Wasze zdjecia |
Wersja do druku |
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 07-08-2011, 16:45
|
|
|
Teraz wiem skąd ta "agitacja" za blond włosom panią Shepard. |
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 07-08-2011, 16:51
|
|
|
Bo uwielbiam wszystko, co blond? :3
Ale takie naturalne, a nie farbowane/tlenione! |
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 07-08-2011, 16:55
|
|
|
Issina napisał/a: | Bo uwielbiam wszystko, co blond? :3 |
No ja o gustach nie zamierzam dyskutować.
Cytat: | Ale takie naturalne, a nie farbowane/tlenione! |
Wszystko co naturalne jest dobre i zdrowe. |
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 23-08-2011, 00:31
|
|
|
Które zgrupowanie ASG? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 23-08-2011, 00:48
|
|
|
Najczęściej bywam z teamem .(S.D.C) na Warszawskim Weekend-Warriors, choć z majówki z asg 2009 znam też sporo ludzi powiązanych z qrdeasg |
|
|
|
|
|
Assin
Moe is serious business
|
Wysłany: 25-08-2011, 11:31
|
|
|
ASG ciekawy Sport, sam bym kiedyś spróbował... Ale dla takiego laika jak ja było by pewnie to za ciężkie.
Gdzieś pisałem na forum że wrzucę zdjęcie za jakiś czas więc oto i one. Niestety nie Cosplay gdyż przejechałem się na swojej zręczności, a według mnie dobry strój to własnoręcznie zrobiony strój. Jak poćwiczę szycie to coś wrzucę.
PS:Wiem że słabej jakości... robione łokciem... |
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-08-2011, 12:57
|
|
|
Idealnie dobrałeś sobie avek, nie zmieniaj Ukitake. Będziesz wtedy rzadkim okazem człowieka, który naprawdę wizualnie pasuje do swojego avka. Jakbyś sobie jeszcze taką grzywkę zrobił to już w ogóle... |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 25-08-2011, 13:11
|
|
|
Zgadzam się. Przy czym nie wiedziałam, że masz tu Ukitake. Czad! |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-08-2011, 13:16
|
|
|
Assin napisał/a: | Ale dla takiego laika jak ja było by pewnie to za ciężkie. |
Wcale nie, raczej wszystko rozbija się o koszta i to, do jakiej grupy dołączysz - pod tego zależy właściwie całość sprzętu, jaki będziesz kupował. Np. niektóre grupy inspirują się armią USA w Wietnamie i taki też sprzęt będzie Ci potrzebny, łącznie z mundurem, inne z kolei wolą współcześniejsze klimaty. Chociaż mój kolega wbił się w klimat PRL i skompletował mundur którejś formacji Ludowego WP i nie ma co się dziwić, że mu to drogo nie wyszło, chociaż ja mu współczuje targania tego stalowego hełmu. Ale swojego AKM ładnie zrobił - do repliki dołożył elementy oryginalnej konstrukcji. |
|
|
|
|
|
Assin
Moe is serious business
|
Wysłany: 25-08-2011, 16:06
|
|
|
Salva, Sasayaki - Nie zamierzam zmieniać mojego Avka... Po za tym można powiedzieć że Jūshirō Ukitake jest moim wzorem do naśladowania, wszystko próbując rozwiązać w pokojowy łagodny sposób. Osoba której nie da się nie lubić. Jak było z kolei wspomniane w Code Geass:"Wojna jest tylko potrzebna by osiągnąć jakiś cel, którego w inny sposób się nie da."Co prawda cytat nie jest dosłowny bo tą serie oglądałem z pół roku temu i obejrzałem ją w dwa wieczory, ale sens chyba oddałem. Nad grzywką też się zastanawiam czy od Września sobie nie zrobić bo obecna fryzura mnie trochę znudziła.
Slova - No to może dałbym sobie rade ale fundusze też są problemem, szczególnie jak się jeszcze uczy i nie zarabia własnych pieniędzy. Czyli po ASG kolegi praktycznie nie widać że replika, słyszałem kiedyś że ogólnie karabiny AK są niezawodne, piach i woda im nie straszne. Swoją drogą Gz za podpis z koniczynki, choć ja zazwyczaj siedzę na /c/. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-08-2011, 17:09
|
|
|
Wojna jest środkiem, nie rozwiązaniem ; P
Assin napisał/a: | fundusze też są problemem |
Są. Dobrej klasy replika, czyli wytrzymały, metalowy elektryk o masie właściwie zbliżonej do oryginału, to jakieś 3-4,5 tys. złotych. Kolega do takiego bajeru jeszcze dorzucił osprzęt, celowniczek za 500, wskaźnik laserowy, chwyt przedni, pasek, malowanie...
To zabawa dla bogatych zapaleńców : E |
|
|
|
|
|
Luik
|
Wysłany: 25-08-2011, 17:47
|
|
|
Oj przesadzasz z tymi cenami. Moją pierwszą repliką było M4 DBoya z metal body (fakt, że 3 latach się kolba złamała). Za 500 zł. Jak pisałem 3 lata służyła. Co prawda z chińczykami (bo to replika chińskiej produkcji była) jest tak, że żywotność to w znacznej sprawa fartu.
Teraz mam replikę pierwszej klasy. M4A1 ICS za 1200 kupioną. Co prawda co najmniej drugie tyle wpakowałem w resztę osprzętu, ale w rozłożeniu na 4 lata to już nie tak dużo.
Tak naprawdę zabawę można zacząć z 400-500 zł w kieszeni (niektórzy mówią, że i 100 wystarczy, ale jakoś mi się to nie widzi).
I kondycyjnie też takim mocnym być nie trzeba. To się wyrobi w trakcie. A, że po pierwszym razie wszystkie mięśnie bolą, to inna sprawa.
No chyba, że ktoś chce robić full rekonstrukcję i od razu łazić w 25kg sprzętu. Ale to wymaga dużych funduszy i wiedzy. |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-08-2011, 19:06
|
|
|
Assin, grzywka grzywka. GRZYWKA! Chcę choć raz zobaczyć faceta w grzywce! Mam przeczucie że Ci w niej będzie dobrze. |
|
|
Luik
|
Wysłany: 25-08-2011, 20:29
|
|
|
Salva napisał/a: | Chcę choć raz zobaczyć faceta w grzywce! | Mam kumpla co nosi długie włosy i grzywkę. To nie wygląda dobrze. |
|
|
|
|
|
|