Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"Uważam się przede wszystkim za fana..." |
Wersja do druku |
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 18-12-2009, 18:37
|
|
|
Hmm interesuję się muzyką od wielu wielu lat, być może dlatego można mnie nazwać jej fanką, rzekomo chwyciłam za skrzypce mając 4 lata, zarzekając się, że mają cudowny dźwięk i nie chcę grać na niczym innym(tak mówią świadkowie;) Pierwsze jakie w życiu dostałam, dorwałam w sklepie z zabawkami, takie niby skrzypki leżały w witrynie sklepowej, nie na sprzedaż, ale ja rzekomo nie chciałam ich za żadne skarby oddać. Uwielbiam Rachmaninova, Prokofieva, Chopina, Wieniawskiego, Sarasate, Schuberta i wielu innych, ale także muzykę filmową, Hansa Zimmera, Williamsa, Marka Mancina, Dario Marianelli ,Kilara. I to właśnie od muzyki zaczęła się moja pasja Japonią, anime, filmami azjatyckimi. Zachwyciłam się muzyką skomponowaną do ''Memoirs of a Geisha" , ''The house of flying daggers", "Crouching Tiger, Hidden Dragon", a także samymi kompozytorami takimi jak Kenji Kawai, Yuki Kajiura, Takefumi Haketa, Hirano Yoshihisa. Poza tym literaturą, zawsze coś czytam, książki są dla mnie jak powietrze, najbardziej lubię literaturę doby romantyzmu, pozytywizmu i modernizmu, ostatnio zachwycam się poezją francuską, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud. Moje zainteresowania nieco ewoluowały, niegdyś pasjonowałam się fizyką, chemią, biologią, dopiero później okazało się, że jednak to nie do końca moje pasje, chociaż niegdyś marzyłam o karierze naukowej;). |
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-12-2009, 14:36
|
|
|
Uważam się predewszystkim za fana:
-iMac'a G3 (rok 1998 i ten słynny "Apple Design", którego już nikt nie zna, bo aktualne iMac'i takie nijakie białe pudełka..)
-i486 (wciąż marzę o czasach, kiedy komputery będą komputerami, a nie konsolami do gier...)
-linuksa
-dobrego wiersza
-odpowiedniego anime (nadal nie znalazłem ideału równego Onegai Teacher)
-Golfa II w terenowej odmianie |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|