Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ohayo, czyli witam! |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-07-2007, 11:01
|
|
|
Witaj, i baw się dobrze. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Otaku
|
Wysłany: 05-08-2007, 09:56
|
|
|
Witam wszystkich
Nazywam się Przemek i mam 18 wiosen na karku. Jestem 100% otaku. Oprócz M&A zajmuje sie także terrarystyka, a dokładnie mam ptaszniki :)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-08-2007, 10:21
|
|
|
Witam wszystkich przybyłych, życzę miłego pisania i przestrzegania regulaminu.
@Otaku - przypominam, że otaku nie jest określeniem pozytywnym, oznaczającym "fana". To po prostu pogardliwe określenie maniaka, który poza swoim hobby nie widzi niczego innego. Dodatkowo, wcale nie odnosi się koniecznie do osoby zainteresowanej M&A, gdyż otaku można być praktycznie wszystkiego. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-08-2007, 10:35
|
|
|
Ee... no cześć. Miłego pisania i mam nadzieję, że nie zaginiesz po powitaniu ==
PS: Keii to chyba dobrze, że się bez bicia przyznał, że jest otaku, jeżeli się za takowego uważa. Lepiej chyba aby sam to sobie mówił niż żeby wszyscy mu to wmawiali(w naszym języku to by było coś w stylu"maniak") |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-08-2007, 10:38
|
|
|
@mara - sęk w tym, że po czytaniu pierwszego Kawaii, dużej części ludzi wydaje się, że otaku znaczy po prostu wielki fan m&a. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 05-08-2007, 11:13
|
|
|
Hej...
Uważam, że nie powinno się brać nicków typu otaku na fora, etc. Zawsze kończy się to irytacją, albo śmiechem z grona publiczności, choć osobiście nie mam nic do tego.
Faktem jest, że ludzie po obejrzeniu paru odcinków (dla przykładu Bleach, Naruto) nazywają się takowymi. |
|
|
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-08-2007, 11:33
|
|
|
@Keii- Może i ale otaku fajnie brzmi^^" poza tym może się nazywać jak chce i moim zdaniem śmiechy ze strony osób trzecich nie są pretekstem do zmiany nicku. o
<nie ma to jak dobra kontra ==> Miłego pisania niezależnie od nicku. Jak dla mnie może się nazywać nawet Primadonna byleby nie plótł głupot.
EOT |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:58
|
|
|
Witam w imieniu redakcji, w większości puki co nieobecnej.
Nie bój się, ludzie tutaj bywają złośliwi, ale większość z nich posiada szlachetne serca... W słoikach z formalinom.
Tyczek napisał/a: | Uważam, że nie powinno się brać nicków typu otaku na fora, etc. Zawsze kończy się to irytacją, albo śmiechem z grona publiczności, choć osobiście nie mam nic do tego. |
Wiesz, ja chętnie założyłbym temat "jakie niki cię wkurzają". Problem w tym, że skończyłby się on pewnie awanturom na tle personalnym, albo parę osób poczułoby się nim dotkniętym. Choć osobiście nie lubię nicków czerpiących od ulubionej postaci z modego obecnie dzieła... Wszelkich Geraltów_Wiedźminów, GandalfTheGrey czy innych Songo. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 06-08-2007, 13:23
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Witam w imieniu redakcji, w większości puki co nieobecnej.
Nie bój się, ludzie tutaj bywają złośliwi, ale większość z nich posiada szlachetne serca... W słoikach z formalinom.
Tyczek napisał/a: | Uważam, że nie powinno się brać nicków typu otaku na fora, etc. Zawsze kończy się to irytacją, albo śmiechem z grona publiczności, choć osobiście nie mam nic do tego. |
Wiesz, ja chętnie założyłbym temat "jakie niki cię wkurzają". Problem w tym, że skończyłby się on pewnie awanturom na tle personalnym, albo parę osób poczułoby się nim dotkniętym. Choć osobiście nie lubię nicków czerpiących od ulubionej postaci z modego obecnie dzieła... Wszelkich Geraltów_Wiedźminów, GandalfTheGrey czy innych Songo. |
Ano bo to każdego wolność by wybierać te nicki, które się chce. Cóż powinno się zachować umiar. Jeśli chodzi o twój pomysł- z pewnością by budził kontrowersje ;). |
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 06-08-2007, 19:18
|
|
|
Ohayo gozaimasu! Jestem DiziXagi.... fan haremówek i komedii romantycznych... nie pogardzę też school lifem.... magical girls - tak ale w rozsądnych ilościach... Seinen, Shojo... nieważne co byle by było fajne.... Mam nadzieje że będzie mi się miło pisało na tym forum. |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 06-08-2007, 19:48
|
|
|
A witam na forum, pobądź tu troche, nie zniknij nam w najbliższym czasie, i ogólnie jakoś tak mądrze pisz z regulaminem... |
|
|
|
|
|
Kiryun
|
Wysłany: 06-08-2007, 20:03
|
|
|
Hejka wszystkim, startuje w Tanuki, mam nadzieje ,że będzie fajnie.pozdro:) |
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 06-08-2007, 21:45
|
|
|
Witam was. |
|
|
cintra
|
Wysłany: 07-08-2007, 11:00
|
|
|
Ja również witam wszystkich nowoprzybyłych. :) |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 07-08-2007, 14:05
|
|
|
Witamy nowe "twarze" (hm... których nie widać xD A zaraz są avki ^^) no to jeszcze raz witam, piszcie mądrze i bawcie się dobrze :) |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|