FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
  Słowniczek tanuczo-polski
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 06-01-2009, 17:25   

Teukros - Maskotkę Herbaciarni podałem, gdyż dawniej Herbaciarnią był forumowy chat, będący obecnie kanałem ircowym redakcji. Choć nie wykluczam, że obecnie pływa w basenie pokoju tanuki.pl ;P.

Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 06-01-2009, 17:26   

Ysengrinn, ale ja po prostu nie wiem (tak naprawdę nie wiem), czym jest Maskotka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 06-01-2009, 17:29   

Oj... Jednak to napiszę, najwyżej będziemy musieli ustawić bota wykopującego nieproszonych gości. Właśnie dlatego pisałam, że Herbaciarnia to określenie bardzo, bardzo niejednoznaczne.

Blue Haven, Herbaciarnia, BH - a) miejsce z opowiadań Miyi, b) Multiświatowa siedziba grupy WiP, c) nazwa pokoju czatowego (dawniej) oraz kanału redakcyjnego (obecnie). Historia: Blue Haven, herbaciarnia pełniąca centralną rolę w opowiadaniach Miyi, stała się podstawą założonego na forum tematu, który z kolei pełnił funkcję "siedziby" grupy WiP. Tę samą nazwę wykorzystała Miya, zakładając pokój dyskusyjny w serwisie Polczat, oryginalnie mający służyć komentowaniu jej bloga. Pokój ten z czasem stał się nieoficjalnym miejscem spotkań użytkowników forum. Znacznie później, z czystego przyzwyczajenia, tak samo nazwany został kanał IRC. Obecnie, w związku z powstaniem i rozwojem kanału #tanuki.pl, kanał Blue Haven jest prywatnym kanałem redakcyjnym, na który wstęp ma tylko redakcja oraz osoby zaproszone.

Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 06-01-2009, 18:47   

Cytat:
Tę samą nazwę wykorzystała Miya, zakładając pokój dyskusyjny w serwisie Polczat, oryginalnie mający służyć komentowaniu jej bloga.

Obawiam się, że trochę inaczej. BH na polczacie zostało założone na długo przed powstaniem Miyakowego bloga - zdaje się, że jeszcze za czasów *poprzedniego* forum Wszechbiblii. Początkowo pełniło rolę miejsca okazjonalnych spotkań "pierwotnego" składu WiPówek (Miya, Satsuki, Saerie, odrobinę później jeszcze ja) z rozmaitymi osobnikami poznanymi na forum.

Z innych wypatrzonych nieścisłości:
Pierwotnie nie zGROza, tylko zgROsis, jak nazwa choroby. Pierwotne źródło określenia: jeden z postów napisanych w Multiświecie, w którym dłuższą nieobecność niektórych questowiczów wytłumaczono tajemniczą zarazą panującą na statku, którym płynęli uczestnicy zabawy. Na dowód, wyszperane:
"Każda kolejna jego załoga zapada na dziwną chorobę, której źródło podobno tkwi w pewnej płytce... Nie wiadomo, skąd się wzięła, zupełnie,jakby stały za tym jakieś tajemnicze siły, ale sprawia, że marynarze zaprzestają wszelakiej aktywności i całymi dniami wpatrują się gdzieś w przestrzeń, czasem mrucząc tylko pod nosem "poring... poring...". Podobno czarnoksiężnicy nazywają tę przypadłość zgROsis. Jedynym lekarstwem jest trzymanie z dala od centrum piractwa i dużo świeżego powietrza"
(post mój, linka nie podam, bo temat siedzi w archiwum. Stary jak świat, 2004 rok).

Numer Gadu-Gadu
1051667
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 17-01-2009, 23:03   

Pyzaci - specyficzna grupa czytelników Tanuki.pl, ogłaszająca w komentarzach do recenzji swoją pyzatość. Vide komentarz do Meremaid Melody.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 23-05-2010, 10:26   

Dla nieumiejących czytać:
Pierwszy post w temacie napisał/a:
"słowniczek" charakterystycznych dla tego forum słówek, pojęć i skrótów myślowych.

Usunięto spam. Każdy kolejny post nie dotyczący tematu zostanie usunięty, a użytkownik otrzyma ostrzeżenie za spam.

IKa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu