Oglądanie Seriali Anime na necie? jest to możliwe? |
Wersja do druku |
dareek94
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:40 Oglądanie Seriali Anime na necie? jest to możliwe?
|
|
|
Tytuł mówi chyba sam za siebie ^__^. |
_________________ Zawsze będę bardziej sobą, niż człowiekiem. |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:46
|
|
|
Może nie tutaj.
Konstytucja Forum, punkt 2 |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
dareek94
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:52
|
|
|
Czytałem regulamin, chciałem się tylko zapytać czy to możliwe, i legalne? |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:54
|
|
|
Jest to możliwe i nie jest legalne. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:55
|
|
|
Z reguły nie jest to legalne. Czasami jednak producenci anime umożliwiają obejrzenie pierwszego odcinka danego anime w sieci. W takiej sytuacji anime.com.pl daje o tym newsy |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
dareek94
|
Wysłany: 15-07-2008, 09:57
|
|
|
Fajne to forum ^__^ można się wiele dowiedzieć. Ale nie skorzystam, nie będę robić rzeczy nielegalnych. |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-07-2008, 08:43
|
|
|
"Oglądanie Seriali Anime na necie? jest to możliwe?"
Nie tylko możliwe, ale i powszechne. W internecie jest mnóstwo stron umożliwiających oglądanie anime. Wystarczy tylko wystukać zaklęcie w Google.
A co do ewentualnych wątpliwości. Według polskiego prawa nielegalne jest nie ściąganie, ale udostępnianie. Oglądając anime w internecie nie łamiesz prawa, choć jest to wątpliwe moralnie-ale to zależy tylko od Twojego sumienia. Ale już ściągając przez torrent popełniasz przestępstwo, bo ściągając jednocześnie udostępniasz. Podawanie linków do stron z nielegalnymi treściami również podpada pod piractwo, jako jego propagowanie. Dlatego właśnie tanukowa konstytucja zabrania podawania linków do stron z nielegalnymi treściami - no bo po co robić sobie kłopoty. Użeranie się z policją, oraz organizacjami walczącymi z piractwem mogłoby dużo kosztować nasz portal. W najgorszym razie Tanuki dostałoby etykietkę strony wspierającej piractwo, a to o wiele bardziej bolesne niż ewentualne kary finansowe, które same w sobie byłyby bardzo kłopotliwe.
Jeśli masz jakieś pytania odnośnie stron z anime wyślij je mi jako prywatną wiadomość. I tyle. |
Ostatnio zmieniony przez dareek94 dnia 20-07-2008, 09:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 20-07-2008, 09:04
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Według polskiego prawa nielegalne jest nie ściąganie, ale udostępnianie. Oglądając anime w internecie nie łamiesz prawa |
Tak się zastanawiam, czy dotyczy to również tych serii, których nie ma na naszym rynku. Nie zostały one u nas wypuszczone na rynek, a wtedy chyba oficjalnie nie można ich ani rozpowszechniać, ani ich pobierać. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-07-2008, 09:24
|
|
|
To czy są dostępne na rynku czy nie, jest bez znaczenia. Polskie prawo traktuje je tak samo. A administratorzy tych stron raczej się tym nie przejmują ^^"
Uprzedzając ewentualne pytanie któregoś z młodszych użytkowników: w razie kontroli policji radzę się nie usprawiedliwiać tym, że danego anime nie udostępniało sie w internecie, albo że nie jest dostępne w Polsce.
Natomiast zupełnie inna kwestia to licencje i prawo innych państw, o których trudno mi się wypowiadać - co kraj to inne prawo. |
|
|
|
|
|
Gnidex
|
Wysłany: 05-08-2008, 01:23
|
|
|
Nie patrząc na wszelakie wątki prawne jest to możliwe. Ludzie lubią wystawiać na stronach z kreskówkami. Czasami wystarczy wpisanie samego tytułu w Google. |
|
|
|
|
|
|