1/3 dorosłych śpi z misiem |
Czy śpisz z misiem? |
Nie no, pogrzało cię chyba |
|
28% |
[ 13 ] |
Czaaaasami, kiedy nikt nie widzi |
|
8% |
[ 4 ] |
A z czym mam spać, z kolejką? |
|
33% |
[ 15 ] |
Wolę lalki Barbie |
|
2% |
[ 1 ] |
Rower Zegarmistrza |
|
26% |
[ 12 ] |
|
Głosowań: 45 |
Wszystkich Głosów: 45 |
|
|
|
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-08-2010, 09:58 1/3 dorosłych śpi z misiem
|
|
|
http://deser.pl/deser/1,97052,8255166,Jedna_trzecia_doroslych_spi_z_misiem__SONDAZ_.html
A jak to jest z jenotami?
Przyznajcie się do swoich ulubionych pluszaków :D |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:11
|
|
|
Ma w pokoju kupionego jeszcze w liceum zielonego, pluszowego Jormunganda, ale spać mi się z nim nie zdarzyło. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:17
|
|
|
Pod mostem misie szybko rozmiękają i się psują, więc bardzo zdecydowanie rower - bo jednak nie uważam mimo wszystko że śpiących z misiem pogrzało :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:29
|
|
|
Większość pluszaków leży pod łóżkiem, ale dawno z nimi nie spałem :P |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:39
|
|
|
Mam jeszcze mojego ukochanego, rozpadającego sie wielbłąda, ale leży gdzieś schowany... Pamiętam za to, że jako dziecko miałam parenaście pluszaków i codziennie przed snem układałam je wokół poduszki tak, by nie było im zimno czy samotnie, to były czasy. A aktualnie ja tam śpie tylko z poduszkobiedronem :D |
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:42
|
|
|
A ja śpię z misiem i wcale się tego nie wstydzę :) Kiedyś był to mały żółty piesek z brązowym uszkiem (który teraz ma 17 lat), a teraz śpię z brązowym miśkiem ubranym w zimową niebieską czapkę i szalik :D |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:43
|
|
|
Nie wiem czy nie odbiera mi prawa głosu (wszak co jak co, ale dorosła nie jestem), ale pomijając, że na dolnym piętrze łóżka jest cała sterta pluszaków (bo lalek nie lubiłam), to u siebie na górze mam jeszcze swojego misia Rudolfa, i w sumie nie to, że z nim śpię. Po prostu czasem na niego spojrzę, powspominam, pogadam do niego... A całkiem nie tak dawno dostałam jeszcze na urodziny pluszaka. Konkretnie lisa. Niemniej nie uważam, żeby spanie z misiem było jakkolwiek wstydliwą sprawą. Spójrzmy na takiego Jasia Fasolę... |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-08-2010, 10:55
|
|
|
Z misiem Michałem widuję się rzadko, bo został w szafie u rodziców, ale jakoś do dwudziestki miałem z nim całkiem niezły kontakt. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 16-08-2010, 12:23
|
|
|
Ja mam pluszową krowę. Jest dość sporych rozmiarów i nie raz robiła za poduszkę. Ostatni leży na parapecie na oknie zaraz obok łóżka, co prawda nie śpię z nią bezpośrednio, ale jest na wyciągnięcie ręki.
A ogólnie, to rower Zegarmistrza... |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 16-08-2010, 12:25
|
|
|
Z zasady mam w okolicach łóżka pluszowego psa (ewentualnie parę inszych poducho-maskotek), którego dostałam jak miałam 3 lata. Zwykle tam po prostu jest, bo się przyzwyczaiłam, ale czasami jak jest mi źle i samotno, to mogę się w niego wypłakać.
Sądzę, że nie ma w tym nic wstydliwego. Powiedziałabym nawet, że np: biznesmen tulący misia z dzieciństwa to osoba wrażliwa i sentymentalna. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 16-08-2010, 12:31
|
|
|
A ja dla odmiany nie jestem w stanie sobie przypomnieć nawet czy miałem jakiegoś pluszaka - rozsądek wskazywałby, że pewnie miałem, ale co to mogło być nie mam pojęcia. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 16-08-2010, 14:27
|
|
|
Jak byłam małym, wczesnopodstawówkowym bachorkiem, uwielbiałam maszyny do łapania maskotek, dlatego mam masę pluszaków z tego okresu. Teraz wszystkie siedzą grzecznie upchnięte w szafie i czekają, aby stać się kolejną zabawką dla mojego psa :P Wyjątek stanowią Spongebob i irlandzki Garfield, którzy zamieszkują półeczkę.
Poza tym mam jeszcze poduszkę-Prosiaczka z Kubusia Puchatka, ale nie śpię na niej od dawna. |
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 16-08-2010, 15:23
|
|
|
Hmmm, jak byłam małym dzieckiem to z pewnością spałam z jakimś pluszakiem, jednak nie mogę sobie przypomnieć co to był za miś (albo inne zwierzę :). Teraz kiedy czasem mi smutno i chce się płakać przytulam się do mojego łosia, który jest reniferem, a którego dostałam parę lat temu od taty pod choinkę. I pewnie zdarzyło mi się z nim zasnąć, choć zwykle w nocy wykopuję go z łóżka, bo za duży jest ^^ |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-08-2010, 15:35
|
|
|
O, Namiś, ja też czasami układałam wszystkie pluszaki koło poduszki. Mam dwa ulubione, z którymi kiedyś zawsze spałam (z resztą tylko od czasu do czasu) - Psiarę (fioletowego psa) i Filipka (lwa). Wszystkie pluszaki siedzą teraz za szybką, jakiś czas temu musiałam zrobić ich spis, który co jakiś czas sprawdzam, bo matce się wydaje, że jak "wyrosłam" z zabawek, to można oddać innym dzieciom (w taki sposób pożegnałam się... ba, nawet nie zdążyłam, z dwoma tomami ładnie wydanych bajek). Nie śpię jednak z nimi, wystarczy, że prawie co ranek budzę się z pluszowym szczurem pod kołdrą - w ramach prezentu od koteczki. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
nat_mich
jeż
|
Wysłany: 16-08-2010, 15:58
|
|
|
Jako że za młodu spałam raczej z kotem na poduszce niż misiem, to na starość z braku kota mam trzy jeże, dwa lemury [różne gatunkowo, oba od Sis, przy czym jeden kradziony :P {Kocham Cię Siostr!}] i żyrafę. cała reszta została w domu ku radości Nony ;]
pluszaki są fajne, przynajmniej się nie rozpychają i nie kradną kołdry w nocy. |
_________________ Without dance life would be a mistake
|
|
|
|
|
|