FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
  Czy zamienilibyscie swoje dotychczasowe zycie na anime?
Wersja do druku
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 28-12-2007, 23:59   Czy zamienilibyscie swoje dotychczasowe zycie na anime?

Nie wiem czy dac to tu czy do Manga&Anime, ale jednak laduje to tu.

Gdybyscie mieli mozliwosc zamienienia swojego zycia na jakies anime(w sensie zaczylibyscie zyc w swiecie jakiegos razem z bohaterami, albo wcielenie sie w jakiegos bohatera) zrobilibyscie to? Jesli tak to do jakiego anime chcielibyscie byc przeniesieni?

Numer Gadu-Gadu
636349
Pan B Płeć:Mężczyzna
hmm....

PostWysłany: 29-12-2007, 09:18   

Hmmmm....trudne pytanie .....tyle tego jest....ale myślę że w ostateczności przeniósłbym się do naszego świata , lecz nie takiego totalnie identycznego jak ten w którym żyjemy.
Chodzi mi np o takie coś jak w "Kenichi" gdzie ludzie potrafią takie martial arts (nie wiem czy dobrze napisałem) że się w pale nie mieści albo jak w "Eyeshield 21" czy "Kapitan Tsubasa" gdzie ludzie wyczyniają cuda na boisku. Taki nasz świat który znamy ale z zwiększonymi ludzkimi możliwościami. W takim świecie sam chciałbym mieć jakieś umiejętności które pozwoliłyby mi robić coś świetnie i niezwykle.

Numer Gadu-Gadu
11631847
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 01-01-2008, 14:19   

Bardzo chętnie, zwłaszcza na jakiś sympatyczny hentai.

Numer Gadu-Gadu
1271088
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 01-01-2008, 15:37   

<wysyła Zega na kurs rysowania tentakli>
;3

Numer Gadu-Gadu
3869750
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 01-01-2008, 17:45   

Tentakle nie są sympatyczne. Hentai w świecie fantasy. Nie miałbym nic przeciwko. Walczyłbym dwoma katanami.

What I'd do to see a smile

Even for a little while

And no one loves you when you're evil

I'm lying through my teeth!

Your tears are all the company I need
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4934952
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 01-01-2008, 20:07   

Trafiam wybierając kim chce być, czy zdaję się na ślepy los? W tym drugim przypadku istnieje bardzo duże ryzyko, że zamiast na królewskie komnaty czy do elitarnej jednostki wojskowej skończę w wersji optymistycznej robiąc tłum, a w tej mniej stanę się Bezimienną Ofiarą Wielkiego ZUA.

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Rhey Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 01-01-2008, 23:17   

Pewnie tak. Oczywiście tylko pod warunkiem że to będzie jakiś typowy Shonen w świecie fantasy a jeszcze lepiej steampunka (a już mieszanka jednego z drugim byłby orgazmem dla ducha). Prawda jest taka że życie pełne przygód można wieść tylko w takim świecie. Co prawda inne zdanie na ten temat mają autorzy plakatów reklamujących Francuską Legię i Amerykańskich Marines ale ja jakoś nie mogę im zaufać :P
W anime życie wydaje się prostsze, bardziej kolorowe i ogólnie rzecz biorąc ciekawsze...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 02-01-2008, 13:37   

Biorąc pod uwagę że w światach wziętych z anime (w odróżnieniu od tych oglądanych) pewien realizm by obowiązywał, większość z nich okazałaby się znacznie mniej przyjemna od naszego (w takim np. Gundamie bardzo łatwo załapać się do przegródki "Collateral damage" - i nie można liczyć że uratuje nas wszechmocny scenariusz), a w najlepszym razie nie lepsza. Szczerze mówiąc nie przypominam sobie od ręki żadnego świata w którym warunki byłyby lepsze od tych panujących w świecie rzeczywistym.

A co do ciekawego życia, przypominam że Chińczycy życie w ciekawych czasach traktowali raczej jako klątwę.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 02-01-2008, 14:51   

Cytat:
Bardzo chętnie, zwłaszcza na jakiś sympatyczny hentai.

A w czyjej Roli ? < 3v1l L00k > ^^"

Ja w sumie, czemu by nie, ale nie wiem dokładniej w jakie Anime ^^ w Życiu czasem jest ciężko, a w Anime? nie bywa często łatwiej i bezpieczniej...
Mogło by być... hmm... Mahoi Sensei Negima ^^ bardzo chętnie!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 03-01-2008, 12:13   

"Lady Oscar"? Czemu nie, zawsze to okazja poznania czasów o których się pisze. To samo dotyczy "Chevalier D'Eon". Naturalnie w roli deputowanego (w przypadku pierwszej serii) lub artystokraty (odnośnie drugiego).
Powrót do góry
tai Płeć:Kobieta
Gdzie moja CZEKOLADA??!!

PostWysłany: 04-01-2008, 15:37   

Hmm... Ja bym mogła trafić do jakiegoś lekkiego shojo, pełnego przystojnych, długowłosych chłopców. Jako postać? Hmm... Dziewczyna w centrum ich zainteresowania... Na przykład... Jako Haruhi do Ouran host club ^_^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
10536691
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 04-01-2008, 15:44   

Cytat:
Ja bym mogła trafić do jakiegoś lekkiego shojo, pełnego przystojnych, długowłosych chłopców

Wystarczy przyjechać na zjazd tanuków.
Powrót do góry

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 04-01-2008, 17:29   

Dobra, traktując temat na serio: mam poważne wątpliwości, czy chciałbym przenieść się do typowego anime. Spowodowane jest to tym, że niestety prawdopodobnie nic z tego bym nie miał. Wiązałoby się to z kosztami: porzuceniem rodziny, przyjaciół i bezpieczeństwa, a nagroda byłaby niewielka.

Powiedzmy sobie bowiem szczerze: anime widziane z perspektywy osoby trzeciej jest wiele ciekawsze, niż z pierwszej. Pomińmy już fakt, że jestem o dobre 10 lat za stary, by zostać głównym bohaterem. Brakuje mi też odpowiednich predyspozycji psychicznych: emocjonalnego rozchwiania, nieporadności, niedojrzałości, objawów niedostosowania społecznego i depresji. Nawet, gdybym spełniał te warunki mój los mógłby wyglądać w następujący sposób:
1) Zostałbym zmuszony do udziału w wojnie.
2) Na moich barkach złożona zostałaby bardzo duża odpowiedzialność, musiałbym radzić sobie z sytuacjami i wyborami, do radzenia z którymi nie jestem przygotowany. Co więcej musiałbym odpowiadać za los wielu innych ludzi - bardzo możliwe, że wręcz całej ludzkości.
3) Prawdopodobnie byłbym narażony na śmierć, utratę zdrowia lub obrażenia. Nawet, gdybym nie trafił na wojnę tylko np. do szkoły dalej zagrażałoby mi pobicie, porażenie prądem, ciężkie poparzenia i uszkodzenia ciała na skutek nieodpowiedzialnego użycia materiałów wybuchowych i ostrych narzędzi.
4) Musiałbym przebywać w towarzystwie osób, których poziom rozwoju intelektualnego i emocjonalnego by mi nie odpowiadał. Co gorsza istnieje duże prawdopodobieństwo, że osoby te oczekiwałyby, że wybiorę sobie z ich grona życiową partnerkę. Być może nawet wymuszałyby na mnie podjęcie decyzji za pomocą broni lub mocy nadprzyrodzonych.
5) Istnieje duża szansa, że osoby, z którymi emocjonalnie bym się związał zginęłyby na skutek działań wrogich wojsk, zdarzeń losowych lub umarły na skutek ciężkich chorób. Mogłyby także zostać ciężko okaleczone.

Nie posiadam interesu w znalezieniu się w którejś z tych sytuacji. Gdyby stanęła ona na mojej drodze życiowej miałbym odwagę się z nią zmierzyć, lecz wolę unikać tego typu sytuacji. Gdybym chciał przeżyć przygody zaciągnąłbym się do Legii Cudzoziemskiej, albo został najemnikiem w Iraku.

Nadal jednak podtrzymuje chęć przeprowadzki do dowolnego fantasy, w którym jest obecna silna magia oraz ogólnodostępne wskrzeszenia i eliksiry uzdrawiające.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Shizuku Płeć:Kobieta
Trochę poza sobą

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 05-01-2008, 20:01   

Zegarmistrz napisał/a:
Nadal jednak podtrzymuje chęć przeprowadzki do dowolnego fantasy, w którym jest obecna silna magia oraz ogólnodostępne wskrzeszenia i eliksiry uzdrawiające.

Silna magia i eliksiry spoko jednak nie wskrzeszena. A na pewno nie ogolnodostepne. Nie byloby fajnie, gdyby wszyscy mogli sie wskrzeszac. Raz, ze mogliby wskrzesic mojego wroga, badz kogos nieprawdopodobnie zlego, ktoryby mogl zabic mnie i wszystkich ktorych kocham, wprowadzic jakies rzady totalitarne czy co. Zreszta ludzie w kolko by sie wskrzeszali i nie mieliby szacunku do zycia. Ogolnie nieciekawa sytuacja. Zycie ma sie jedno dlatego jest ono takie piekne i takie wazne. Gdyby ludzie mogliby sie wskrzeszac zaczeloby im wszystko zwisac i przstaliby sie starac. Dobra koniec wywodu.

Ja jesli juz to przenioslabym sie tez to jakiegos fantasty. Np. Inuyasha. Caly czas by mnie bronil wiec nie musialabym sie obawiac, a jakby co to moge wrocic do naszego swiata. Tyle przygod, magia, demony i w ogole. Fajna sprawa. Chociaz watpie czy na dluzsza mete bym wyrobila pewnie by mi sie znudzilo.
Full Metal Alchemist. Mglabym byc jakims dobrym alchemikiem i wiesc fajne ciekawe zycie. Chociaz tez nie wiem czy byloby tak kolorowo.
Wlasciwe duzo fantasty dzieje sie w dawniejszych czasach, wiec nie wiem czy moglabym zrezygnowac z wszystkich dobrodziejstw naszej cywilizacji. Wiec tak jako przygoda jasne, na cale zycie-nie jestem pewna. Musialabym porzadnie poszukac w anime, zeby znalesc fajny swiat.

Numer Gadu-Gadu
636349

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 05-01-2008, 20:15   

Iza napisał/a:
Silna magia i eliksiry spoko jednak nie wskrzeszena. A na pewno nie ogolnodostepne. Nie byloby fajnie, gdyby wszyscy mogli sie wskrzeszac.

To przynajmniej odrastanie kończyn.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu