i dodatkowy plus należy się za nienazwanie głównego bohatera, co zauważyłam dopiero przy napisach końcowych. Świetne. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 05-03-2010, 20:49
|
|
|
Bo kolejnych kilka książek, bo znowu wstęp by pani Goodall. Bo dobre popołudnie w przemiłym towarzystwie ostatnio mi bardzo wyraźnie pozytywnie wpływa na nastrój. Bo kolejne Kimi ni, najcieplejszy odcinek ever. I nawet pani Musierowicz musiała na moment ustąpić miejsca. Może jednak dam wyżej niż 8 tej serii... |
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 05-03-2010, 21:35
|
|
|
Bo mi się rodzina powiększyła - Mio wzbogaciła się o wzmacniacz. Wzmacniacze w naszym klanie pozostają bezimienne, ale nie zmienia to faktu, że dopiero przy nim Mio może pokazać, na co ją stać :3 A poza tym okazało się, że ten boski skórzany pas (bo paskiem to tego nazwać się już nie da) do basu nie był taki drogi jak mi się wydawało. A nie dość, że ceny sprzętu muzycznego są w Wielkiej Brytanii ogólnie niskie w porównaniu z Polską, to okazuje się, że ten sklep w którym się zaopatruję ma ceny, których na razie nie udało mi się przebić googlając po sklepach internetowych. |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
Mononoke 
Little Yōkai
|
Wysłany: 06-03-2010, 14:29
|
|
|
Bo byłam dziś na wystawie kotów rasowy i wszystkie były takie śliczne. Moim absolutnym faworytem został 3,5 miesięczny pers. Choć te koty raczej mi się nie podobają, bo wyglądają jakby coś im pysk zgniotło, to ten był tak uroczo nieporadny, że dla mnie pokonał całą resztę tych main coon'ów, ragdollii itp. Po prostu kfiiiik.... |
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 06-03-2010, 15:52
|
|
|
Bo Kaśka poszła w świat. Muah, jeszcze tylko wypchnąć George'a oraz Ruby i będzie dobrze~ |
|
 |
Asthariel 
Lis

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-03-2010, 21:41
|
|
|
Bo występ na Festiwalu Szekspirowskim w Chatce Żaka mam z głowy, nawet nic nie popsułem, i się nie myliłem (dobra, raz się zająknąłem), a w porównaniu do występów innych szkół nasz został przyjęty całkiem owacyjnie. |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|