Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo nie pasowało ani do Życia, ani do Zupy |
Wersja do druku |
Gość
Gość
|
Wysłany: 13-02-2016, 13:43
|
|
|
Bo po obejrzeniu Gwiezdnych Wojen (epizody 4-6) czuje niedosyt... |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-02-2016, 12:59
|
|
|
Mam prochy, zwolnienie i tydzień wolnego a gardło coraz mniej boli.
Szkoda tylko że od strepsilków popękał mi trochę język. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-02-2016, 19:59
|
|
|
Jedz je na zmianę z Islą, Strepsilsy mordują co trzeba a Isla dba o osłonę. U Mnie Działa (TM). |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-02-2016, 18:14
|
|
|
Sprzątanie strasznie zaburza porządek dnia. Przez przypadek znalazłem płytę Mass Effecta i tyle było niedzieli... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 15-03-2016, 22:22
|
|
|
Ponieważ czerwiec coraz bliżej, posprzątałam sobie skrzynkę mailową. A potem napisałam stronę takiego bezsensu, że aż poczułam się ze sobą źle. Ale przynajmniej Trillian nie będzie już mówił, że mam dwieście nieprzeczytanych wiadomości. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-03-2016, 08:41
|
|
|
ja mam 1976 nieprzeczytanego i nieposortowanego spamu, więc wiesz.... 1/3 skrzynki
edit****************************************
nowe zagadnienie
Po wizycie u doktora kocha nie kocha, górna ósemka już mi nie kaleczy policzka i z całą pewnością nie zacznie boleć.
.............................
Głównie z powodu , że jej już niema. Co niestety oznacza parę dni kiepskiego jedzenia. (I pewnie kilku proszków z zimna herbatą)
Swoją drogą pan doktor miał dosyć ciekawe podejście do pracy. Do gabinetu, znieczulić i sio na korytarz. Potem ciach komuś zęba i do kasy. I następny raz z kolejnym pacjentem do znieczulenia i poprzednim znieczulonym na fotel. Ile oni tych zębów dla wróżki zębuszki nawyrywali? ile to kasy pod poduszką będzie (bo nie dawali ich na pamiątkę) |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-03-2016, 23:53
|
|
|
Bo wyszukiwarka w Windowsie ssie i byłam święcie przekonana że folder z opowiadaniami z mojego uniwersum zaginął w tajemniczych okolicznościach, albowiem nigdzie nie mogłam go znaleźć, a durna wyszukiwarka nie zlokalizowała ani jednego pliku którego nazwy pamiętałam. Ani nazwy samego folderu. Ostatecznie udało mi się znaleźć gdzie folder został przypadkiem przeniesiony, ale na tym etapie kompletnie straciłam wiarę w ludzkość, a zwłaszcza wyroby Microsoftu. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 17-03-2016, 12:01
|
|
|
Tren , problem z którym się spotkałaś nazywa się "indeksowanie plików". Wyszukiwarka w Windowsach rzeczywiście jest coraz gorsza, niemej da się ją czasem zmusić do współpracy.
Trzeba zmienić ustawienia wyszukiwania tak by nigdy nie wyszukiwał w folderach indeksowanych, lub zmusić system do indeksowania wszystkich plików (co ułatwia pracę także wirusom szyfrującym dane).
Indeksowanie generalnie kuleje w win vista i 7 w 8 nie wiem, co do 10 mam mieszane uczucia, nie testowałem go na tyle dogłębnie aby się temu bliżej przyjrzeć.
Wyszukiwanie w win vista i 7 ma tez dziwną przypadłość zapętlania się na skrótach do katalogów (czego xp i 98 nie robiły). Mogę nawet zaryzykować stwierdzenie, że wyszukiwarka plików w windzie 98 była lepsza, wolniejsza ale dokładniejsza. Obecnie podobnych mechanizmów używają programy antywirusowe. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 19-03-2016, 16:18
|
|
|
Jest praca, jest źle.
Nie ma pracy, to też źle.
Wizja nowej pracy nie motywuje, znów zaczynać od początku.
Wrócić na stare śmieci też źle, w końcu decyzję podjęłam, żeby coś zmienić.
Dlaczego jak się było dzieckiem to tak się chciało być już dorosłym?! |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-03-2016, 17:03
|
|
|
Nanami, przybij piątkę, ja nadal nie wiem, czy decyzja o rzuceniu (nudnej, męczącej i generalnie wyjadającej wszystkie siły) korpopracy było dobra czy zła. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 19-03-2016, 18:00
|
|
|
Nah, ja też szykuję się na zmianę (w tym sensie, że marnuję urlop na rozmowy kwalifikacyjne). Trochę sram w gacie, bo nie wiem, czy jestem gotowy (czy pan sprawdzający moją niewiedzę się na mnie zdecyduje). Czy nie wyjdę na idiotę. Najgorsze byłoby w moim wieku zostać tam gdzie jetem, bo czym dłużej się siedzi na tym swoim stołku tym zmiana jest trudniejsza. No i papierki coraz bardziej frustrują.
Pamiętam moją ostatnią rozmowę w IBMie. "Co by pan chciał u nas robić?". WTF!? Skąd ja mam to widzieć... Nie chcieli mnie wtedy. Nie muszę przynajmniej dojeżdżać 40km do roboty. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 19-03-2016, 19:02
|
|
|
Ja wróciłam na stare śmieci, bo nie ma już kobiety-pomyłki, która mi uprzykrzała pracę, bo szef zaproponował trochę lepsze warunki i jest trochę bardziej skłonny iść na ustępstwa. Z nastawieniem, że co mi tam, raczej długo tu nie wygrzeję miejsca, a odłożę trochę kasy. W międzyczasie zamierzam intensywnie myśleć nad własnym czymś. A jak będzie meh, to 2 tygodnie i już mnie nie ma. Oby tylko nie zeżarło mnie "a w tej innej na pewno byłoby lepiej, głupia byłam".
Vries, lepiej spróbować, niż nie spróbować, nawet jak się sparzy. Aczkolwiek mam podobne podejście i nie lubię brać na klatę odpowiedzialności, więc częściowo świadomie wybrałam pracę 'asystenta' niż całkowicie samodzielne stanowisko. Na pytanie "co chcesz robić" chyba najlepiej jest odpowiedzieć o możliwości rozwoju, rozwiązywaniu nowych wyzwań, podpatrywania od doświadczonych kolegów... |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-03-2016, 01:02
|
|
|
Z cyklu "a dlaczego akurat teraz":
Mam w pracy drukarke hp. Pół roku temu czarna głowica stanęła i nie dawała się wyczyścić. Nowych nikt już nie prowadzi a jak są w sklepach to przeterminowane lub bez faktury (która musi być) Ok ja wszystko rozumiem, szukałem pół roku , znalazłem nową głowicę, udało mi się ją zamówić i opłacić i od tygodnia do mnie szła. I doszła. A Drukarka powiedziała "po co mi nowa jak ja mam 100 % sprawną?" i zaczęła drukować bez jakiegokolwiek uprzedzenia w połowie strony czyszczącej jak zlewałem stary atrament z CISS-a. Łapy mam brudne jeszcze ale wychodzi na to, że nowe głowice wystarczy opłacić a drukarka sama się naprawi. Brawo hp.
Dodajmy, że sztuka to 130-150 zł a są tam 4 sztuki po jednej na kolor. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 25-03-2016, 09:02
|
|
|
Tak sobie myślałem, żeby sobie pograć Dawn of War II, od kiedy mam kompa, na którym ta gra mi nie klatkuje przy efektach specjalnych. Może bym nawet sobie tą grę kupił, ale nie, bo drogo, więc TPB... i nagle TO. Dziękuję ci mój Uniżony Bundlu (w sumie w pudełku z DOW Soulstorma też nie miałem).
Z drugiej strony moje kochane zatoki przypomniały mi, że mamy Wilki Post (TM) i NO FUN ALLOWED. Czas poprzechodzić zatokową drogę krzyżową. Przespałem wczoraj cały dzień i jest trochę lepiej. Ale jak znam życie jak wyjdę z roboty będę czuł się kupa kupy. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 25-05-2016, 00:18
|
|
|
Po latach stwierdzam, że "Nowy dokument tekstowy (2).txt1" to nie była dobra nazwa pliku. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|