FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
  Klub Miłośników Teiny
Wersja do druku
Magdexxa Płeć:Kobieta
Pożeraczka Wafelków

Status: offline
PostWysłany: 03-05-2011, 16:14   Klub Miłośników Teiny

Pewnie wielu z Was lubi od czasu do czasu rozsmakować się w Napoju Bogów, czyli w herbacie. W tym wątku możemy o niej porozmawiać - wymieniać opinie, pytać, polecać... A może ktoś zaproponuje, co dobrego można do niej dodać, z czym ją pić? :)
Ja najczęściej piję czarną herbatę z mlekiem (i cukrem), rzadziej z cytryną. Czasami po prostu owocową Sagę (dobra jest dzika róża z pigwą i truskawką). Jest też Earl Grey z cytryną (sypany, firmy Ahmad Tea), smakowały mi Twiningsowe English Breakfast Tea i Traditional Afternoon Tea (z mlekiem! :P) Mam też sypanego Rooibosa i żółtą, która jest lepsza po drugim zaparzeniu, kiedy jest słabsza.
Co do aromatyzowanych, to dobrze czuć owocowy smak w Tropical Fruit Liptona i w Dilmah o smaku liczi. Widziałam w sklepie zestawy za ok. 100 zł, w których było po jakieś 10 torebek różnych smaków. Tak swoją drogą, pił ktoś Dilmah o smaku karmelowym? Może sobie spróbuję...
O, i mamy z bratem plan - kupimy gorącą czekoladę i Dilmah o smaku toffee i mięty. Proszek z czekolady zalejemy herbatą. Mam nadzieję, że wyjdzie dobrze (brat znalazł ten "przepis' na jakimś forum...).
No, teraz Wasza kolej!
PS. Wiem, że był już podobny temat, ale po pierwsze: jest on nie tylko o herbacie, ale też o kawie, a po drugie: ostatni post jest z 2005 roku.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
13173556
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 03-05-2011, 18:19   

Ja pilę Herbatę popularną
Dwie torebki sagi, kubek zalać wrzątkiem, poczekać, wyjąc torebki, dodać jedną łyżeczkę cukru. Powtórzyć w oparciu o te same torebki adekwatnie do potrzeb.

Amidoinrite?

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agon Płeć:Kobieta

PostWysłany: 03-05-2011, 18:48   

Slova napisał/a:
Dwie torebki sagi, kubek zalać wrzątkiem, poczekać, wyjąc torebki

Albo zostawić torebkę w kubku aż do wypicia dla mocniejszego smaku - z tym że ja pijam herbatki Lipton i Irving. Różnego rodzaju. Nigdy nie słodzę.

I nie toleruję klasycznej czarnej herbaty - taką to tylko z cytrynką.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Dembol Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 03-05-2011, 19:31   

Pijam najróżniejsze marki i rodzaje. Klasyczną, Earl Grey, zieloną i czerwoną. Najczęściej tylko z cytryną. W ogromnym kubku. Nie licząc może momentów gdy jest mi zimno i słabo, wtedy 3x cukier + sok malinowy lub cytryna (jak dzisiaj). Gdy jest bardzo bardzo bardzo zimno dodatkowo 2 łyżeczki spirytusu o ile jakiś jest w domu.

Numer Gadu-Gadu
666666
Yaiba198989 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 04-05-2011, 13:55   

Nigdy jakoś nie lubiłem zwykłej herbaty bo musiały w niej zawsze pływać te fusy :P, a od 2002r piję cytrynową ARO, żadnych fusów i ten słodki smak.
Powrót do góry
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 04-05-2011, 16:15   

A fusy są bardzo niezdrowe, ponieważ herbata w trakcie wzrostu pobiera z ziemi bardzo duże ilości aluminium, które odkłada się w liściach, a jest szkodliwe dla człowieka. Dlatego lepiej fusy odcedzać.

Nanami Płeć:Kobieta
Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 04-05-2011, 17:32   

Herbataaaa!

Rano zazwyczaj pijam zieloną. Najbardziej mi smakuje zielona z trawą cytrynową z "chomika" (toberki bez sznureczka) z łyżeczką miodu. Poza zieloną uwielbiam czarną, ostatnio mam fazę na aromatyzowane z Dilmah. Najlepsze są wanilia z jagodą i malinowe. Kiedyś pijałam mnóstwo czerwonej, ale mi przeszło. Uwielbiam też od czasu do czasu zamiast toberkowanej zaparzyć sobie z fusów w czajniczku porcelanowym~

Odpowiedz do tematu