Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Strona WWW ma być zarejstrowana jako czasopismo |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-04-2007, 11:31
|
|
|
.... tylko, że jeśli Ave będzie wydawcą "prasy", to w majestacie prawa musi się zlustrować, i to jako wydawca i jako dziennikarz, takoż i my, jako "dziennikarze" musielibyśwa oświadczenia lustracyjne złożyć :> |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2007, 12:07
|
|
|
A czy ktoś z nas urodził się przed 1 sierpnia 1972? Bo tylko tych dotyczy ustawa lustracyjna.
Z tego co sie orientuję, nawet tanukowa geruzja nie sięga tej magicznej daty. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-04-2007, 12:18
|
|
|
Grisznak, a kto ich tam wie, co im do głowy strzeli za miesiąc? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-04-2007, 12:34
|
|
|
IKa, co jak co...zasada jest prosta - osoba niepełnoletnia nie mogła być współpracownikiem Służb Bezpieczeństwa. Tak więc o to się nie martw. Udział we wszelkiego rodzaju ZMP i tak dalej nie podpada pod ustawę. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-04-2007, 21:11
|
|
|
Grisznak napisał/a: | IUdział we wszelkiego rodzaju ZMP i tak dalej nie podpada pod ustawę. |
Jeszcze. Jak tak dalej pójdzie, to każdy który się urodził w poprzednim systemie będzie podejrzany |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-04-2007, 10:21
|
|
|
Już jest podejrzany. Zwłaszcza jak nie ma na niego teczki, bo to znaczy że miał takie plecy że ją zniszczono... jeśli w dodatku urodził się blisko lustracyjnej "daty odcięcia", tym gorzej - znaczy, jego rodzice napewno spiskowali żeby szpionowi jednemu ochronę zapewnić. LOOOL! xD
<wkłada czarne okulary, gumofilce i czapkę-uszankę, zawiesza na szyi nagana na smyczy>NU, Pagaditje, zajcy!!! |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-04-2007, 11:04
|
|
|
Well, skoro WSI były organizacją przestępczą i tak dalej, to nie zdziwię się prawdę mówiąc (abstrahując od tego, że nie wiem, co w polskiej polityce mogłoby mnie zdziwić), gdyby nagle objęto lustracją przynależność do nich... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-04-2007, 14:28
|
|
|
Cytat: | Well, skoro WSI były organizacją przestępczą i tak dalej, to nie zdziwię się prawdę mówiąc (abstrahując od tego, że nie wiem, co w polskiej polityce mogłoby mnie zdziwić), gdyby nagle objęto lustracją przynależność do nich... |
Ysen, a wyobrażasz sobie, aby NIE prześwietlano pracujących w tajnych służbach?
(offtop, panowie moderatorzy, robicie) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 07-04-2007, 17:58
|
|
|
Grisznak napisał/a: | (offtop, panowie moderatorzy, robicie) |
Pewnie :D
Bo to dział "Off topic" jest xD
TOTEM!! *łypie groźnie*
Wracać mi do tematu, nie po to wam wydzielałam temat o lustracji, żebyście nadal offtopiczyli!! Albo mówcie na temat, albo sypnę ostrzeżeniami. Tak Totem, tobie też.
Mai |
|
|
|
|
|
longerowa
bogini w koronie
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 19-09-2007, 18:32
|
|
|
Z tego wniosek, że tanuki.pl mogą być o krok przed onetem, który do tej pory się nie zarejestrował :) |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 20-09-2007, 16:42
|
|
|
To wciąż nie jest oficjalny wyrok, ale opinie.
A to znaczy, że decyzja należy do nas.
Zarejestrowanie się będzie o tyle korzystne, że obejmą nas przywileje prasowe, w tym tajemnica dziennikarska (zwolnienie z donoszenia), o korzyściach z posługiwania się legitymacją prasową nie wspomnę. Lepiej też tanuk będzie wyglądał w CV tych, którzy poświęcili na niego sporo czasu (i to IMO największy argument "za"), a pewne (jeszcze tajne) planowane przedsięwzięcia będą dużo bardziej wiarygodnie wyglądać.
Łatwiejsza będzie też kwestia moderacji forum z potencjalnie drażliwych wypowiedzi. Art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną wyłącza bowiem odpowiedzialność osoby udostępniającej swój serwis w celu przechowywania danych, jeśli nie wie, że mają one bezprawny charakter. Jeśli jednak zostanie urzędowo powiadomiona bądź otrzyma inną wiarygodną informację, że wpis internauty łamie prawo, jest obowiązana go usunąć. Innymi sprawy, będziemy mogli wprost powiedzieć - kto się czuje obrażony niech pisze urzędowe pismo do redakcji...
Jedyna kwestia to dodanie numeracji, ale to już opisałem na forum w dziale technicznym. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|