Emblematy i podpisy graficzne użytkowników |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 05-03-2010, 11:14
|
|
|
A ja stanę w obronie GIMPa ;) Co prawda wiele rzeczy mnie w nim wkurza, ale wnika to z tego, że jeszcze nie wszystkie funkcje poznałam. Uczciwie przyznaję, że jestem zbyt leniwa na tutoriale i dochodzę do wszystkiego metodą prób i błędów. Z Photoshopem miałam styczność w liceum, i chociaż teraz już nic z niego nie pamiętam, to nie wydawał mi się jakoś szczególnie trudniejszy czy łatwiejszy od GIMPa... Co prawda faktycznie przydałaby się taka funkcja jak podgląd przy eksporcie do jpg, ale da się żyć bez tego :) Poza tym, co tu dużo nie mówić, największą zaletą GIMPa jest darmowość :) Do zabawy zupełnie mi wystarcza póki co, jak będę chciała robic rzeczy bardziej profesjonalne, pewnie wtedy się przesiądę.
PS I tak najźlejszy jest Corel, o! |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-03-2010, 14:28
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | PS I tak najźlejszy jest Corel, o! |
Corel jest profesjonalnym programem do obrobki zdjec i grafiki komputerowej, Duzo grafikow w wyzszych polek uzywa Corela przy np: tworzeniu okladek czy obrobki zdjec. Jednak Photoshop góruje nad Corelem latwoscia w uzywaniu oraz tym, ze jest chyba tanszy i wspolpracuje z wiekszoscia systemow i plikow. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 05-03-2010, 15:29
|
|
|
Nikt mi nie pomógł, to sam sobie zrobiłem :D Blazer Drive, a na pierwszym planie Shiroh i Testarossa. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 05-03-2010, 16:33
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Nikt mi nie pomógł, to sam sobie zrobiłem :D Blazer Drive, a na pierwszym planie Shiroh i Testarossa. |
Wiesz, nie zawsze każdy ma czas (ochotę) by robić coś sobie a co dopiero innym. Czasem warto samemu popróbować i się nauczyć co-nie-co z Photoshopem/Gimpem albo jeśli się nie ma to widziałam ludzi robiących cuda w Paint'cie! |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-03-2010, 16:46
|
|
|
A mi się i tak ten komplet podoba, mimo iż był zrobiony z okładki gry. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:05
|
|
|
Jedna rada od serca - używaj obrazków w lepszej jakości, bo dotychczasowe komplety z powodu kiepskich materiałów wyglądają po prostu niechlujnie, abstrahując nawet od techniki wykonania. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:35
|
|
|
W porywach lenistwa i spontanicznej miłości do zenitów. Sygnaturki za chiny nie zrobię, jakoś to dziwnie wygląda. No i oczywiście dalej próbuję swoich niewielkich sił twórczych. Bon appetit![/list]
A, no i powrót do GoNikowego bakumatsu, bo znów się zakochałam *___*
aparat.png
|
|
Plik ściągnięto 979 raz(y) 16,96 KB |
|
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
Ostatnio zmieniony przez Koranona dnia 05-03-2010, 17:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 05-03-2010, 17:38
|
|
|
Keii napisał/a: | Jedna rada od serca - używaj obrazków w lepszej jakości, bo dotychczasowe komplety z powodu kiepskich materiałów wyglądają po prostu niechlujnie, abstrahując nawet od techniki wykonania. |
Rada nr 2 - staraj się lepiej dobierać kolory ramek. Ten czerwony pasuje tutaj jak pięść do nosa. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:09
|
|
|
Cytat: | Jedna rada od serca - używaj obrazków w lepszej jakości, bo dotychczasowe komplety z powodu kiepskich materiałów wyglądają po prostu niechlujnie, abstrahując nawet od techniki wykonania. |
Może dla tego, że w gimpie zwiększam jakość na 10 0 |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:12
|
|
|
W czym Ty to zapisujesz? Bo ja dosłownie pięć stron wcześniej zostałam zdzielona przykładami zapisów bezstratnych (jak to wygląda: przykład z wymienionym wyżej aparatem). A ramka naprawdę jakoś nie pasuje... |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:24
|
|
|
koranona napisał/a: | A ramka naprawdę jakoś nie pasuje... |
A sprawdź sobie, jak wyglądał Shiroh, to ci od razu zapasuje :P. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:36
|
|
|
RepliForce napisał/a: | A sprawdź sobie, jak wyglądał Shiroh, to ci od razu zapasuje :P. |
Nie. Coś co nie wygląda dobrze nie zacznie wyglądać dobrze po poznaniu postaci.
Co do samego kompletu - do kadrowania się nie przyczepię, nie jest źle (choć pewnie mogłoby być dużo lepiej, niemniej - nie widziałem arta, więc well), natomiast primo - ramka jest od czapy, secundo - albo użyłeś arta marnej jakości, albo zapisałeś w jpegu ze słabą jakością, albo jedno i drugie. |
Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 05-03-2010, 18:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:37
|
|
|
Cytat: | A sprawdź sobie, jak wyglądał Shiroh, to ci od razu zapasuje :P.
|
A co za różnica? To nie kwestia przypasowania koloru do postaci, ale do avataru i sygnaturki. A jak już nic nie możesz wykombinować to zrób po prostu czarną. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 05-03-2010, 18:50
|
|
|
Morg napisał/a: | nie widziałem arta |
http://image.com.com/gamespot/images/bigboxshots/7/949767_106656_front.jpg
Już widzisz :P
Chodziło mi tu, żeby pokazać Testarossę na sigu <ale jest strasznie mała>
Morg napisał/a: | choć pewnie mogłoby być dużo lepiej |
Jak zawsze z resztą, kiedy ty oceniasz :P
Sasayaki napisał/a: | zrób po prostu czarną. |
To się przyczepicie, że w ogóle nie ma ramki, bo na tym Arcie jest dużo koloru czarnego. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-03-2010, 19:15
|
|
|
Tu masz okładkę w normalnej jakości. Znalezienie jej zajęło mi około 3 minuty :| |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|