Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
O chlebie |
Wersja do druku |
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 04-03-2008, 20:40
|
|
|
Lepiej nie karmić ptaków chlebem, jest to dla nich niezdrowe. To tak jakby człowiek przez cały dzień jadł tylko popcorn. Ja kupuję im żarcie dla kanarków.
A propo chleba - jakiegoś super szacunku do niego nie mam. Żadnych znaków krzyża nad nim nie robimy, ale cały chlebak jest napchany pieczywem, bo nie wyrzucamy kilkudniowego pieczywa. No, chyba, że zacznie mrugać. Wtedy się dobija i wyrzuca |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
ghostface
|
Wysłany: 06-03-2008, 13:32
|
|
|
W zupełności zgadzam się co do tego, że nie powinno się marnować żywności, bo innym jej brakuje. Ale nie mam na przykład oporów przed zrobieniem stempla z ziemniaka. Z chlebem to już inna bajka. |
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-03-2008, 01:08
|
|
|
Chleb to nic. Jak szorowałem gary w Anglii to wyrzucało się całe kurczaki, jakieś puree i inne smakołyki prosto do kosza. Chleb szedł równo w pudło tak samo. No nic innego jak marnotractwo. |
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 24-03-2008, 13:51
|
|
|
W przypadku angli nie zdziwił bym się :P
Ich żarcie jest do ... kitu :)
To prawie wcale nie jest jedzeniem :| |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-03-2008, 14:04
|
|
|
Tam gdzie pracowałem robili dobre jedzenie. A sam z angielskiego jedzenia uwielbiam ten biały megamiękki chleb i kilka innych już bardziej zaawansowanych dań. W ogóle Anglicy się rozkręcli. Nawet programy że kuchcą i zawody sobie robią można w tv na bieżąco oglądać. Nawet wystawy robią na ulicach miast i zbierają się kucharze. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-03-2008, 18:45
|
|
|
U mnie chleb też nie jest jakoś specjalnie szanowany. Mama raczej nie ma oporów z wyrzucaniem starego pieczywa. Ja natomiast tak. Czasami mi zostają kilkudniowe bułki ze szkoły i zawsze jak je wywalam to czuję się z tym źle i mam jakieś takie wyrzuty sumienia. Z resztą jedzenia jest tak samo. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|