Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
WarCraft ]|[ The frozen throne |
Wersja do druku |
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-10-2005, 17:23
|
|
|
Bambosh_Rider, wiesz, walki podjazdowej bohaterem mialam dosc po hmm4......... tam od 2 planszy wzwyz druzyna bohaterow i robimy mielonke......
a w ft notabene fajna byla ta taka ostatnia kampania, robiona nie pod przygodowke a pod rpg-a. przynajmniej sie wyrozniala z ogolu...... moze jak bede miala jakies nadmiary wolnego czasu to sciagne sobie kontynuacje, mialy byc na blizzardowym portalu kiedys-kiedys.
notabene - a w warwinda grales? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-10-2005, 19:40
|
|
|
Bianca napisał/a: | arcraft 2........ faktycznie niezly byl, ale warwing byl jednak lepszy chociaz nieco starszy. mial nieco gorsza grafike, ale fabularnie oraz koncepcyjnie to nawet nie ta liga. |
Milisz się... Warwind z całą pewnością jest mlodszy od Warcrafta II o kilka miesięcy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-10-2005, 20:09
|
|
|
Zegarmistrz, skoro tak mowisz....... natomiast z cala pewnoscia jest bardziej rozbudowany |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-10-2005, 10:13
|
|
|
Bianca napisał/a: | warcraft 3........ no co, odkrywcze fabularnie to-to nie bylo. graficznie prezentowalo wyrazny przerost formy nad trescia. chyba tzar byl sporo lepszy..... |
Bianca to co dla ciebie jest Odkrywcze Fabularnie?
Ok, Warcraft III nie ma fabuly, którą zamieściłbym w książce, nie mniej jednak jak na standardy gry komputerowej posiada ją bardzo dobrą. Opowiada dosć skomplikowaną, wielowątkową historię konfliktu kilku ras oraz - przedewszystkim - osób. Kreacje takie jak Arthas, Ilidan, Tyrande, Keal, Meavan czy wreszcie Sylvanas są jednymi z najciekawszych postaci, jakie spotkałem podczas 12 lat grania na komputerze.
Rzadną miarą nie nazwałby tego słabą fabułą.
Nie zgodze się też co do graficznego przerostu formy nad treścią - na swą epokę Warcraft III miał grafikę przestarzałą i nawet brzydką.
Co do Tzara - na dobrą sprawę był on niegrywalny, dało się w niego grać jedynie kożystając z niezwykle rozbudowanej wersji - demo. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-10-2005, 11:59
|
|
|
Cytat: | Ok, Warcraft III nie ma fabuly, którą zamieściłbym w książce, nie mniej jednak jak na standardy gry komputerowej posiada ją bardzo dobrą |
coz.......... powiem tak, uznalabym ja za dobra, gdyby tak z conajmniej 4-5 mg i/lub graczy ktorych znam osobiscie nie wymyslilo/rozegralo dokladnie tego samego, z dokladnoscia do szczegolow. a prawda jest taka, ze nie lubie jak sie mnie prowadzi za reke pokazujac jedyne sluszne rozwiazania prowadzace do z gory okreslonego celu. poniewaz to jak szkonczy szanowny paladyn bylo wiadomo juz tak w 1/3 historii. jako przyklad, age of wonders 1 juz wspominalam - dwojka notabene juz sporo stracila na zapozyczeniach z herosow
Cytat: | Nie zgodze się też co do graficznego przerostu formy nad treścią - na swą epokę Warcraft III miał grafikę przestarzałą i nawet brzydką. |
dla mnie cokolwiek co sili sie na bycie strategia i ma wiecej wodotryskow niz w2 cierpi na przerost formy nad trescia. na liscie znajduja sie m. in. hmm4, hmm3, wspomniane juz w3, settlersi powyzej 2, spellforce, etc etc etc.
