Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Nerds and geeks - analiza zjawiska |
Uważam, że jestem: |
Nerdem |
|
5% |
[ 1 ] |
Geekiem |
|
30% |
[ 6 ] |
Ani jednym ani drugim |
|
15% |
[ 3 ] |
za duża/y, nie mieszczę się w szufladce. Żadnej. |
|
50% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 20 |
Wszystkich Głosów: 20 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-07-2010, 10:32 Nerds and geeks - analiza zjawiska
|
|
|
Tilk natchł mnie tym komiksem żeby założyć odpowiedni temat i zapoznać się z jenocim spojrzeniem na sprawę. Czy uważacie się za część któregoś z powyższych zjawisk? Myślicie, że to źle czy dobrze? A może wydaje Wam się, że terminy te średnio przystają do rzeczywistości i nie ma sensu zawracać sobie nimi gitary?
Słowniczek:
Geek
Nerd
Gitara |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Kaltresos
Wygnany Admin
|
Wysłany: 24-07-2010, 11:34
|
|
|
Cholera, nie wiedziałem, że gitara to chordofon złożony.
Ja się przyznaje otwarcie - jestem po troszę geeko-nerdem. Jeśli ktoś oglądał serial The Big Bang Theory (Teoria Wielkiego Podrywu według TVN7), to mi najbliżej do Leonarda (chociaż nadal jestem uczniem). A co do mojego poglądu na to zjawisko? Jakby nie było takich geeków komputerowych, to dziś informatyka była by bardziej zacofana. Generalnie mi to nie przeszkadza. Żałuje tylko trochę tych naprawdę hardkorowych, nad którymi znęcają się w szkołach i nie mają żadnego życia poza MMO, bo najczęściej wynika to z faktu, że nikt nie chciał się nawet do nich nigdy przekonać, uśmiechnąć, pogadać. Tak przynajmniej mi się wydaje - psychologii nie kończyłem. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-07-2010, 11:43
|
|
|
Czy można być geekiem Wielkiej Rewolucji Francuskiej? Jeśli tak, to niby jakoś tam się mieszczę w ramach. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 24-07-2010, 13:45
|
|
|
Powiedziałbym, że jestem Geekiem, bo akurat życie towarzyskie posiadam, w dodatku dobrze sobie radzę "poza domem", ale... Nie mam żadnych ukierunkowanych jednoznacznie zainteresowań, w gry gram półprofesjonalnie, a samo leśnictwo i dziedziny wokół niego to w końcu moja praca... Także nie wiem, co wybrać w ankiecie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|