Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Genderowa dyskusja o fanach |
Jesteś: |
Kobietą |
|
45% |
[ 14 ] |
Mężczyzną |
|
54% |
[ 17 ] |
|
Głosowań: 31 |
Wszystkich Głosów: 31 |
|
|
|
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 23-07-2011, 19:03
|
|
|
Osobiście nie kupuję mang. Nie dlatego, ze bym nie chciał, ale dlatego, że mi nie zależy. Co to znaczy? Nie mam ochoty zamawiać tytułów wysyłkowo. Wolałbym pójść do księgarni i kupić. I kiedyś nie miałem z tym problemu. Komiks i manga miały się Gliwicach dobrze. Później zaczęły się pojawiać problemy z zakupem tytułów Egmontu (Matras przestał dystrybuować ich tytuły). Kupowałem w markecie w Zabrzu, bo był tam większy Empik. Dziś w ogóle nie da się niczego z interesujących mnie rzeczy kupić (nie mówię o zakupie w jakimś terminie...). Toteż nie kupuję.
Może to trochę rozjaśni kwestię kiepsko sprzedających się tytułów dla facetów.
Co do proporcji kobiet i facetów, to mnie to nie interesują (może by mnie interesowało, gdybym mógł kupić coś, co się w kraju wydaje...). Ogólnie istnieje przekonanie, że manga to taki komiks dla kobiet. Coś w tym jest, aczkolwiek dla facetów wychodzi tego tyle, że nie ma sensu narzekać. Gorzej z anime. Anime robią się bardzo unisex. W sporej części tytułów musi być i coś dla panów i coś dla pań. I cóż, łykam tą mieszankę, ale nieszczególnie mi smakuje. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 24-07-2011, 11:23
|
|
|
vries napisał/a: | Gorzej z anime. Anime robią się bardzo unisex. W sporej części tytułów musi być i coś dla panów i coś dla pań. I cóż, łykam tą mieszankę, ale nieszczególnie mi smakuje. |
Ciekaw jestem, jaki to ma związek z wzrostem liczebności i aktywności żeńskiego fandomu w polsce.
A skoro temat już został poruszony - wie ktoś, jak sytuacja wygląda w Kraju Kwitnącej Wiśni? Jak tam z proporcjami pań do panów i zmianą tych proporcji na przestrzeni ostatnich sezonów? |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|