Jakie miejsce chcielibyście zobaczyć, ale nie możecie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-02-2008, 14:03 Jakie miejsce chcielibyście zobaczyć, ale nie możecie?
|
|
|
Temat jest dość prosty. Wygraliśmy wycieczkę. Możemy pojechać w dowolne miejsce, bo wszędzie nas wpuszczą. Jednak mamy tylko jeden bilet i dobrze byłoby go wykorzystać do odwiedzenia jakiegoś, nietrywialnego miejsca. Musi ono jednak istnieć i znajdować się na ziemi. Oprócz tego nie ma innych warunków.
W jakie miejsce byście się wówczas udali? Do Area 51? Na dno rowu mariańskiego, stację polarną czy do Czarnobyla? Wpuszczą nas wszędzie, udostępnią nam też wszystkie udogodnienia związane z bezpieczeństwem (tak, że na pewno nam się nic nie stanie). Co chcielibyśmy zobaczyć? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 11-02-2008, 14:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-02-2008, 14:04
|
|
|
Archiwa KGB. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-02-2008, 14:13
|
|
|
Prosiłbym o trochę bardziej rozbudowane posty. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-02-2008, 15:14
|
|
|
Ja wybrałabym się na Górę Athos, żeby obejrzeć wszystkie skarby (dzieła sztuki) zgromadzone w tamtejszych monasterach. Sama świadomość, że jest się pierwszą kobietą, która ma tam wstęp po tylu wiekach, byłaby niesamowita... |
|
|
Orenei
|
Wysłany: 11-02-2008, 15:41
|
|
|
Ja przyznaje się bez bicia, że jeszcze nigdy w życiu nie byłam za granicą. Nigdzie.
Bardzo chciałabym wyjechać chociażby do Czech albo nawet Niemiec ale obawiam się, że to chwilowo nie możliwe.
Najbardziej i najchętniej zwiedziłabym Grecję, Francję i Włochy bo słyszałam, że to naprawdę piękne kraje warte uwagi. |
_________________ "Coś tam, coś tam number one!
Sharingan for everyone~" |
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 11-02-2008, 15:57
|
|
|
Orenei napisał/a: | Ja przyznaje się bez bicia, że jeszcze nigdy w życiu nie byłam za granicą. |
Nie tylko ty Orenei ;) Ja tez pojechałbym za granicę a mianowicie do USA i głównej siedziby Wizards of the Coast. To byłoby dla mnie spełnienie marzeń^^ A jeszcze jakbym mógł poznać Eda Greenwooda, Monte Cooka i im podobnych... mniam, mniam. Nie zapomniałbym tego do końca życia! |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 11-02-2008, 16:10
|
|
|
Jeśli chodzi o walory estetyczne to bez wątpienia wybrałbym Milford Sound na Nowej Zelandii... oj tak, zdecydowanie tam :)
Jednakże miejscem które chętniej bym odwiedził jest... Jan Mayen a dokładniej jakieś nieodkryty jeszcze grobowiec wikińskich mężów, pełen reliktów przeszłości...
PS Jeśli mógłbym jeszcze wybrać termin 'wyprawienia' się w tą wyprawę, to szybciutko zmieniłbym zdanie i wybrałbym niemieckie miasteczko Wacken na przełomie lipca/sierpnia :P
A tak na serio, to z miejsc nietrywialnych chętnie znalazłbym się na dnie jakiegokolwiek akwenu, pośród wraków okrętów... w znacznej mierze zapomnianych przez świat. W ciszy mógłbym oddać hołd tym wszystkim dzielnym ludziom którzy stracili na nich życie a przy okazji na własne oczy mógłbym zobaczyć jak niszczycielska musiała być siła, która posłała te okręty na dno... |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-02-2008, 16:35
|
|
|
Bezwątpienia wybrałbym Grobowiec w Białej Piramidzie w Chinach, bowiem tamtejszy rząd nikogo nie dopuszcza do niej. Byłbym pierwszym człowiek z zachodu, który odwiedziłby ją. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 11-02-2008, 17:22
|
|
|
Niech pomysle, w sumie jest duzo takich miejsc, ktore chcialabym odwiedzic. Zobaczyc rafe koralowa, lasy rownikowe, Afryke. No i moze swiatynnie buddyjska w jakims buszu. No i ogolnie cala Japonie, zeby przekonac sie jak to naprawde wyglada, a nie jak poznaje to w anime;D |
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
Wysłany: 28-02-2008, 22:30
|
|
|
strasznie chciałbym się przeprawić przez wyspę wielkanocną, wdrapać się na głowę jednego z tych paździochów i obejrzec wschód slońca...
a gdybym mógł sie cofnąć w czasie (taki turbobilet) to bym z miejsca chciał odwiedzić Egipt, by pobierac nauki u samego Trismegistosa.
Ew zobaczyć Atlandydę (ja tam w głębi serca wierzę, że to nie był wymysł Platona) |
_________________ http://peacegrenade.wordpress.com/ |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-02-2008, 19:39
|
|
|
A ja chciałbym jedną z tych wycieczek które nowozelandzkie biura podróży organizują po miejscach gdzie kręcono Władcę Pierścieni... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Vardamerethiel
A może terere? :)
|
Wysłany: 03-05-2008, 20:36
|
|
|
Wyruszyłabym do Amazonii na poszukiwanie ostatnich wolnych Indian, ot co! Siekana przez moskity piłabym cytrusowe terere w gorące południe majtając nogami wystawionymi zza pirogi w błotnej rzeczce pełnej krwiożerczych piranii, ale bez strachu, wszak pirania nie sieknie póki krwi nie poczuje, kopnę jej centymetry przed pyskiem a ona będzie się głupia tyko czaić. Marzenia ściętej głowy... Równie dobrze mogłabym pić to terere bujając się w hamaczku przy dźwiękach salsy w jakiejś wariackiej południowoamerykańskiej mieścinie, powolutku do celu, najpierw mniej ekstremalnie, a w końcu i tak wyląduję w dżungli, taką mam przynajmniej nadzieję... |
_________________ "...Dobre słowo poparte naładowaną bronią, zdziała więcej niż samo dobre słowo..."
Al Capone |
|
|
|
|
Astek
Dołączył: 02 Maj 2008 Skąd: zależnie od kaprysu :D Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2008, 22:00
|
|
|
zdecydowanie Egipt, Grecja, to w końcu kolebka naszej kultury:D no i gdyby tak można było w drodze powrotnej w jakiś magiczny sposób zahaczyć o Indie to bym nie narzekał tam musi być ciekawie, byle się tylko nie wykończyć przez jakieś choróbsko :D |
|
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 05-05-2008, 11:35
|
|
|
Chciałabym zobaczyć Japonię, Grecję, Egipt i Meksyk. Z czego najbardziej oczywiście Japonię. |
|
|
|
|
|
Mateo
|
Wysłany: 11-05-2008, 14:09
|
|
|
kagome19 napisał/a: | Z czego najbardziej oczywiście Japonię.
|
To chyba tak jak ja :)
Po za tym piramidy w Egipcie. Może Wenecję we Włoszech, Australię :). |
|
|
|
|
|
|