FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
  Żeński szowinizm
Wersja do druku
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 29-01-2012, 23:08   

No pewnie że tak, przecież jest księżniczką ;P

Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 29-01-2012, 23:09   

Jeśli masz uwagi odnośnie działań moderacji, to (jak sugeruje regulamin) zgłoś to za pomocą PM. W tematach publicznych podobnej dyskusji prowadzić nie będziemy.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
shugohakke Płeć:Mężczyzna
Najstarszy Grzyb

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 29-01-2012, 23:10   

Riktiktik napisał/a:
I co do cholery macie przeciw kolokwializmom językowym.

Nie chodzi o kolokwializmy.
Chodzi o to:

Riktiktik napisał/a:
To że jestem lokalnym przedstawicielem związków nie czynie mnie od razu czerwonym ?

Nie "czynie" tylko "czyni". I bez spacji przed znakiem zapytania.

Cytat:
Dlaczego zdanie "Wszyscy faceci powinni wyginać" jest smiesznym zarcikiem. A zdanie "wszystkie baby do garów " szowinistycznym chamstwem ??

Nie zaczynamy zdania od "A". Ta wypowiedź powinna być zdaniem złożonym. Brak polskich znaków pominę.

Cytat:
taki oftop ostania linijka poniższego tekstu jesteś student czy płacacy rachunki bo wiesz na dzisiejszy rynek pracy zwłaszcza jak sie ma np kogos na utrzymaniu to tak cięzko odejść. Zwłaszcza ze sredni czas szukania pracy to 11 mies.

Chodziło ci o offtop i wydaje mi się, że miałeś na myśli powyższy tekst. Brak znaków przystankowy sprawia, że ciężko jest zrozumieć treść tej wypowiedzi. I powinno być chyba "przy dzisiejszym rynku pracy" albo "na dzisiejsze warunki rynku pracy".

Itd. Itp.

Wiem, że to zwyczajne babole wynikające najpewniej z pośpiechu czy niedbalstwa i zwykle nie czepiam się takich bzdur, ale ich stężenie w Twoich postach jest tak duże, że nieraz ciężko Cię w ogóle zrozumieć.

I to mają ludzie na myśli, gdy mówią o pisaniu po polsku, a nie polskiemu.

Sasayaki Płeć:Kobieta
Dżabbersmok

Grupy:
Melior Absque Chrisma
WOM
PostWysłany: 30-01-2012, 09:25   

Riktiktik napisał/a:
A do Sasayaki to "baby do garów " już nie jest żartem?

Morg napisał/a:
A co do znaczenia słów, to wszystko zależy od kontekstu.

Ot i wszystko jasne.

A poza tym dołączam się gorąco do prośby o poprawne pisanie, a przynajmniej zachowanie podstaw gramatyki.
I zauważ, proszę, że o skończenie przeżywania tego zdania o mężczyznach proszą cię głównie panowie. Może wyciągniesz z tego wnioski?

Sapgulcząc poprzez mrok!

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
9349483
Momoko Płeć:Kobieta
wiosna jest miau

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
WIP
PostWysłany: 30-01-2012, 10:43   

Sasayaki napisał/a:
I zauważ, proszę, że o skończenie przeżywania tego zdania o mężczyznach proszą cię głównie panowie.

Kobiety są zbyt zajęte karmieniem tęczy, uprawianiem jednorożców i ciemiężeniem niewinnych, jak sądzę.
Rikitiktik napisał/a:
Bardziej pytam o ksiezniczke chyba że jest tu na lepszych prawach niż Loko ?

O mój... Proszę... Take. A. Joke.

Wiesz, wydaje mi się, że to forum nie jest dla ciebie, bo ludzie generalnie się tu lubią nawzajem.

A ponieważ wszystko traktujesz śmiertelnie poważnie pozwolę sobie zasygnalizować, że ten post nie jest do końca poważny:

XDDDDDD

O, proszę.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 30-01-2012, 13:55   

Niemożliwe, postaram się napisac posta dot. tematu, zamiast najeżdżac na samego Riktiktika! Nie może byc.

Vodh napisał/a:
A co do tego konkretnego argumentu, humorystyczny szowinizm męski jest np w komentarzach na takim 9gagu bardzo popularny i panie jakoś trzęsienia ziemi nie robią

HAHAHAAH dobre. Szkoda, że nie widziałeś wielkiej dyskusji na temat sensu słowa "friendzone" i jak strasznie obraźliwe jest to w stosunku do kobiet. Na samym 9GAGu komentarzy może nie ma, ale na innych stronach - oh owszem.

No właśnie ja widzę tu tylko jeden problem - ostatnio ludzie w dosłownie wszystkim doszukują się własnych praw. Wszystko wydaje się im byc obraźliwe i pragną wyciągac z tego jakieś chore konsekwencje bądź robic wielkie afery (już nawet spokojnie nie mogę czerpac przyjemności z oglądania jakiegokolwiek filmu, bo zaraz okaże się, że był rasistowski, już rzygam tą poprawnością polityczną)... tylko po co, skoro one do niczego nie doprowadzą? Wręcz przeciwnie, bądźmy wdzięczni! Przecież opinie typu wspomniane "kobiety do garów" czy też "wszyscy faceci to świnie" świadczą m.in. o kulturze osobistej osoby, która je wypowiada i o tym, czy jest ona w ogóle warta Twojej uwagi, w zależności od tego jakie jest Twoje nastawienie. Chyba lepiej przekonac się o tym jak najszybciej.

Dochodzi też kwestia tzw. WHY SO SERIOUS, o której wspomnieli już inni użytkownicy. Ja wiem, że to tylko Internet i czasami granica między żartem a prawdą się zaciera, dlatego ja przyjęłam ostrożną strategię patrzenia na dosłownie wszystko z przymrużeniem oka. Chociaż dla mnie osobiście żarty ze wspomnianego 9GAGa dotyczące kobiet są już po prostu totalnie nieśmieszne i żałosne, ale jak kogoś bawią to jego sprawa. le sigh & whatever.

Poza tym akurat na tym forum jesteśmy ludźmi raczej ucywilizowanymi, dlatego ten temat wydaje nam się śmieszny.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 30-01-2012, 14:14   

Riktiktik napisał/a:
Bardziej pytam o ksiezniczke chyba że jest tu na lepszych prawach niż Loko ?

Księżniczka nie wyzywała cię bezpośrednio. Pewnie też bym tego nie zrobił, ale wczoraj miałem zbyt dobry humor i byłem nadaktywny.

A w temacie, to chyba wszystko to co sądzę już zostało powiedziane (głównie przez Sas).

I am and I are all we.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 30-01-2012, 14:22   

Nikt nie jest na lepszych prawach. Wysłałam wyjaśnienie całej sytuacji na PW (bo przyznaję, że mogło dojść do nieporozumienia) i serio nie widzę sensu kontynuowania wątku "kto bardziej zasłużył na osta".

Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 30-01-2012, 15:09   

Crofesima napisał/a:
HAHAHAAH dobre. Szkoda, że nie widziałeś wielkiej dyskusji na temat sensu słowa "friendzone" i jak strasznie obraźliwe jest to w stosunku do kobiet. Na samym 9GAGu komentarzy może nie ma, ale na innych stronach - oh owszem.

Widziałem z jedną czy dwie. Efekt? Całkowicie żaden, i dokładnie o to mi chodzi. Komentarze na 9gagu to ogólnie po prostu dobry przykład 'oazy humorystycznego szowinizmu'.

Crofesima napisał/a:
Chociaż dla mnie osobiście żarty ze wspomnianego 9GAGa dotyczące kobiet są już po prostu totalnie nieśmieszne i żałosne, ale jak kogoś bawią to jego sprawa. le sigh & whatever.

Komentarze na 9gagu ogólnie reprezentują dość żałosny poziom, a żarty mają generalnie to do siebie, że po pięćsetnym rzuceniu wycierają się i robią się nudne, a w końcu żałosne, więc nie jesteś w swoich odczuciach osamotniona. Natomiast tak jak mówię, jeżeli chodzi o komentarze 9gagowe to po prostu znakomita większość jest nudna, nieśmieszna i żałosna i nie ma to absolutnie żadnego związku z tym czy dotyczą kobiet, ninja, strzał w kolanach czy czegokolwiek innego...

Crofesima napisał/a:
No właśnie ja widzę tu tylko jeden problem - ostatnio ludzie w dosłownie wszystkim doszukują się własnych praw. Wszystko wydaje się im byc obraźliwe i pragną wyciągac z tego jakieś chore konsekwencje bądź robic wielkie afery (już nawet spokojnie nie mogę czerpac przyjemności z oglądania jakiegokolwiek filmu, bo zaraz okaże się, że był rasistowski, już rzygam tą poprawnością polityczną)...

Dla mnie szczytem wszystkiego była afera o niedopuszczalny rasistowski transparent na meczu bodaj futbolu między dwoma liceami, o treści "U MAD BRO?". Ktoś to linkował tu w ciekawostkach, ale dla niedowiarków link: link

Ogólnie od paru lat regularnie facepalmuję nad tym, jak ogłółowi ludzkości brakuje dystansu i jaj.

I tak nawiasem mówiąc, sama niezdolność do wychwycenia żartu, zrozumienia ironii czy sarkazmu mówi o człowieku równie dużo, jeżeli nie więcej niż dobór żartów - zwłaszcza że ten drugi mówi zupełnie różne rzeczy w zależności od kontekstu, a przygłupem jest się przez całe życie.

Strona 4 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Odpowiedz do tematu