Nasz wiek ^_^ |
Mój wiek... |
Trzydzieści i więcej |
|
2% |
[ 11 ] |
"Late twenties" czyli przed trzydziestką |
|
8% |
[ 33 ] |
Po dwudziestce |
|
33% |
[ 133 ] |
Osiemnaście mam / niedawno skończyłam/łem |
|
21% |
[ 85 ] |
Niewiele przed osiemnastką |
|
18% |
[ 74 ] |
16 i mniej |
|
15% |
[ 63 ] |
|
Głosowań: 399 |
Wszystkich Głosów: 399 |
|
|
|
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2007, 19:34
|
|
|
Arashino Shiro napisał/a: | młody czy stary to pojęcie względne... |
Nawet bardzo względne ^^ |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
wiluS
akka\Semper fidelis
|
Wysłany: 04-05-2007, 01:18
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Zależy jaką średnią wieku. Jeśli ogółu użytkowników (z których olbrzymia liczba nie napisała nawet jednego posta od rejestracji lata temu), to jest to praktycznie niewykonalne, jeśli tylko tych, którzy swój wiek podali w profilu - to np. Grisznak utrzymuje, że ma około dziewięćdziesiątki, a bardzo wielu nie podało nic. Jeśli średnią wieku aktywnych użytkowników, to równie dobrze można mierzyć chmurę linijką - ciągle ktoś nowy przybywa, ciągle ktoś wybywa, bliżej zna się tylko niewielka część.
Ogólnie do niedawna większość aktywnych miała chyba ponad dwudziestkę, obecnie forum gwałtownie młodnieje. Ale dokładniejsze informacje są niemożliwe do ustalenia. |
Dokładne określenie średniej oczywiście mija sie z celem - walka z wiatrakami jest domeną rycerzy w lśniących zbrojach za to bez hełmu. Jednak wiek mozna określić 'na oko' po postach danego usera. Pytam z czystej ciekawości. Ostatnio utrapieniem są trolle i inne pokemony. Stopniowo przybiera to rozmiary niepokojące, przynajmniej na znajomych forach. Plagi te są niestety w dużym stopniu powodem braku wychowania/znajomości netykiety najmłodszych użytkowników. Póki co nie jestem jeszcze zorientowany jak to wygląda tutaj a nie lubię niespodzianek. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-05-2007, 11:30
|
|
|
Cóż, średnia wieku - tak jakby arytmetyczna - Redakcji (co łatwo można sprawdzić pod Redakcją na anime.tanuki.pl) wynosi około 25 lat, rozpiętość od 34 - 18 lat, w 90% Redakcja pochodzi z czasów przedtanukowych. Zaś średnia wieku Administracji i Moderacji na Forum - 26 lat (od 34 - 18 takoż).
Natomiast przypuszczalna średnia wieku, jakby ją wyprowadzić z ostatniomiesięcznych nabytków wyszłaby gdzieś w okolicach 15-16 lat (bez urazy ;)) z nielicznymi wyjątkami. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-05-2007, 12:12
|
|
|
Generalnie obecnie stopień rozpowszechnienia internetu zależny jest od tego, ile rodzin w Polsce jest zdolne zafundować swojemu dziecku drogą zabawkę, jaką jest komputer z dostępem do netu. Dlatego też większość użytkowników rekrutuje się z dzieci i młodzieży.
W ostatnich latach zjawisko to przybrało na sile, gdyż a) komputer dla wielu rodziców przestał być drogą zabawką dla synka i córeczki, a stał się niezbędnym narzędziem pracy koniecznym dla utrzymania się na własnym stanowisku b) wielu dawnych komputerowców samemu założyło rodziny i dochowało się dzieci. Spowodowało to, że komputery trafiły pod większą liczbę strzech niż kiedyś.
Niestety większość osób dorosłych wciąż nie rozumie tego zjawiska, korzysta z niego wyłącznie w pracy, a nie w celu czerpania rozrywki lub utrzymywania kontaktów towarzyskich. W tych dziedzinach wolą tradycyjne media i telefony komurkowe (które z jakiegoś powodu są dla nich bliższe). Niestety, dopuki w tej dziedzinie nie dojdzie do przewartościowania nic się nie zmieni.
Poważnych zmian powinniśmy się spodziewać w ciągu najbliższych 10 lat na skutek a) pojawienia się efektów kampanii marketingowych co większych spółek, zwłaszcza o naturze usługowej i telekomunikacyjnej, które od pewnego czasu próbują przekonać jak największą część swoich klientów do załatwiania spraw przez internet, bez wychodzenia z domu i pędzenia do salonu sprzedarzy (bo utrzymywanie serwisu jest wielokrotnie tańsze, niż utrzymywanie sieci salonów sprzedarzy i sklepów, ponadto pozwala uniknąć pośredników) b) Zmian społecznych spowodowanych przejściem na emeryture dużej liczby pracowników sektora biurowego, administracyjnego, sprzedarzy i usług, którzy potrafią korzystać z komputerów i zyskają też czas, żeby to robić.
