Emblematy i podpisy graficzne użytkowników |
Wersja do druku |
Wilk Stepowy
Naraku no Hana
Dołączył: 29 Lis 2007 Skąd: z wysokości lamperii - tam jest mniej przeszkód Status: offline
|
Wysłany: 02-12-2007, 12:47
|
|
|
A nie prościej dać avka z zewnętrznego odnośnika (tzn. wrzucić na jakiś inny serwer)?
Cosik ode mnie, jeśli komuś się spodoba to brać śmiało.
Sygnaturek nie robię zazwyczaj, a jak już robię to nie takie małe :) |
_________________ Drobna półprawda jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Chociaż dużo drobnych półprawd naraz to już całkiem niezła ściema ;) |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-12-2007, 13:01
|
|
|
Wilk Stepowy napisał/a: | A nie prościej dać avka z zewnętrznego odnośnika (tzn. wrzucić na jakiś inny serwer)? |
O ile dobrze pamiętam, jest skrypt sprawdzający i wielkość, i wagę obrazków, więc raczej nie przejdzie. Oczywiście dla chcącego nie ma nic trudnego... (dlatego [img] nie działa w sygnaturach, ktoś już to próbował obejść :3)
Po za tym zdecydowaną większość avków da się spokojnie zmieścić w tych 12kb, może tylko animowane będą zajmowały więcej miejsca, ale o tych akurat większość userów ma podobną, niezbyt pochlebna opinię i po prostu ich nie używamy. |
|
|
Wilk Stepowy
Naraku no Hana
Dołączył: 29 Lis 2007 Skąd: z wysokości lamperii - tam jest mniej przeszkód Status: offline
|
Wysłany: 02-12-2007, 13:27
|
|
|
Przed chwileczką sprawdziłem i z zewnętrznego serwera spokojnie kupił mi sygnaturkę ważącą 14kb. Zazwyczaj takie ograniczenie wagowe wynika z troski o forumowy serwer, a nie z chęci narzucenia userom kolejnych ograniczeń.
Podpowiem też (a moderatorów przestrzegę), że forum prawdopodobnie kupi sygnaturkę o większych niż 100x100 wymiarach jeśli będzie ona wrzucona z zewnętrznego serwera ;) |
_________________ Drobna półprawda jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Chociaż dużo drobnych półprawd naraz to już całkiem niezła ściema ;) |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-12-2007, 17:29
|
|
|
Salva napisał/a: |
Moshi wybacz małą kreatywność, ale tymczasowo żeby sie nie gryzł podpis z avkiem zrobiłam to |
Salva słoneczko, źle wkleiłaś link i nic nie widzę :) |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 02-12-2007, 17:45
|
|
|
A teraz ?
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 02-12-2007, 17:50
|
|
|
Wszystko w porządku, bardzo dziękuję i biegnę zmienić. Całkiem uroczy wyszedł, trudno mi powiedzieć, którą wersję bardziej lubię, na pewno obie mi się podobają :) |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 02-12-2007, 18:57
|
|
|
Jak będę mieć więcej czasu i weny to postaram się wykombinować coś lepszego niż remake czegoś co już robiłam ^^ |
|
|
Mr.Evil
czarno widzę
|
Wysłany: 02-12-2007, 19:32
|
|
|
mi by się przydał av z Laddem Russo z Baccano! w szale zabijania. przydałby się. bardzo przydał. |
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-12-2007, 22:32
|
|
|
Ja z powodu kompletnego braku pomysłu na avaka postanowiłam dać pewien napis który notabene bedzie tymaczasowy. W najbliżsyzm czasie spróbuje dołożyć parę pędzli do PS i spróbuję zorbić normalnego avaka (bo właśnei dzisiaj odkryłam sekret świecenia muwahaha xD) |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 05-12-2007, 13:25
|
|
|
Wczoraj z braku internetu przygotowywałam sobie kolejne grafiki na LJ i to jest avatar, bezwzględnie najpiękniejszy avek z Tamakim jaki udało mi się zrobić. ^^ Inspirowany banerkiem na amv.org z Lelouchem nota bene... ^^
Resztę też już mam, BG i ten nagłówek ^^ Będzie bardzo czerwono i będzie dużo róż... ^^ Dobrze że znowu mam coś co mnie motywuje do zabaw graficznych, dawno tego nie robiłam. |
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-12-2007, 14:03
|
|
|
Przepiękny! Ten avatarek z Tamakim to maleńkie cudo. Śliczny kolor, różyczka w rogu dla przeciwwagi dla króla i napisu też jest świetnym pomysłem. Co prawda jak dla mnie postać jest nieco za mała, ale to tylko moje odczucie, a większej byś tu zapewne nie zmieściła i nie uzyskała tej samej dynamiki. Tylko, po przyjrzeniu się, ta ręka tak dziwnie wygląda.
A patrząc na banerek z Lulu naszła mnie ochota, żeby zmienić swój zestaw, tylko nie za bardzo wiem na co, skoro jedynym co bym chciała zrobić to zmiana kolorystyki (z tym, że szkoda by mi jednak było tego fioletu, więc myślałabym raczej nad stonowaniem aktualnego koloru lub innym odcieniem) oraz może Lulusia w innej pozie. Ale to wszystko i tak chyba dopiero pod koniec lutego albo na wakacje ^^" |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 05-12-2007, 14:34
|
|
|
Też mi się bardzo podoba, jakby to ująć ? To CAŁY Tamaki ^^
Kiedy on tak właśnie dziwnie miał tą rękę. Ja Ci pokażę inny kadr to naprawdę zobaczysz że ta ręka to jest nic... Ogółem po przeglądaniu kadrów ja bym Ouranowi za grafikę 8 dała...
Siedziałam nad tym avkiem 3 godziny albo i więcej, żeby mi tło pasowało do siebie, żeby róże nie miały innego odcienia, żeby w ogóle coś z tym zrobić. Różyczka była aktem rozpaczy bo nie miałam pomysłu co zrobić żeby tam nie było łyso. Alleluja że istnieje coś takiego jak plik PSD...
Co nie zmienia faktu, że mojego ukochanego idiotę nadal kocham nad życie. ^^ |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-12-2007, 20:15
|
|
|
wolałam zmienić... znowu w życiu mi nie wyszło :( |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 07-12-2007, 16:54
|
|
|
które lepsze lub ewentualnie czego brakuje
czy może
albo
|
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-12-2007, 17:41
|
|
|
U mnie mała zmiana, no może nie taka mała. Pragnę podziękować Lili za pomoc przy avku i za wykonanie syga xD. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
|