| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Humor |  
	| Wersja do druku |  
	| Eire  Jeż płci żeńskiej

Status: offline

Grupy:
 AntyWiP
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 27-10-2010, 20:10 | 
 |  
			| 
 |  
			| A może coś o biologii i medycynie? Czego objawem mogą być ostre bóle szyj albo widzenie lunetowe? Czy zawał zawsze zabija? Czy zataczający się człowiek musi być pijany? Czego objawem jest ciągła, uporczywa senność mimo przespanych nocy? To przynajmniej da się sprawdzić, a z historią różnie bywa... pamiętam dyskusję o tym, czy Tarnów należy liczyć za historyczną stolicę Węgier, bo tam urzędował jakiś czas któryś ich  rząd. I kiedy odstoliczono Kraków na amen? Powracającego cyklicznie "Mieszko Wikingiem" już nawet nie liczę.
 |  
			| _________________
 Per aspera ad astra, człowieku!
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Urawa  Keszysta

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| BOReK  

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 13:47 | 
 |  
			| 
 |  
			| Np. czym jest indukcja magnetyczna? Jak brzmi prawo Ampere'a albo prawo Ohma, albo pierwsze prawo dynamiki? Co to jest zjawisko Halla? I, uwaga, jak się w praktyce, w najprostszy sposób mnoży wektory albo, nie daj Einstein, macierze? Czym jest moment pędu albo siła pozorna? 
 Część pytań podstawowych, część ciekawych i z nieco wyższego zakresu (takich dla ciekawskich), ale wszystkie ogólnikowe odpowiedzi nie składają się z więcej niż jednego zdania. Nie proszę przeciez o matematyczne uzasadnienia, bo o to na ulicy trudno. ;]
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Sm00k -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 14:03 | 
 |  
			| 
 |  
			| Jak naliczać odsetki od wartości kredytu? Rozumiem zapomnieć wiedzę szkolną - historia jest, jak nazwa wskazuje, historią. Po coś wymyslona książki. Tak samo wiedza medyczna, fizyka, chemia i tak dalej. Sam przyznam się, nie pamiętam daty chrztu Polski - lecz gdybym potrzebował tej wiedzy, wiem gdzie szukać. Ale. To są informacje "nieżyciowe", zbędne w codziennym życiu. Potrafię zrozumieć fakt iż ktoś nie wie, ktoś zapomniał, nigdy się nie nauczył.  Tak. Poza tym, patrząc wstecz, niedouczone masy zawsze było łatwo kontrolować. Zbieramy po prostu owoce tej polityki z czasów panowanie jedynego pewnego ustroju.

Ale to co widzę na swoim kierunku, jakby nie patrzeć, o profilu ekonomicznym - zgroza bierze. Po prostu zgroza.  Bo nawet zakładając iż większość populacji w grupie przyszła na studia dla papierka, to brak jakiekolwiek zrozumienia podawanej przez prowadzących materii jest zatrważający. I ci ludzie później dostają dyplomy, bo udaje im się donieść piramidę wiedzy do obrony.
 A później są zatrudniani.
 O zgrozo.
 To już nawet nie jest zabawne.

O kfik...	  | Cytat: |  	  | http://www.youtube.com/watch?v=db5oHhpK10U - każdy, kto grał magiem w jakiejkolwiek grze fantasy pewnie miał podobne odczucia co autor tej piosenki. | 

ps Nie pamiętam daty chrztu Polski. Za to potrafię rozmawiać o możliwości teleportacji w oparciu o teorię jedenastowymiarowego uniwersum. Myślę że  to spokojnie wyrównuje moją ignorancję w innych aspektach życia.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 16:29 | 
 |  
			| 
 |  
			| BOReK, nie wiem, nie wiem, wiem, nie pamiętam, nie znam, nie wiem, nie wiem. 
 Jestem na studiach inżynierskich i chyba jako jedyny z roku ogarniam fizykę.
 Hooah!
 |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| BOReK  

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 17:56 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Sm00k napisał/a: |  	  | Jak naliczać odsetki od wartości kredytu? | 
 Tu nie ma jednej, słusznej wersji, wszak wszustko zależy od ustaleń między stronami...

No i ja nie wiem, czy np. przyczyny wybuchu jakiejś wojny albo matematyczna proporcja (albo, idąc dalej, proste zasady klasycznej dynamiki) to taka nieżyciowa i niepotrzebna wiedza. Zwłaszcza w momencie, gdy ludzie na kierunku fizyka techniczna rysują tor spadania kulki z urwiska na modłę Strusia Pędziwiatra... Albo gdy zdrapuje się z drzewa kolejnego idiotę ciężko zdziwionego, że go na zakręcie wyniosło, ale to już nie należy raczej do humoru.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Sm00k -Usunięty-
 Gość

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 18:48 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | BOReK napisał/a: |  	  | 	  | Sm00k napisał/a: |  	  | Jak naliczać odsetki od wartości kredytu? | 
 Tu nie ma jednej, słusznej wersji, wszak wszustko zależy od ustaleń między stronami...

