Emblematy i podpisy graficzne użytkowników |
Wersja do druku |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:23
|
|
|
Auauaua.... co za JAKOŚĆ @.@
Kochanie, powiedz jeszcze jakiej czcionki użyłaś. |
|
 |
So_Dakki 
~FOXY LADY~

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:26
|
|
|
Avek super (jestem za zmianą), a sig proszę (wystarczy dodac napis):
sig.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 1192 raz(y) 10,57 KB |
|
|
 |
Athi 
Apple Girl

Grupy: Omertà
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:31
|
|
|
So_Dakki dziękuje :*
GoNik, to jest... zaraz powiem xD Zothique Demo |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:38
|
|
|
A wiecie że ja tez w Photoshopie nie umiem wycinać ? Wycinam zawsze w FotoCanvas ^^ Całą resztę robię w Photoshopie (od niedawna...)
Athi grafika bardzo ładna ^^ |
|
 |
So_Dakki 
~FOXY LADY~

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:42
|
|
|
Salva napisał/a: | A wiecie że ja tez w Photoshopie nie umiem wycinać ? Wycinam zawsze w FotoCanvas ^^ Całą resztę robię w Photoshopie (od niedawna...) |
Hehe, ja wycinam w Paincie ;] Dopasowywuję rozmiar i zamieniam na .jpg w ADCSee, a resztę dopieszczam w Photochłopie. Pracochłonna zabawa, ale sprawia mi wielką frajdę ;D |
|
 |
Vodh 
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:52
|
|
|
nie wiem, jak się wycina po bożemu, ale ja zawsze zaznaczam kawałek do wycięcia, kopiuję, tworzę nowy plik o odpowiednich rozmiarach i wklejam. Irfanview pokazuje na górze, ile na ile pixeli mamy zaznaczonych, a w szopie można ustawić że zaznaczamy automatycznie prostokąt 800x100 na przykład. Innym metodom, typu leave selection itd. nie ufam. W ogóle nie wiem, czy da się inaczej ;p Do wycinania stosuję Irfanview, bo jestem przyzwyczajony, a do resize'u szopa, bo lepsza jakość. |
_________________ ...
|
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-06-2007, 19:52
|
|
|
A wiecie, że można w photoshopie ustawić maskę o określonym rozmiarze, co bardzo ułatwia takie wycinanie i kadrowanie... prawda? ^^" |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:55
|
|
|
Salva napisał/a: | A wiecie że ja tez w Photoshopie nie umiem wycinać ? |
.... LOL.
Toż to jest proste jak budowa cepa...
Po pierwsze: a po co wycinać?
Robisz tak: tworzysz nowy obraz wielkości jakiej ci trzeba, otwierasz plik z którego chcesz wziąć kawałek, bierzesz narzędzie Przesunięcie (albo wciskasz V), chwytasz za obrazek do wycięcia i przesuwasz go na nowy, który utworzyłaś wcześniej. Pojawia ci się nowa warstwa. Teraz w opcjach narzędzia (na górze, pod paskiem menu) zaznaczasz 'pokaż kontrolki przekształceń' - wokół warstwy pokażą ci się przerywane linie z kwadracikami w rogach. Chwytasz za któryś róg i trzymając SHIFT (żeby zmniejszało się proporcjonalnie) zmniejszasz obrazek.
Działa raczej przy mniejszych obrazkach.
Dla większych dobre jest narzędzie Kadrowanie (C): w opcjach narzędzia zaznaczasz (te opcje pokaża się po zaznaczeniu fragmentu obrazka)
i od razu widzisz czy ładnie wytniesz pożądany kawałek :3
Keii: tru. Ale to jest trochę więcej roboty jednak...
Athi, w bardziej stonowanych kolorach (no skoro już zrobiłam... tylko długo posta mi się pisało XD):
 |
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:55
|
|
|
Keii a czy my wyglądamy że wiemy ...? ^^'
Ja w FotoCanvas zawsze najlepiej sobie wycinałam. Jestem już dobrze z nim obeznana, praktycznie od razu mogę wyciąć sobie równy kwadrat ( +/- 1 pixelik). Z tym że ja zapisuję w PNG i działam głównie na png. Jpg mi już nie wystarcza.
GoNik... Zdarza się... ^^ Ja się sama uczę Photoshopa, po angielsku mam... ^^' Ciekawe czy się skompromituję jak powiem, że przez przypadek nauczyłam się robić napis ? Zresztą czego ja się tam nie nauczyłam robić przez przypadek ?... |
Ostatnio zmieniony przez Salva dnia 12-06-2007, 19:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Athi 
Apple Girl

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:57
|
|
|
No ja tam bym chciała umieć posługiwać photoshopem.. jednak nawet po polsku wersja jest dla mnie zawiła... przyzwyczaiłam się to filtra ;p choć ma mniejsze możliwości jest łatwy w obsłudze... używam jeszcze ACDSee i JPEGCompress i to mi starczy :] |
 |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 12-06-2007, 19:59
|
|
|
Athi ja to samo miałam z Gimpem nijak nie mogłam draństwa ruszyć. Do Photoshopa podeszłam nieufnie jak pies do jeża. Po czym okazało się, że nie ma kolców ^^ Przez jakiś czas uważałam, że FotoCanvas mi zupełnie wystarcza... Teraz widzę że jednak nie ^^ Zresztą nie wiem czy to widać, ale ja mam wrażenie że drastycznie mi skoczyła jakość wykonywanych avków po tym jak zaczęłam je obrabiać w Photoshopie. |
|
 |
Athi 
Apple Girl

|
Wysłany: 12-06-2007, 20:02
|
|
|
GoNik czcionka kolorystycznie dużo lepsza :] jednak wolę zostać przy czarnej ramce :P ale dziękuje wszystkim za pomoc i ewentualne uwagi i objaśnienia ^^ |
 |
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

|
Wysłany: 12-06-2007, 20:06
|
|
|
Salva napisał/a: | Ja się sama uczę Photoshopa, po angielsku mam... ^^' Ciekawe czy się skompromituję jak powiem, że przez przypadek nauczyłam się robić napis ? Zresztą czego ja się tam nie nauczyłam robić przez przypadek ?... |
Baaa... a czego się nie uczy przez przypadek? Poza może paroma rzeczami , jak opanowanie Pióra (to-była-czarna-magia! naprawdę, ono straszne jest. ale tak się przyzwyczaiłam, że teraz za chiny ludowe nie potrafię przestawić się na Illustratora i lata miną zanim nauczę się jego obsługi) czy parę sztuczek przydatnych w robieniu tapet - wszystko przychodzi przez grzebanie w opcjach i podglądanie innych :P
Kurczę... bardziej na poważnie zabrałam się za to jakieś 3 lata temu, a im dłużej siedzę, tym bardziej widzę własne braki.
Swoją drogą... otwieramy kącik porad czy jak? (Crof, kobieto - ratuj jakbyco! bo ómrę -____-) |
|
 |
Avalia 
Love & Roll

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:09
|
|
|
Ehh.....te słowa z sygnaturki znalażłam w necie, wiec nie ejstem w 100% pewna ich prawdziwego znaczenia, bo brat zabrał mi wszytskie słowniki
 |
|
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

|
Wysłany: 12-06-2007, 20:10
|
|
|
Powinnyście założyć pogotowie graficzne, we dwie z Crofe. Nadajecie się obie ^^
Będę straszna, ale sama kiedyś pisałaś że jakby co to pomożesz. Cierp za nieopatrzne słowa... ^^
Do czego służy tocholerne pióro ? Spotykam się z tym któryś raz i nijak nie mogę się domyślić do czego draństwo służy.
Avalia natychmiast zmnieniaj avek na TO !!!! Jest piękny !!!!! Tylko ja nie lubię jak ten sam obrazek jest w sigu i w avku. Ale poza tym śliczne ^^ |
|
 |
|