Humor |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-05-2011, 20:44
|
|
|
Nauczycielka zna się tyle na opowiadaniach, co świnia na gwiazdach. Od kiedy to tekst musi od początku do końca ukazywać dany problem? A tak było interesująco. Wróżę autorowi przyszłość literacką. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 17-05-2011, 21:17
|
|
|
Slova napisał/a: |
Nauczycielka zna się tyle na opowiadaniach, co świnia na gwiazdach. Od kiedy to tekst musi od początku do końca ukazywać dany problem? |
Slova, przecież w szkołach nie rozwija się kreatywności. Wyplenia się zarazę wszelkimi sposobami. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-05-2011, 21:45
|
|
|
A ja od siebie dodam, że nauczycielka przegapiła braki w przecinkach. I parę innych potknięć, ale rozpisywać się nie będę.
Poza tym praca jest ciekawa, a podkreślenia odnośnie języka to przesada, dzieciak zwyczajnie pisze o swojemu. Gdybym była nauczycielką, w sumie chciałabym dostać kiedyś taką pracę. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 17-05-2011, 22:26
|
|
|
Niestety tak słyszałam, że w opowiadaniach używa się kolokwializmów jedynie w dialogach i nie ma, że ktoś sobie "zwyczajnie pisze po swojemu".
Choć swoją drogą ten tekst jest dość drastyczny... Podziwiam kreatywność dzieciaka, ale sama oddałabym go do poprawy i kazała napisać coś co mieści się w standardzie. Choć akurat opowieść o przyjaźni... Można powiedzieć, że nią jest... Choć średnio. Główny wątek moim zdaniem stanowi atak Al-Kaidy. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 17-05-2011, 23:41
|
|
|
Nie, atak terrorystów to tło wydarzeń i katalizator fabuły. Śmierć dzieciaków ma za zadanie spotęgować poczucie zagrożenia i ukazać niebezpieczeństwo sytuacji, podkreślając prawdę, że "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie".
anulka406 napisał/a: | sama oddałabym go do poprawy i kazała napisać coś co mieści się w standardzie. |
Przepraszam, w czym? Nie ma czegoś takiego odnośnie treści, ponieważ to ona klasyfikuje tekst do danej grupy, nie odwrotnie. Inaczej powstaje czytadło.
anulka406 napisał/a: | Niestety tak słyszałam, że w opowiadaniach używa się kolokwializmów jedynie w dialogach i nie ma, że ktoś sobie "zwyczajnie pisze po swojemu". |
Hyh? Właściwie każdy epitet to kolokwializm, a raczej coś, co kiedyś nim było, ale się utarło. Bo czym się różnią "usta czerwone jak wiśnie" od "wyrazu twarzy przypominającego rozstaw osi Mercedesa klasy E".
Podsumowując: autor wykazał się nie lada wyczuciem. Oczywiście warsztat słaby, nie ma co się dziwić, ale nauczycielka powinna się takiemu przypadkowi dokładnie przyjrzeć i pomóc. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-05-2011, 16:07
|
|
|
Zasłyszana przed chwilą w RMF wpadka:
Cytat: |
"Oskarżenie dotyczy wpisów nawiązujących do zagłady grzybów...przepraszam, żydów" |
|
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 18-05-2011, 16:25
|
|
|
Quality. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-05-2011, 11:53
|
|
|
... Że niby geje wspierają Armię Bożego Oporu O__o? I próbują obalić Kaddafiego?! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 22-05-2011, 13:17
|
|
|
Swoją drogą, choć nie jestem fanem gejów i uważam, że Europie histeryzują, tak tutaj, w tym tekście zmieńcie sobie słowo "gej" na "żyd". Zabrzmi znajomo, prawda? Tylko bardziej gotyckiej czcionki i języka niemieckiego brak... |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-05-2011, 15:31
|
|
|
W Europie to może i histeryzują, ale akurat w tym przypadku mowa jest o kraju, w którym dopiero co próbowano wprowadzić karę śmierci dla gejów... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 22-05-2011, 15:45
|
|
|
Stąd właśnie moje porównanie z III Rzeszą. Swego czasu czytałem sporo niemieckich gazet z tego okresu a także antysemickich wydawnictw z czasów pre-Adolfowych i język jest uderzająco wręcz podobny. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|