No i ja nie wiem, czy np. przyczyny wybuchu jakiejś wojny albo matematyczna proporcja (albo, idąc dalej, proste zasady klasycznej dynamiki) to taka nieżyciowa i niepotrzebna wiedza. Zwłaszcza w momencie, gdy ludzie na kierunku fizyka techniczna rysują tor spadania kulki z urwiska na modłę Strusia Pędziwiatra... Albo gdy zdrapuje się z drzewa kolejnego idiotę ciężko zdziwionego, że go na zakręcie wyniosło, ale to już nie należy raczej do humoru.
 | 

inaczej - czytanie ze zrozumieniem.

Ale na temat. Jak japończycy walczą ze złą prasą Ciach w Chinach.
 Nippon Banzai.

Edit.

=-=Spoiler: pokaż / ukryjNo tak. Ale mature content trzeba sobie u nich włączyć.	 
 A moderacja jest zła i bez serca i wycina takie linki ;p.
 Tren
 |  
			| 
 Ostatnio zmieniony przez BOReK dnia 28-10-2010, 20:04, w całości zmieniany 1 raz
 |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Urawa  Keszysta

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 18:51 | 
 |  
			| 
 |  
			| Przez sześć lat nauki fizyki nic tylko rozwiązywaliśmy zadania albo wkuwaliśmy na pamięć definicje. O tym, ze fizyka może być ciekawa, dowiedziałem się dopiero kiedy sam zacząłem czytać książki i artykuły o astronomii. Obawiam się, że nawet na prostsze pytania niż twoje, odpowiedzieć by potrafiło mnie ludzi niż na pytanie o datę chrztu Polski.	  | BOReK napisał/a: |  	  | Np. czym jest indukcja magnetyczna? Jak brzmi prawo Ampere'a albo prawo Ohma, albo pierwsze prawo dynamiki? Co to jest zjawisko Halla? I, uwaga, jak się w praktyce, w najprostszy sposób mnoży wektory albo, nie daj Einstein, macierze? Czym jest moment pędu albo siła pozorna? 
 Część pytań podstawowych, część ciekawych i z nieco wyższego zakresu (takich dla ciekawskich), ale wszystkie ogólnikowe odpowiedzi nie składają się z więcej niż jednego zdania. Nie proszę przeciez o matematyczne uzasadnienia, bo o to na ulicy trudno. ;]
 | 
 |  
			| _________________
 http://www.nationstates.net/nation=leslau

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Slova  Panzer Panzer~

Grupy:
 Samotnia złośliwych Trolli

| 

|  Wysłany: 28-10-2010, 19:38 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Sm00k napisał/a: |  	  | Ale na temat. Jak japończycy walczą ze złą prasą w Chinach. Nippon Banzai, rwa!
 | 
 Odliczanie do usunięcia linka za 10.. 9...
 |  
			| _________________
 Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
 But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| GoNik  歌姫 of the universe

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Asthariel  Lis

Grupy:
 Tajna Loża Knujów

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| anulka406  Unfabulos :)

| 

|  Wysłany: 30-10-2010, 14:43 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ten trailer wymiata. To prawdziwy czy fanowski? Jakoś nie doczytałam w opisie. |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Bezimienny  Najmniejszy pomiot chaosu

| 

|  Wysłany: 30-10-2010, 14:59 | 
 |  
			| 
 |  
			| Wideo oryginalne, ale tekst fanowski, oczywiście. |  
			| _________________
 We are rock stars in a freak show
 loaded with steel.
 We are riders, the fighters,
 the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Mai_chan  Spirit of joy

Grupy:
 Fanklub Lacus Clyne
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 06-11-2010, 00:32 | 
 |  
			| 
 |  
			| List otwarty w sprawie pewnego sloganu. 

Srsly, dude, WUT?!
 |  
			| _________________
 Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
 Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!

O męcę twórczej:
 [23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Toomek  

| 

|  Wysłany: 06-11-2010, 00:46 | 
 |  
			| 
 |  
			| Nawiązując do jednego z podanych wyżej filmów, umieszcze najlepsze kwiatki jakie znalazłem w pracach studentów. Żeby nie było, wszystkie pochodzą od dziennych, którzy obligatoryjnie musieli zdawać historię na maturze 
 "Kazimierz Wielki był królem panującym w XIX wieku w Polsce"

Pytanie testowe(z czterema możliwymi odpowiedziami) "Kto stał na czele Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego?"

1/3 piszących kolokwium uważała, że Chomeini...

Jak znajdę swój magiczny zeszyt to podam więcej, te były najbardziej bolesne.
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	|  |  
	| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach