Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Emblematy i podpisy graficzne użytkowników |
Wersja do druku |
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 21-02-2010, 22:26
|
|
|
Sasayaki, a to nie było Aniołki pipiru piru piru, które latają po niebie, pokazując bieliznę?
Troszku... przekręcone.
Tak, tak... Chodzi mi o samo brzmienie. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 21-02-2010, 22:55
|
|
|
A może i tak... tak z pamięci pisałam a stara jestem i pamięć nie ta ;P |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-02-2010, 16:59
|
|
|
Namówiona przez Vodha, wrzucam moje "dzieuo". I tak, wiem, że forumowym, graficznym artystkom nie dorastam do pięt. Komplet robiony w Gimpie, nad którym nadal nie panuję. Grafika z której powstał nie była najlepszej jakości, po prostu lepszej nigdzie nie mogłam znaleźć (inna sprawa, że autor ma taki "rozmazany", niezwykle malarski styl). Poza tym, musiałam ją trochę obrobić, ponieważ na obrazie oczy nie są zbyt wyraźne i np. źrenice były dużo ciemniejsze.
/Me idzie się schować...
PS To moja trzecia praca w programie graficznym, także proszę o wyrozumiałość :)
Rose of Lyme Regis V sig.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1125 raz(y) 16,2 KB |
Rose of Lyme Regis VI av.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1125 raz(y) 9,62 KB |
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:09
|
|
|
Moshi, ja Ci to już mówiłem, ale naprawdę bardzo mi się podoba! Kadrowanie i napis wyszły Ci świetnie, a oczko jest kapitalne. Brawo, i mam nadzieję, że nie osiądziesz na laurach i będziesz nas karmić kolejnymi komplecikami bardziej regularnie :D |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:49
|
|
|
Myślę, że to oko jest za bardzo na środku. Można by je minimalnie skierować w stronę lewego górnego rogu.
Ja po kolejnej zmianie. Tym razem Rai z Lamento.
Ktoś byłby chętny na drugie badziewie z jego udziałem tym razem w wersji dziecięcej?
I przyznam się wam, że nigdy nie uważałam iż wena jest potrzebna do robienia kompletów. Wprawdzie nie potrafię niczego zrobić kiedy popadnę w tak zwanego "doła", ale po zrobieniu ponad 380 kompletów na poprzednie forum... Nauczyłam się robić je bez weny. |
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:53
|
|
|
Zmiana, choć pewnie nie na długo. W prawdzie tylko avek, ale mam wrażenie, że jak najbardziej na czasie. Zaraz i tak wrócę do Bakumatsowego kompletu :)
PS.: Nadal dochodzę do wniosku, że jeszcze dłuuuuga droga przede mną, zanim okiełznam Gimpa i zrobię coś porządnego niż tylko "kopiuj", "wklej", "obramuj" -.- |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 22-02-2010, 17:59
|
|
|
Cytat: | Myślę, że to oko jest za bardzo na środku. Można by je minimalnie skierować w stronę lewego górnego rogu. |
Można by, zresztą wersji avka powstało kilka, ale jakoś ta najbardziej przypadla mi do gustu. Ta "centralizacja" była zamierzona, chociaż zdaję sobie sprawę, że większość osób woli odrobinę asymetrii :) |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:30
|
|
|
Moshi chwal się jak robisz kompleciki!
Oczko albo powinno być trochę większe, albo twarzy powinno być więcej, ewentualnie bardzo skrajna asymetria. Rozumiem zamysł autora ale nie wygląda to dobrze (przypomniało mi się ile razy opiernicz dostawałam za centralizowanie...).
Ja wolę robić komplety z weną. Dla mnie nie jest fajne robienie kompletów dokładnie tych samych, mechanicznie. A takie robię jak pracuję bez wena. M.in. dlatego miałam ostatnio problem bo ciągle miałam wrażenie, że stoję w miejscu i że się nie rozwijam w żadną stronę. Ja tak nie chcę. Ja chcę próbować coraz to nowszych innych rzeczy. Chociaż podejrzewam, że większości kompletów i tak bym się nie wyparła, wypracował mi się specyficzny styl robienia. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:43
|
|
|
Niestety z tej grafiki większego oczka nie wykombinuję. Natomiast wykadrowane asymetrycznie zupełnie mi się nie podoba...
Cały obraz, gdyby ktoś był ciekawy: http://img25.imageshack.us/img25/4914/roseoflymeregisd.jpg
Tutaj nieco inna wersja:
Rose of Lyme Regis V av.jpg
|
|
Plik ściągnięto 984 raz(y) 9,62 KB |
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:54
|
|
|
Asymetria jest fajna, ale nie na siłę. Tutaj akurat oczko w środku wygląda dobrze, wszelkie próby przesuwania wychodzą nienaturalnie. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:58
|
|
|
Cytat: | Tutaj akurat oczko w środku wygląda dobrze, wszelkie próby przesuwania wychodzą nienaturalnie. |
Seconded. |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
|
Wysłany: 22-02-2010, 19:58
|
|
|
moshi_moshi, z tego obrazu... Myślę, że można wykadrować tak, żeby była widoczna połowa twarzy.
Co do stylu robienia... Tu to jak ja robię komplety jest inne, ale na moim poprzednim forum to był standard. A przynajmniej to co mogę zrobić na tym małym formacie.
Tam z racji iż loga (swoiste obrazki do podpisu) były zwykle wymiarów 400x280, a avatary 260x300, mogłam się bawić. I tu nawet bez weny nie potrafiłam robić "mechanicznie" takich samych zestawów, zawsze do napisu były inne efekty, był jakoś pochylony, w innym miejscu, po części niewidoczny, potem brushe, też jakieś efekty, różne miejsca, masę tych brushy miałam. Tak samo z czcionkami.
Później też przyszła moda na ramki, nie takie standardowe białe, tylko poszarpane, okrągłe, zlewające się ze zdjęciem/artem.
A tu wszystko co zrobię będzie inne. Nie dorabiam tła. Robię te paski na całym obrazku. Rzadko kiedy robię napisy. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 22-02-2010, 20:03
|
|
|
Cytat: | moshi_moshi, z tego obrazu... Myślę, że można wykadrować tak, żeby była widoczna połowa twarzy. |
Jasne, ale nie taki był plan :D
Edit: Bo rozumiem, że chodzi o fragment tekstu o większym oczku? Zrozumiałam, że chodzi o to, aby oko było większe, a nie żeby wykadrować je z większym kawałkiem twarzy :) |
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 22-02-2010, 20:26
|
|
|
Ekhem.
Salva twierdzi, że rozbierający się seksowni panowie mi pasują.
Pasują? ;) |
|
|
Salva
Prince Charming
|
Wysłany: 22-02-2010, 20:48
|
|
|
Dla wiadomości ogólnej bo się pojawiły dziwne komentarze (tak, do Ciebie mówię, Moshi xD), to NIE jest yaoi i tak, to JEST Ginko. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|