Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Emblematy i podpisy graficzne użytkowników |
Wersja do druku |
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-04-2010, 12:01
|
|
|
Vodh.......... Ale czemu akurat ten GF? XD Kwik. Ładna faza, ładna. |
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-04-2010, 17:41
|
|
|
Wróciłam po świętach. Mój komputerku, stęskniłeś się za mną?;) (nie, nie jestem normalna)
Zmiana. Nie wiem jak ten komplecik długo postoi, ale przynajmniej jest weselszy niż poprzedni. |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 06-04-2010, 18:24
|
|
|
Mononoke, jakie śliczne! Niech żyją krótkie sygnaturki, nieeechaj żyją naam! (spoko, ja też nie jestem normalna)
A te postaci to z serii jakiejś, czy może zwykły art? |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-04-2010, 18:42
|
|
|
Youko i Keiki *__________________*
O mruuuuuu, jacy ładni. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 06-04-2010, 19:05
|
|
|
Melmothia napisał/a: | O mruuuuuu, jacy ładni. | :D
Hisayo napisał/a: | A te postaci to z serii jakiejś, czy może zwykły art? |
Jak wspomniała wyżej Melmothia to Youko i Keiki z "Juuni Kokki". Nie pamiętam gdzie to znalazłam, ale straaaasznie mi się spodobali w takiej wersji:)
The Twelve Kingdoms banzai!!!! |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-04-2010, 19:52
|
|
|
Długo fazowy Awesome Cactuar nie powisiał, Eaś przyszła i mnie zabiła. Jestem zabity i wiosenny. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 06-04-2010, 19:56
|
|
|
WIEDZIAŁAM, że nie będziesz miał nic przeciwko ubraniu tego kompletu. Jest uroczy no :D
Mononoke, cuuudny komplecik *_______* |
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 06-04-2010, 20:15
|
|
|
Banalny-do-bólu-ale-zawsze random zestaw na dziś. Oczy a la Bella (nie, nie pani wąpierzowa) rządzą. Arcydzieło sztuki avkokuźniczej to to nie jest, ale zobaczyłam obrazek i przepaduam.
marie av.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1022 raz(y) 9,63 KB |
marie syg.jpg
|
|
Plik ściągnięto 1022 raz(y) 11,85 KB |
|
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-04-2010, 20:34
|
|
|
Ooo, prześliczne, Hisayo! Sygnaturkę ładnie wykadrowałaś :)
Vodh, masz wianuszek dziewiczy na różku XD |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 06-04-2010, 21:24
|
|
|
Czy mówiłam kiedyś, że Echo jest słodka? Muszę ją kiedyś narysować.
Nie mogłam się oprzeć temu screenowi xD |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-04-2010, 21:32
|
|
|
Mirror how cute :3 Uroczy komplecik, prześliczny. I kolory świetne. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-04-2010, 22:06
|
|
|
Dobra ludzie, jedna sprawa, o której chciałam napisać już wcześniej i która tyczy się także mnie.
Ostatnio ktoś pytał o Inme i właśnie w tym momencie trafiłam na jej takie oto słowa:
Cytat: | Most Japanese sites state the art you find in them should not be posted around nor used without the artist's persmission. When you create an account in Pixiv, even though the whole registration path is in Japanese, they took the time to translate some text into English that says you should repect and protect Pixiv's users and not use or post anything you find there in other websites.
Still, many Durarara fanarts are being used for icons and banners without permission from the artists... I think it's not right. Even if most Japanese fans don't take part in our community, I think they deserve to be respected all the same. It's not a completly different world in which different rules of conduct apply... We are all fans of the same series, and we do not want our work to be used without permission.
I'm sorry for making it a long text, but I hope fans will take this into account, even if it means we'd get less icons and stuff from now on. If we want to share some artist's art, maybe linking to their website is the best idea? |
Osobiście jestem zdania, że nie przeginajmy - nie przywłaszczamy sobie niczyich artów i nie czerpiemy z nich korzyści, a przynajmniej nie te materialne. Jako artystka byłabym bardzo szczęśliwa, że ktoś docenia moją pracę na tyle, żeby się w nią "ubrać"...
ALE.
Wszyscy czujemy się bardzo klawo, kiedy robimy komplety w Photoshopie i jesteśmy władcami świata, ale w sumie fajnie byłoby pamiętać o tych, którym naprawdę należy się szacunek. I bardziej tyczy się to fanartów niż oryginalnych obrazków/screenów (bo one są raczej oczywiste).
Więc jak tylko mamy taką możliwość, to linkujmy do źrodeł/oficjalnych stron osób, dzięki którym możemy pochwalić się naszymi photoshop skillz, 'kay? Niekoniecznie musimy ładować linki do podpisów (chociaż to byłoby najlepsze), starczy chyba po prostu odpowiednia adnotacja przy notkach właśnie w tym temacie.
Nagadałam się jak głupia, a tymczasem może zacznę. U mnie przekolorowany art Mirow Shiwy (autor DOGS i wielu ilustracji do Vocaloidów). Jego strony:
- główna
- pixiv |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-04-2010, 22:18
|
|
|
Dla mnie copyright to jedno ale czasami arty są na tyle piękne, że chciałabym je zobaczyć w całości, razem z inną twórczością autoram. Często też odczuwam ogromną potrzebę uświadomienia go jak podoba mi się jego praca, linki do autorów byłyby pomocne. |
|
|
Nanami
Hodor.
|
Wysłany: 06-04-2010, 22:27
|
|
|
O, Mirror, widzę że też pokusiłaś się na komplet ze speciala Pandory :) Choć ten ostatni z króliczymi uszkami jest Bardziej. Dlatego też wielkie podziękowania do Easia za mojego Jacka :D |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 07-04-2010, 14:29
|
|
|
Za oknem młoda wiosna, ja mam doła... a na Awatarze nowa Yui z K-ON!!
Crofesima napisał/a: | Dobra ludzie, jedna sprawa, o której chciałam napisać już wcześniej... TL;DR. |
Awatar zrobiony ze Screena endingu K-ON! Season 2 episode 1 - praktycznie brak edycji, wycięcie i dodana plama w tle. Wierze, ze wszelkie prawa do Arta posiada Yukiko Horiguchi. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|