FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
  Genderowa dyskusja o fanach

Jesteś:
Kobietą
45%
 45%  [ 14 ]
Mężczyzną
54%
 54%  [ 17 ]
Głosowań: 31
Wszystkich Głosów: 31

Wersja do druku
vries Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 23-07-2011, 19:03   

Osobiście nie kupuję mang. Nie dlatego, ze bym nie chciał, ale dlatego, że mi nie zależy. Co to znaczy? Nie mam ochoty zamawiać tytułów wysyłkowo. Wolałbym pójść do księgarni i kupić. I kiedyś nie miałem z tym problemu. Komiks i manga miały się Gliwicach dobrze. Później zaczęły się pojawiać problemy z zakupem tytułów Egmontu (Matras przestał dystrybuować ich tytuły). Kupowałem w markecie w Zabrzu, bo był tam większy Empik. Dziś w ogóle nie da się niczego z interesujących mnie rzeczy kupić (nie mówię o zakupie w jakimś terminie...). Toteż nie kupuję.
Może to trochę rozjaśni kwestię kiepsko sprzedających się tytułów dla facetów.

Co do proporcji kobiet i facetów, to mnie to nie interesują (może by mnie interesowało, gdybym mógł kupić coś, co się w kraju wydaje...). Ogólnie istnieje przekonanie, że manga to taki komiks dla kobiet. Coś w tym jest, aczkolwiek dla facetów wychodzi tego tyle, że nie ma sensu narzekać. Gorzej z anime. Anime robią się bardzo unisex. W sporej części tytułów musi być i coś dla panów i coś dla pań. I cóż, łykam tą mieszankę, ale nieszczególnie mi smakuje.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 24-07-2011, 11:23   

vries napisał/a:
Gorzej z anime. Anime robią się bardzo unisex. W sporej części tytułów musi być i coś dla panów i coś dla pań. I cóż, łykam tą mieszankę, ale nieszczególnie mi smakuje.

Ciekaw jestem, jaki to ma związek z wzrostem liczebności i aktywności żeńskiego fandomu w polsce.

A skoro temat już został poruszony - wie ktoś, jak sytuacja wygląda w Kraju Kwitnącej Wiśni? Jak tam z proporcjami pań do panów i zmianą tych proporcji na przestrzeni ostatnich sezonów?

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu