Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Haruhi ostatnią nadzieją Palestyńczyków |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-12-2006, 19:26 Haruhi ostatnią nadzieją Palestyńczyków
|
|
|
Islam + animu = LOLOL!
Zerkam ci ja sobie na AFP, a tam takie cuś:
http://www.afpbb.com/article/1174867
Powiększenie obrazka: TUTAJ
Żeby było lepiej, za AFP pokazało się toto już we francuskiej prasie: obrazek
Dla ciekawych, tekst po arabsku brzmi "przestańcie zabijać dzieci" :D
No jaaaasne, napewno przestaną... dlaczego? "Bo tak chce Haruhi!!!!" Allahu, widzisz i nie grzmisz _^_
Co dalej...? "haremetki z Shuffle! zaprowadzają pokój w Iraku"? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 21-12-2006, 19:40
|
|
|
Ale Super Obrazek miały dzieciaki :D - też chce go !
< PS: >
Co ma do tego Anime ?? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-12-2006, 22:29
|
|
|
Co ma do tego anime?
Otóż ów obrazek pochodzi z anime The Melancholy of Haruhi Suzumiya
Edit: Ups, zły link był ^^" |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-12-2006, 09:38
|
|
|
Ehh... wiec Anime nawet zaczelo ratowac zycie ?? |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 22-12-2006, 10:04
|
|
|
Nie, po prostu ktoś dał art na transparent. Wątpię, że to cokolwiek zmieni, ot - ciekawostka przyrodnicza. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 22-12-2006, 19:35
|
|
|
Keii napisał/a: | ot - ciekawostka przyrodnicza | ano :>
Ale pokazuje, jak daleko anime już sięga...
a sam fakt że KOBIETA, mająca cokolwiek nietypowy statut, i ulubiona despotyczna nonkonformistka pojawiła się na plakacie w rządzonej przez islamskich terrorystonazistów (bo odmawiają wyrzeczenia się przemocy i wzywają do zagłady izraela) z Hamasu strefie gazy, daje trochę do myślenia.
Islam sobie, Hamas sobie, ludzie sobie xP |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 22-12-2006, 19:56
|
|
|
Tot... ale tak popatrzmy na to z uwzględnieniem wydźwięku serii i załóżmy że ten kto umieścił art na plakacie wiedział o co chodzi... To przecież zaczyna zakrawać o bałwochwalstwo! A jeśli zechcą uznać Haruhi za jeszcze jednego allachowego proroka tym razem w świecie anime?
<<Oczywiście ja tu żartuję ale doprawdy tak to trochę wygląda>> |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-12-2006, 20:38
|
|
|
A wiecie jak mi to wygląda? Dziewczynka oglądała anime, albo nawet nie i po prostu spodobała jej sięHaruhi, więc ją wycięła i nakleiła na plakat. Islamscy terrorystonaziści zapewne nie mają zielonego pojęcia czym jest haruhi suzumiya i jestem dziwnie spokojny, że w całej palestynie można znaleźć nie więcej niż 200 osób które będą wiedziały co to takiego ta haruhi. Ot moje zdanie, jakoś nie widzę tu szczególnej rewolucji
Cytat: | Nie, po prostu ktoś dał art na transparent. Wątpię, że to cokolwiek zmieni, ot - ciekawostka przyrodnicza. |
ot - pełny komentarz ;P |
_________________ ...
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 22-12-2006, 21:17
|
|
|
IT. napisał/a: | To przecież zaczyna zakrawać o bałwochwalstwo! | jeden z zabawnych kontekstów... tym bardziej że ja przypomnę, w islamie tworzenie jakiegokolwiek przedstawienia człowieka jest zakazane, surowiej niż w judaizmie, którego wyznawcy mówią że skoro w Torze pisze żeby nie malować i nie rzeźbić, to trudno, ale o fotografii i kinie nic nie ma, to wolno ^^; Vodh napisał/a: | A wiecie jak mi to wygląda? | Vodh masz zupełną rację, ale to właśnie jest najzabawniejsze ^^ klasyczne "Hey WTF, that's Haruhi"
Zresztą, wyobraź sobie jak ona sama by zareagowała...
SOS-DAN x thotem theater napisał/a: | 'Hej, Haruhi' rzucił Kyon, 'ktoś przykleił twoje zdjęcie na transparencie, w czasie demonstracji'.
W niepokojąco znudzonych oczach Haruhi błysnęła iskierka zainteresowania. Powoli podeszła do komputera, i zerknęła Kyonowi przez ramię na ekran, na którym widać było stronę Agence France-Presse. 'Demonstracji? Gdzie?' spytała. 'W Strefie Gazy. Wiesz, Palestyna, terroryści, strzelają do Żydów, ci strzelają do terrorystów, wojna, ludzie giną...' Kyon zawiesił głos. Haruhi zerwała się z miejsca. 'Świetnie!!! Publicity, to właśnie to czego nam trzeba! Założę się że teraz szeregi SOS団 zaczną rosnąć prędzej!! Musimy to wykorzystać... Mikuru...!' Haruhi rozejrzała się, i wypadła z klubu, gnana niepowstrzymanym impulsem do działania.
<tydzień później>
Podparta pod boki Haruhi z odrobiną niepewności lustrowała kilkunastu mężczyzn stłoczonych na korytarzu, przed drzwiami klubowego pokoju. Przybysze odziani byli w czarne jednoczęściowe wdzianka, których wierzch zdobiły pasy szahida z malowniczo udrapowanymi kablami zapalników i budzikami "Hello Kitty" przerobionymi na zapalniki. Ich głowy, włącznie z twarzami, zakrywały arafatki, dwu dzierżyło kałasznikowy, zza ramienia trzeciego wystawał granatnik RPG-7. Przybysze nie odzywali się ani słowem.
'Tajemniczy... oryginalni... napewno przydadzą się do łapania obcych...' Powiedziała do siebie Haruhi. Gwałtowne nabranie powietrza zwiastowało, że bogini podjęła decyzję. Kyon westchnął z rezygnacją. 'YOU'RE IN!!' z przerażającą radością wyrzuciła z siebie Haruhi. Po chwili wydobyła garść czerwonych opasek z napisem SOS団Commando i zaczęła je rozdawać obcym. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|