Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Cenzura strikes back? |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2006, 10:29
|
|
|
mozesz, ale wtedy warto jest wiedziec czemu sie zgadzasz, a nie rzucac haslami i argumentowac "bo wszyscy tak mowia" - i pod haslami mam na mysli wlasnie to "KRRT" - bo jezeli to jest faktycznie twoje zdanie a nie powtarzanie za kims, to spokojnie mozesz napisac na ten temat conajmniej 3 zdania nie bedace rozwinieciem tematu "zrobil zle bo zrobil zle" |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-04-2006, 10:31
|
|
|
A propos tego właśnie - czy ktoś bardziej obeznany mógłby mi wytłumoczyć o co to chodzi z tą Kruk i czemu Trybunał ją wywalił ze stołka? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-04-2006, 15:51
|
|
|
KRRITwa to organ konstytucyjny, bo tak chciał Kwach który ten ******* napisał. Kwa kwa zapomnieli że ustawa nie może zmieniać zafiksowanego w kwachstytucji sposobu oboru głowy tegoż organu, a obecna ustawa właśnie to zrobiła. Toteż Kruk stołek straciła; uchylono przepis na mocy którego Kwa kwa go jej dał. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 07-04-2006, 17:28
|
|
|
ale kwa chce napisaać swoją konstytucję, o wiele bardziej konserwatywną i nieliberalną niż ta kwaśniewskiego. konstytucja kwaśniewskiego nie jest zła, a ta którą wprowadzi kwa będzie do niczego |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 07-04-2006, 18:10
|
|
|
A skąd te wieści, że wprowadzi? Chciał wprowadzić, ale to było chyba jeszcze w czasach gdy koalicja Pis-PO wydawała się czymś niemal pewnym. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 08-04-2006, 11:02
|
|
|
Nezumi napisał/a: | a ta którą wprowadzi kwa będzie do niczego |
studiujesz prawo? miałeś może chociaż jeden wykład, choćby z wstępu do teorii państwa i prawa? bo jeśli nie, to nie wiem na czym opierasz swoje poglądy, zwłaszcza że kwa żadnego projektu nie pokazał...
Kwachstytucja ma masę wad, zaczynając od systemu wyborczego preferującego partie ponad głowami niezależnych polityków, i to na wszystkich poziomach, nie tylko w sejmie.
A oceniać projekt kwa, to można będzie - kiedy ten projekt się pojawi. Ocenianie czegokolwiek a priori jak ty to robisz, to dowód że jesteś w gruncie rzeczy taki sam, jak twierdzisz że jest kwa... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-04-2006, 11:43
|
|
|
Na dzień obecny to prędzej Kaczor zostanie mister Universum niż przeforsuje jakąkolwiek konstytucję. W sumie jak się zastanawiam nad tym co oni robią, to zresztą wątpię by chcieli wprowadzić tego gniota którym się chwalili w czasie wyborów, a który z prawoznawstwem ma tyle wspólnego co pomysły za poprzedniego ustroju (ja akurat prawo studiuję;P).
Konstytucja aleksandryjska ma wad owszem sporo. Na przykład nie ma w niej ani słowa o prokuratorach. W sumie jeśli Kaczory oddadzą wodze profesjonalistom, a nie sami będą pchać płetwy w paragrafy, to może nie byłby to taki głupi pomysł. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 08-04-2006, 17:08
|
|
|
wa-totem, przecież był projekt, może nieoficjalny ale był. a to, że nie studiuję prawa, to nie znaczy, że musi mi się podobać. nawet jeśli jestem specjalistą, mogę się nie zgadzać |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 08-04-2006, 23:07
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | W sumie jak się zastanawiam nad tym co oni robią, to zresztą wątpię by chcieli wprowadzić tego gniota którym się chwalili w czasie wyborów, a który z prawoznawstwem ma tyle wspólnego co pomysły za poprzedniego ustroju (ja akurat prawo studiuję;P). |
O właśnie! :> O to mi chodzi... deklaracje, wyborcze ględzenie, to jedno. Jak na stole będzie konkretny, oficjalny projekt zmian, to pogadamy.
Nezumi napisał/a: | to, że nie studiuję prawa, to nie znaczy, że musi mi się podobać. | Oczywiście, racja. Tyle, że jak widać - żadnego oficjalnego projektu nowej konstytucji nie ma, więc nie ma czego oceniać. No chyba że kwachstytucję, a tu wady możnaby wyliczać długo. Co oczywiście nie stoi w sprzeczności z faktem, że kwa są jak najbardziej zdolni do napisania gorszej... ale jeszcze tego nie zrobili, bo wyborcze brednie to wyborcze brednie a procedura zmian w konstytucji to już co innego. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|