Cytat: | Co do Tzara - na dobrą sprawę był on niegrywalny, dało się w niego grać jedynie kożystając z niezwykle rozbudowanej wersji - demo. |
nie wiem, wiem ze byla to jedyna gra od czasow civ 1 ktora na dluzej przykula mojego ojca i nie potrafil jej rozwalic z jedna reka za plecami (zeby nie bylo, cywilizacja 1 zdechla mu raz a dobrze gdy dochodzil do wystrzelenia rakiety w kosmos jakos tak przed 1ad na najwyzszm poziomie trudnosci). natomiast stosunek grafika do fabuly i tak mial znacznie wyzszy.... ale ja juz mowilam co sadze o grafice w strategiach |
|
|
|
|
|
Maxia
Dark Star
|
Wysłany: 13-05-2006, 16:38
|
|
|
ja uwazam ze WarCraft jest swietny...bo nadarmo bym mu nie poswiecala pol roku =)
co do faubly byla ciekawa i zastanawialam sie czy nie pojda w slady FF i nie nakreca filmu
aczkolwiek te ktore dodane byly do gry nie byly zle
a postacie...ciekawe, majace jakies oryginalne charaktery...ktorych latwo nie spotkamy w innych grach =) |
_________________ Be like a Stormrage.
Mad
And without mercy
To anyone |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 13-05-2006, 19:11
|
|
|
Cytat: | co do faubly byla ciekawa i zastanawialam sie czy nie pojda w slady FF i nie nakreca filmu |
Ponoć kręcony ma być film na podstawie Warcraft World. Ja sobie tego nie wyobrażam... Wyjdzie coś w stylu Xeny albo gorsze. |
|
|
|
|
|
Maxia
Dark Star
|
Wysłany: 14-05-2006, 11:14
|
|
|
zobaczymy co z tego wyjdzie...najwyzej bedziemy rozczarowani ;p
ja jednak mysle ze jakby wzieli fabule z Warcraft III byloby dobrze |
_________________ Be like a Stormrage.
Mad
And without mercy
To anyone |
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-06-2008, 13:16
|
|
|
Widze wszyscy o biednym Warcrafcie zapomnieli ...
Jesłi nadal znajdują się gdzieś w odmęntach Tanuki ludzie grający w to wspaniełe dzieło, to zapraszam do wspólnej zabawy na battle.net
Wszyscy chętni (choć wątpie, żeby się ktoś znalazł) niech napiszą w tym temacie.
Umówimy się i pogramy, może nawet uda się uformować Tanukowy Klan.
Dla niewtajemniczonych, battle.net to ogromy serwer dla setek tysięcy graczy umożliwiający wspólne rozgrywki oraz interakcje z innymi użytkownikami. Dostępny jest dla każdego posiadacza oryginalnych CD-key'ów od gry Warcraft 3 regin of chaos i Warcraft 3 the frozen throne. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-06-2008, 14:14
|
|
|
Ja w okolicach początku kwietnia stwierdziłem, że skoro nowy patch zbliża się wielkimi krokami, to ja sobie na niego poczekam. I tak czekam do teraz. O ile Blizzardowi nie można nic zarzucić, jeżeli chodzi o dbanie o swoje nowe gry, to ze starszymi sprawa ma się nieco gorzej. Nie dość, że patch w wersji beta jest raczej śmieszny, to jeszcze robi go chyba jeden woźny, bo idzie mu to potwornie wolno.
Inna sprawa, że W3 i tak ma (jak na tak starą grę) spory support, a wielu aktywnych graczy świadczy o popularności gry. No i, w porównaniu z takim np. DoWem, naprawdę nie mamy na co narzekać, jeżeli chodzi o balans. Jedyny matchup, który troszeczkę kuleje, to Ork vs Undead.
Na Tanukowy klan raczej nie ma co liczyć, ale jak już się uporają z patchem, to z checią wrócę do gry. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 18-06-2008, 15:11
|
|
|
Ork vs Ud ?? A co ja biedny elf mam na Ud powiedzieć ? :(((
To niesprawiedliwe, że ud może mieć 4 hero a elf tylko 3. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-06-2008, 18:58
|
|
|
Elfem to nie powinieneś mieć problemów. Ork vs Ud jest na stronę Orka przechylony, a i to tylko w grach na bardzo wysokim poziomie. Reszta jest ok (no, może poza towerami ludzi) i przyznają to topowi gracze ;) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Norrc
|
Wysłany: 18-06-2008, 19:06
|
|
|
Wiem wiem, Elf ma równe szanse z UD. Ale moim problemem nie jest gra vs gargi, tylko na Desy + abo. Ktos powie ze bears + dry dh naga moge zrobić. Ale abo lepiej wykazuja się w pierwszej lini jak mają wsparcie desów z mana + coil nova impale.
No nie wspomne ze nuke na nage idzie piękny. W początkowej fazie też ghule > archy + coil staff etc. A towerki huma tak, są przegięte. Fajnie się elfowi tr strzela na close spocie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|