FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Dollsy
Wersja do druku
Kanon Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 29-04-2010, 15:30   Dollsy

Witam!
Mam takie pytanie... Skąd mogę nabyć dollsy takie jak te:
1 2

Czy te:
3

I prosiłbym o nie pisanie "na ebayu na pewno są", bo są, ale jakieś fake, bo aukcje wystawione na 90 dni i po 50tys. zł :P A na Magnificonie były takie same tylko, że jeden właściciel miał ich chyba 5, a nie chce mi się wierzyć, że wydałby na nie ćwiartkę miliona złotych!! :D

Powtarzam to po raz OSTATNI - forum to nie imageboard i należy zamieszczać linki do obrazków! Kolejny taki post wyleci, a jego autor dostanie osta.

Bardzo wkurzona moshi_moshi
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Eire Płeć:Kobieta
Jeż płci żeńskiej

Grupy:
AntyWiP
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 29-04-2010, 15:36   

http://www.villemoart.com/

Ale ostrzegam-dollfie to nie jest tanie hobby, a raczej studnia bez dna. Cena lalki zależy od wielkości i modelu i na najbardziej podstawowe parę stówek trza wyłożyć. Górnej granicy chyba nie ma:)

Ostatnio zmieniony przez Eire dnia 29-04-2010, 15:40, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1018596

Numer ICQ
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 29-04-2010, 15:36   

Litości... zamień może te obrazki na linki? _^_

Numer Gadu-Gadu
8137449

PostWysłany: 29-04-2010, 15:44   

Eire, dziękuję! <333 Co do ceny - już wiem na co mam pracować w wakacje hahah xD Bardzo marzy mi się taka *.* Może za pół roku już będę nabywcą chociaż jednej... Może! Hihi. Chociaż przeraża mnie fakt, że cena jednej lalki jest większa od PlayStation3! O.O

moshi_moshi, spokojnie...

Morg, Tobie też dziękuję za yyy pomoc xd
Powrót do góry
Irian Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 29-04-2010, 17:07   

Te konkretne to Dollfie Dream z Volksa:
http://www.volksusa.com/dollfie-dream.html

Na początek warto zacząć od polskiego forum BJD:
http://marti.presents.pl/dollfie-forum/index.php

i międzynarodowego:
http://www.denofangels.com/forums/index.php

Zanim zdecydujesz się na pierwszego dolfa, proponuję poświęcić czas na poczytanie forum i na przegląd firm i modeli - zwłaszcza zdjęcia od właścicieli pomagają w decyzji, firmy mają niemiły zwyczaj nadużywania Photoshopa przy prezentacji lalek. Poza tym jak się już zadomowisz na forum Marti, spróbuj dołączyć do spotkania lalkowego w Twoim regionie - to pomoże wybrać, jaka wielkość lalki Ci najbardziej odpowiada. Do mnie też się uśmiechały SD, ale jak ponosiłam jedną po Warszawie kilka godzin, zmieniłam zdanie.

Poza tym ostrzegam - to hobby naprawdę wciąga, a przy tym jest pieruńsko drogie. Lalka to dopiero początek - zakup oczek, peruk i zamówienie odpowiedniego malowania swoje kosztuje, a ubranka i buty potrafią być droższe, niż ludzkie. Poza tym na jednej lalce rzadko się kończy...

PostWysłany: 29-04-2010, 18:53   

Wow Irian wielkie dzięki za ten długi post. Im więcej czytam, tym bardziej się w to wciągam xD Strasznie mnie wzięło na to drogie hobby. Moim aktualnym jest kolekcjonowanie syfu (instrumenty, konsole, mangi, dvd z anime, figurki pcv, aparaty fot., kamery, monitory o.O i wiele innych...) ale kiedy zobaczyłem na Magnificonie te lalki i ten ich wzrok "weź mnie!" to uznałem, że muszę takową mieć ^^ Fajna sprawa, modelka, która nie protestuje, a zdjęcia mam czym robić, więc zdecydowanie to musi być fajne! ^^