To wszystko spowoduje zmiany w wiekowej strukturze użytkowników sieci, także w sektorze Kultura-Rozrywka. Naturalnie biologiczne procesy dojrzewania i starzenia się też będą miały w tym udział. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 12-08-2007, 22:53
|
|
|
O żesz nie zauważyłem ostatniej opcji(no cóż godzina młoda nie jest) no i wybrałem opcję 2 od dołu a jeszcze +/- 1.5 roku do 18-tki. :P |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
Nami
Ruda! xD"
|
Wysłany: 13-08-2007, 12:30
|
|
|
Ja mam 17 lat (30 września skończe co prawda, ale co tam xD" )
Więc opcja zaznaczona to druga od dołu ^^
Ja nie chce 18nastki ;__; |
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 13-08-2007, 13:21
|
|
|
Nami napisał/a: | Ja nie chce 18nastki ;__; |
Ja też nie chce :P taki trochę typ Piotrusia Pana ze mnie. Tylko latać nie potrafię :/ |
|
|
|
|
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 13-08-2007, 13:52
|
|
|
Niewiele przed osiemnastką.. Dokładnie miesiąc^^ I się z tego powodu cieszę, bo ten głupi dowód jest bardzo potrzebny (i wcale nie mówię o alkoholu itd.) |
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 13-08-2007, 14:05
|
|
|
ja niedługo kończe 17 lat i już mam toffót xD
Z drugiej strony skończą mi się ulgi u rodzinki jak bede miała te 18 lat... aaaale za to bedzie prawko xD |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 19-08-2007, 23:49
|
|
|
Ja wogóle się nie cieszyłam na 18 urodziny... a jeszcze mniej w tym roku na 19. ;)
radgers napisał/a: | aki trochę typ Piotrusia Pana ze mnie. Tylko latać nie potrafię :/ |
tja? to jest nas dwoje. Ale ja to taki bardziej wersja disneyowska, bo jak przeczytałam Piotrusia w oryginale, to stwierdziłam, że jest psychiczny...^^' delikatnie mówiąc trochę mnie...przeraził?
Pocieszam się myślą, że wiek w dowodzie, a wiek prawdziwy to dwie różne rzeczy... ale jednak. :/ |
|
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 22-08-2007, 19:53
|
|
|
Cytat: | Ja wogóle się nie cieszyłam na 18 urodziny... a jeszcze mniej w tym roku na 19. ;) |
Ja mam jeszcze 1,5 latka. :P Do 18-tki a nie ogólnie. :D Nie ma ktoś może jakiegoś eliksiru zatrzymującego proces... "starzenia się" chyba raczej nie będzie tu pasować.^^ |
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 23-08-2007, 06:30
|
|
|
longerowa napisał/a: | Niewiele przed osiemnastką.. Dokładnie miesiąc^^ I się z tego powodu cieszę, bo ten głupi dowód jest bardzo potrzebny (i wcale nie mówię o alkoholu itd.) |
Jakieś 7 miesięcy przed 18'astką - i faktycznie zgadzam się, że z potrzebą dowodu - można sobie prawo jazdy zrobić ew. jakąś pracę (: |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 05-09-2007, 19:55
|
|
|
Boże, to wy wszyscy jesteście tuż przed osiemnastką, albo starsi... a ja siedze w czternastce. Na forum wkroczyłam rok wcześniej. I marzę o prawie jazdy! Ale jak sobie pomyślę, że kiedyś, kiedyś mam być dorosła... fuuuu. Ale równocześnie brak mi odpowiedniej perspektywy, cały czas wydaje mi się, że patrzę na świat oczami pięciolatki. Chyba zacznę bać się wypowiadać na forach... Jako najmłodsza. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
KuroiBara
Fear of the Dark
|
Wysłany: 05-09-2007, 20:32
|
|
|
Ja mam 18 czekalem na to i okazalo sie ze nic szczegolnego - pare udogodnien. |
|
|
|
|
|
Tomekku
Not of this earth
|
Wysłany: 12-09-2007, 00:59
|
|
|
19...i...i...i... NIC! :) Żadnych zmarszczek itp. więc ciągle czuje się jak dziecko :)
Życie <18 jest wspaniałe i bardzo bym chciał wrócić do tamtych lat. ehhh, rozmarzyłem się ;) |
|
|
|
|
|
|