Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Klub Miłośników Teiny |
Wersja do druku |
Magdexxa
Pożeraczka Wafelków
|
Wysłany: 03-05-2011, 16:14 Klub Miłośników Teiny
|
|
|
Pewnie wielu z Was lubi od czasu do czasu rozsmakować się w Napoju Bogów, czyli w herbacie. W tym wątku możemy o niej porozmawiać - wymieniać opinie, pytać, polecać... A może ktoś zaproponuje, co dobrego można do niej dodać, z czym ją pić? :)
Ja najczęściej piję czarną herbatę z mlekiem (i cukrem), rzadziej z cytryną. Czasami po prostu owocową Sagę (dobra jest dzika róża z pigwą i truskawką). Jest też Earl Grey z cytryną (sypany, firmy Ahmad Tea), smakowały mi Twiningsowe English Breakfast Tea i Traditional Afternoon Tea (z mlekiem! :P) Mam też sypanego Rooibosa i żółtą, która jest lepsza po drugim zaparzeniu, kiedy jest słabsza.
Co do aromatyzowanych, to dobrze czuć owocowy smak w Tropical Fruit Liptona i w Dilmah o smaku liczi. Widziałam w sklepie zestawy za ok. 100 zł, w których było po jakieś 10 torebek różnych smaków. Tak swoją drogą, pił ktoś Dilmah o smaku karmelowym? Może sobie spróbuję...
O, i mamy z bratem plan - kupimy gorącą czekoladę i Dilmah o smaku toffee i mięty. Proszek z czekolady zalejemy herbatą. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze (brat znalazł ten "przepis' na jakimś forum...).
No, teraz Wasza kolej!
PS. Wiem, że był już podobny temat, ale po pierwsze: jest on nie tylko o herbacie, ale też o kawie, a po drugie: ostatni post jest z 2005 roku. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-05-2011, 18:19
|
|
|
Ja pilę Herbatę popularną
Dwie torebki sagi, kubek zalać wrzątkiem, poczekać, wyjąc torebki, dodać jedną łyżeczkę cukru. Powtórzyć w oparciu o te same torebki adekwatnie do potrzeb.
Amidoinrite? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 03-05-2011, 18:48
|
|
|
Slova napisał/a: | Dwie torebki sagi, kubek zalać wrzątkiem, poczekać, wyjąc torebki |
Albo zostawić torebkę w kubku aż do wypicia dla mocniejszego smaku - z tym że ja pijam herbatki Lipton i Irving. Różnego rodzaju. Nigdy nie słodzę.
I nie toleruję klasycznej czarnej herbaty - taką to tylko z cytrynką. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 03-05-2011, 19:31
|
|
|
Pijam najróżniejsze marki i rodzaje. Klasyczną, Earl Grey, zieloną i czerwoną. Najczęściej tylko z cytryną. W ogromnym kubku. Nie licząc może momentów gdy jest mi zimno i słabo, wtedy 3x cukier + sok malinowy lub cytryna (jak dzisiaj). Gdy jest bardzo bardzo bardzo zimno dodatkowo 2 łyżeczki spirytusu o ile jakiś jest w domu. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Yaiba198989
|
Wysłany: 04-05-2011, 13:55
|
|
|
Nigdy jakoś nie lubiłem zwykłej herbaty bo musiały w niej zawsze pływać te fusy :P, a od 2002r piję cytrynową ARO, żadnych fusów i ten słodki smak. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-05-2011, 16:15
|
|
|
A fusy są bardzo niezdrowe, ponieważ herbata w trakcie wzrostu pobiera z ziemi bardzo duże ilości aluminium, które odkłada się w liściach, a jest szkodliwe dla człowieka. Dlatego lepiej fusy odcedzać. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 04-05-2011, 17:32
|
|
|
Herbataaaa!
Rano zazwyczaj pijam zieloną. Najbardziej mi smakuje zielona z trawą cytrynową z "chomika" (toberki bez sznureczka) z łyżeczką miodu. Poza zieloną uwielbiam czarną, ostatnio mam fazę na aromatyzowane z Dilmah. Najlepsze są wanilia z jagodą i malinowe. Kiedyś pijałam mnóstwo czerwonej, ale mi przeszło. Uwielbiam też od czasu do czasu zamiast toberkowanej zaparzyć sobie z fusów w czajniczku porcelanowym~ |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|