Rozumiem, że Ty już jesteś w tym obeznana ^^ Fakt, ceny mnie trochę przerażają, szczególnie odzieży... Teraz zamiast sobie kupować nowych butów, kupię lalce ^^"... nieważne xD Tak czy sika dziękuję Ci jeszcze raz za poświęcony czas! :D Teraz mi zostało odłożyć trochę pieniążków i pewnie wkrótce takową zdobędę ^^

Jeszcze pytanie na koniec: gdzie polecasz się w lalki czy akcesoria zaopatrywać?
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 30-04-2010, 02:08   

Moją ulubioną firmą jest http://dollfairyland.com/ - są drodzy, ale ich lalki mają najlepsze możliwości ruchowe na rynku - stoją od razu po wyjęciu z pudełka, świetnie trzymają pozy, wyglądają bardzo naturalnie jeśli chodzi o anatomię - potrafią siedzieć po turecku albo dotknąć dłonią nosa, to rzadkie w tej branży. Mam od nich ciałko Minifee (40 centymetrów) plus kilka główek i jednego pukipuki (12 centymetrów) - zamierzam kupić drugiego, pukisie są boskie.
http://irian.nd.e-wro.pl/zdjecia/dollfy/dhirbox/standing.jpg
http://irian.nd.e-wro.pl/zdjecia/dollfy/dhirbox/nekkid.jpg
http://irian.nd.e-wro.pl/zdjecia/dollfy/malbork/04.jpg

Dużo lalek w Polsce jest od Villemo, której sklep już znasz. Z dużych popularne są też Zaoll i Volks (chociaż po mojemu to Volksy mają kacze dzioby :P). Śliczne peruki ma Leeke http://leekeworld.com/ - na polskim forum regularnie jest tam robiony group order. Oczy kupuję u ginarolo z Den of Angels, są bardzo drogie, ale przepiękne. Captured in Glass jest bardzo popularny wśród polaków, też dość często chodzą grupowe zamówienia. Ciuchy kupuję głównie na zamówienie, jest w kraju kilka osób szyjących, a na DoA targ jest gigantyczny, chociaż jakość często pozostawia wiele do życzenia.

(jest trzecia rano, pewnie zapomniałam o połowie rzeczy, uzupełnię później)

Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 30-04-2010, 14:16   

Muszę przyznać, że te lalki są przecudne. Same zdjęcia mógłbym oglądać godzinami, a ile radości musi płynąć z posiadania takiej, ubierania, ustawiania, fotografowania...
Ahh, już wiem jaki prezent sprawię siostrze na gwiazdkę! Ona też je uwielbia, a sam sobie skorzystam <evil>

Numer Gadu-Gadu
1498253

PostWysłany: 08-05-2010, 20:23   

Dzięki Tobie Irian stałem się dollfiarzem :) Dziękuję Ci jeszcze raz za naprowadzenie na ten tor!
Powrót do góry
Norrc Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Lisia Federacja
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 09-05-2010, 00:38   

Kupiłeś coś? Jak tak, to wrzuć fotki!

Numer Gadu-Gadu
1498253

Grupy:
WIP
PostWysłany: 09-05-2010, 09:48   

Jak ją dostanie za miesiąc - dwa, to pewnie wrzuci.

Swoją drogą, gratuluję odwagi, ja swoją pierwszą wybierałam dobre pół roku, oglądając po drodze bardzo dużo różnych modeli w różnych stylizacjach i bez makijażu...

PostWysłany: 09-05-2010, 12:37   

Ja oglądałem 2tygodnie :D Hehe ^.-

Jak dojdzie to wrzucę zdjęcia :) Teraz ok. 60 dni czekania :D
Powrót do góry
Rzaba Płeć:Kobieta

PostWysłany: 13-05-2010, 21:11   

witam serdecznie :) czy znacie może kogoś z Krakowa kto kolekcjonuje dollfie lub ma przynajmniej jedną taką lalkę? bardzo prosiłabym o odpowiedź, pozdrawiam
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu